Peyronies sygdom behandling med shockwave

Peyronies sygdom er når der kommer en krumning af penis ved erektion. Vi hjælper med non-invasiv shockwave behandling

Der er 2 typer for peyronies sygdom / skæv penis. Der er en medfødt krumning af penis og en tilstand kaldet induratio penis plastica. En krumning kan være meget helt op til 90° og kan gøre muligheden for succesfuldt samleje reduceret. Det kan også være med til at give generelle rejsningsproblemer i kraft af erektil dysfunktion.

Vi har mulighed for at kunne hjælpe dig hvis det er kommet senere i livet, og ikke er medfødt. Det kan vi gøre via shockwave behandling, hvor vi kan bearbejde det arvæv som er kommet på penis.

Et normalt behandlingsforløb er på 5 behandlinger, hvor vi laver 3-4000 impulser i området hvor den hårde “kugle” sidder. Efter behandlingsforløbet kan du forvente en mindre krumning, mindre smerte i området, samt en øget seksuel funktion.


Et normalt behandlingsforløb er på 5 behandlinger, hvor vi laver 3-4000 impulser i området hvor den hårde “kugle” sidder. Efter behandlingsforløbet kan du forvente en mindre krumning, mindre smerte i området, samt en øget seksuel funktion. Vi afdækker omfanget af plak i penis, via en gennnemgående ultralydsscanning.

Ved opstart på behandling, kan det være en fordel at medbringe et foto af penis i erigeret tilstand der kan vise krumningens placering. Hvorved at vi bedre kan målrette behandlingen.

  • Det koster 850 pr shockwave behandling, og 1000 kr i kombination med EMTT
  • Som en af de få kliniker i Danmark og eneste i København, arbejder Michael direkte med Storz Medical i Schweiz. De er den førende producent af udstyr af shockwave til urologiske tilstande, og vi er dermed på forkant med den nyeste forskning og teknologi i klinikken. Det gør at du er i trygge hænder både under og efter behandlingen. Vi er ligeledes medlemmer af The International Society for Sexual Medicine

Behandlingen med fokuseret shockwave, der også går under navnet ESWT (Ekstracorporel ShockWaveTherapy), foregår ved, at højfrekvente lydbølger via et applikationshoved “skydes” ind i det skadede og fibriøse væv i penis og nedbryder på samme måde som når man arbejder med arvæv. De højfrekvente lydbølger øger blodgennemstrømningen og dannelsen af nye blodkar, ligesom de nedbryder tilkalkning i sener og væv. Derfor vil du også kunne se en effekt, hvis du også har rejsningsproblemer i kombination med Peyronies.

Selve behandlingen foregår ved, at der smøres en gel på penis hvor at arvævet sidder, og vi herefter skyder 3-4000 impulser ind i vævet. Behandlingen føles som stikken og prikken og der kan opstå ømhed efter behandling, hvorfor at samleje ikke anbefales i en periode på 24 timer efter endt behandling. Vi har også muligheden for at supplere med EMTT behandling som de eneste i danmark, som vil øge generel gennemstrømning og elasticitet i vævet. Efter behandlingen vil du få en række hjemmeøvelser du skal lave, for at øge effekten af behandlingen.

Induratio penis plastica kan sammenlignes med en betændelsesligende tilstand, som typisk først viser sig med smerte og ømhed i penis. Det er som oftest mest udtalt ved rejsning under samleje, og kan dermed påvirke ens sexlyst. Det kan også i slemme tilfælde fører til Erektil dysfunktion

Peyronies sygdom som ikke er medfødt, kan opstå i løbet af livet, hvor at årsagen kan være grundet en Autoimmum reaktion. Som eventuelt kan være udløst af små skader på penis i forbindelse med seksuel aktivitet. Der opstår her fortykkede, ømme knuder i svulmelegemerne, som giver smerter og ubehag, dog er tilstanden helt ufarlig

Uanset om skævheden er medfødt eller den er kommet senere i livet, så giver lettere skævhed af penis ingen symptomer eller smerte. Skævheden skal udelukkende behandles i de tilfælde, hvor graden af skævhed besværliggør eller umuliggør samleje.

Tilstanden forløber normalt i to faser:

  1. Den første fase er ofte af et års varighed, og mærkes ved at man får smertefulde rejsninger, mens penis starter med at krumme og blive deform
  2. I anden fase aftager ømheden. Her heler de smertende områder op med rigidt arvæv eller også kaldet plaques. Resultatet kan blive en timeglasformet penis i erigeret tilstand eller krumning af penis.

Tilstanden heler ikke sig selv, og behandling vil påkræves og der er studier har vist at, 10 % oplever bedring efter 5-10 år, 40 % oplever tilstanden som stabil og 50 % oplever forværring med tiden

Medfødt betydende krumning af penis er relativt sjældent, og rammer under 1 % af alle mænd.

Derimod er Induratio penis plastica ikke usædvanlig. Forekomsten stiger med alderen, og rammer op mod 10 % af den mandlige befolkning i forskellige grader. Ikke alle oplever gener ved det og det er sjældent, at tilstanden er så udtalt, at et samleje med en partner bliver vanskeligt at gennemføre.

Som ikke invasiv behandling er shockwave den mest effektive, men ved slemme tilfælde er kirurgi er foreløbig den mest effektive behandling, og 50-75 % af krumningerne vil blive korrigeret på en tilfredsstillende måde. Der skal dog gå mindst et år fra krumningsprocessen er afsluttet, til der tilbydes operation.

 

Martin’s oplevelse med shockwave behandling til erektil dysfunktion

“På trods af regelmæssig motion, sund kost og et fortsat aktivt sexliv, har jeg op igennem halvtreds års alderen oplevet en gradvis forringelse af evnen til ordentlig og vedvarende rejsning. Ja, i virkeligheden begyndte den proces nok endnu tidligere.

Piller har jeg aldrig rigtigt brudt mig om, og selvom der her opnås en nem og effektiv korttidseffekt. Jeg blev nysgerrig, da jeg læste om Michael og MS Insight. Jeg tog testen og gav mig selv en fødselsdagsgave ved at købe, hvad der i mit tilfælde var 6 anbefalede behandlinger.

Man vænner sig hurtigt til den formløse og på ingen måde smertefulde behandling med shockwavebehandling af mellemkødet og penis. Behandlingen gør ikke ondt, og man vænner sig hurtigt til at slappe af med de ”prikkende” bølger fra shockwavemaskinen.

Kan man overbevise sig selv om, at der ikke er den store forskel på at åbne munden og at smide bukserne i enerum med sin behandler. Så er oplevelsen på niveau med en tandrensning. Michael er meget ordentlig og har hver gang håndteret behandlingerne af mig, og samværet i enerum på en god og afslappet facon.

Efter mine 6 behandlinger oplevede jeg en mærkbar forandring af både evne til at få og hyppigheden af at have en naturlig god rejsning. Hyggeligt, når man vågner om morgenen, og dejligt når man er sammen med sin kæreste.

Selvom det ikke er billigt, har det været pengene værd for mig og jeg kan godt finde på at gå igen om 5 eller 10 år, hvis jeg senere mister det niveau, som jeg nu har fået igen.”

Personlig behandling
Du modtager altid personlig behandling
Trygge rammer
Behandling i diskrete og afslappet klinik
Stor erfaring
Michael har stor erfaring med seksuelle dysfunktioner

Skal vi kontakte dig?