Restitution – den vigtigste del af træningen

Prioritering af restitution

I fuld fart, men hvad med restitution?

Ambitionerne er høje, målet er sat, og der trænes hårdt. Men træningen er ikke alt, der skal være tid til restitution. Jeg vil ligefrem vove den påstand, at restitution er den vigtigste del af træningen, og skal have lige så høj prioritet som en den daglige løbe- eller cykeltur.

I klinikken ser jeg mange atleter komme ind, med både akutte og kroniske skader som følge af for hård træning. Mange skader som kunne have været undgået, hvis der havde været et større fokus på restitution, og ikke mindst forebyggende behandling.

Fundamentet for træningen

Når der trænes hårdt over længere tid, så er det nødvendigt at de fundamentale byggesten er på plads. Der skal være en balance mellem træning, kost, søvn og genopladning (pft. aktiviteter som ikke er sport).

Søvn er en vigtig del af din træning, da det ligesom din kost er et basalt behov, der skal opfyldes, for at din krop og dit hoved kan fungere optimalt. Det er når kroppen er i hvile, at den genopbygger sig selv. Alt for mange tager timer fra søvnen, til at nå andre “opgaver” gennem dagen sammen med træningen. Gå efter at få minimum 7 timer hver nat.

Kosten giver sig selv, hvis der ikke er benzin på tanken, så kommer bilen ingen vegne, det samme gør sig gældende for kroppen. Får vi ikke nok at spise af de rigtige ting, så bliver kroppen ikke genopbygget efter træningen, og bliver derved ikke klar til at præstere igen.

Men når vi ligger et stort slid på kroppen, så skal muskler og led løsnes op, og vi skal affaldsstofferne ud af kroppen. Det handler om at få øget blodgennemstrømningen i vævet, og få kroppen til at gøre arbejdet. Det kan man gøre gennem restitutionsbehandling, aktiv restitution, lymfedrænage og meget andet. I klinikken har jeg støvler fra Recover4you til samme formål. Støvlerne går ind og øger blodgennemstrømningen og dræner væske i benene, så affaldsstofferne kommer væk. Du kan læse meget mere om støvlerne her. Konceptet bruges også i kombination med andre behandlinger i klinikken, særligt i forbindelse med akutte skader.

August tilbud – gratis behandling

Restitution er for alle og behøver ikke koste spidsen af en jetjager. Derfor sætter jeg i august måned fokus på restitution, og tilbyder alle at kunne få 2 gratis behandling i støvlerne fra Recover4you i hele august måned. På den måde får du øget din restitution, og du kan slappe mentalt af imens. Vil du have mere end de 2 behandlinger, så er normalprisen 80 kroner pr behandling.

Du skal blot booke dine behandlinger ind via onlinebooking på forsiden, og så møder du op i klinikken på det valgte tidspunkt. Tilbudet gælder efter først til mølle og  kun via onlinebooking. Bemærk der vil stå det koster 80 kroner, men er gratis i august. Når du har lavet din booking, vil du modtage en bekræftigelse på mail eller sms. Hvis du ønsker at få nyheder som denne, og om andre ting der sker, så tilmeld dig nyhedsbrevet på bookingsiden.

Rigtigt god restitution og vi ses i klinikken.

Michael, MS Insight