Peyronies sygdom behandling

Peyronies sygdom er når der kommer en krumning af penis ved erektion. Krumning af penis kaldes også for en krummerik eller i fagsprog peyronies sygdom.

Der er 2 typer for skæv penis. Der er en medfødt krumning af penis og en tilstand kaldet induratio penis plastica. En krumning kan være meget helt op til 90° og kan gøre muligheden for succesfuldt samleje reduceret.

Vi har mulighed for at kunne hjælpe dig hvis det er kommet senere i livet, og ikke er medfødt. Det kan vi gøre via shockwave behandling, hvor vi kan bearbejde det arvæv som er kommet på penis. En førstegangsbehandling koster 800,- inkl ultralydsscanning og shockwave.

Et normalt behandlingsforløb er på 5 behandlinger, hvor vi laver 3-4000 impulser i området hvor den hårde “kugle” sidder. Efter behandlingsforløbet kan du forvente en mindre krumning, mindre smerte i området, samt en øget seksuel funktion.

Du kan booke direkte ind til behandling via vores online system herunder, eller du kan ringe på 41400858, for at tale med Michael omkring din problemstilling, så guider vi dig til den bedste løsning.Online booking

Ved opstart på behandling, kan det være en fordel at medbringe et foto af penis i erigeret tilstand der kan vise krumningens placering. Hvorved at vi bedre kan målrette behandlingen.

Som en af de få kliniker i Danmark og eneste i København, samarbejder Michael direkte med Storz Medical i Schweiz. De er den førende producent af udstyr af shockwave til urologiske tilstande, og vi er dermed på forkant med den nyeste forskning og teknologi i klinikken. Det gør at du er i trygge hænder både under og efter behandlingen. Vi er ligeledes medlemmer af The International Society for Sexual Medicine

Peyronies sygdom behandling

Behandling af Skæv penis / Peyronies sygdom med shockwave

Behandlingen med fokuseret shockwave, der også går under navnet ESWT (Ekstracorporel ShockWaveTherapy), foregår ved, at højfrekvente lydbølger via et applikationshoved “skydes” ind i det skadede og fibriøse væv i penis og nedbryder på samme måde som når man arbejder med arvæv. De højfrekvente lydbølger øger blodgennemstrømningen og dannelsen af nye blodkar, ligesom de nedbryder tilkalkning i sener og væv. Derfor vil du også kunne se en effekt, hvis du også har rejsningsproblemer i kombination med Peyronies.

Selve behandlingen foregår ved, at der smøres en gel på penis hvor at arvævet sidder, og vi herefter skyder 3-4000 impulser ind i vævet. Behandlingen føles som stikken og prikken og der kan opstå ømhed efter behandling, hvorfor at samleje ikke anbefales i en periode på 24 timer efter endt behandling.

Hvad er symptomerne på peyronies sygdom

Induratio penis plastica kan sammenlignes med en betændelsesligende tilstand, som typisk først viser sig med smerte og ømhed i penis. Det er som oftest mest udtalt ved rejsning under samleje, og kan dermed påvirke ens sexlyst. Det kan også i slemme tilfælde fører til Erektil dysfunktion

Peyronies sygdom som ikke er medfødt, kan opstå i løbet af livet, hvor at årsagen kan være grundet en Autoimmum reaktion. Som eventuelt kan være udløst af små skader på penis i forbindelse med seksuel aktivitet. Der opstår her fortykkede, ømme knuder i svulmelegemerne, som giver smerter og ubehag, dog er tilstanden helt ufarlig

Uanset om skævheden er medfødt eller den er kommet senere i livet, så giver lettere skævhed af penis ingen symptomer eller smerte. Skævheden skal udelukkende behandles i de tilfælde, hvor graden af skævhed besværliggør eller umuliggør samleje.

Tilstanden forløber normalt i to faser:

Den første fase er ofte af et års varighed, og mærkes ved at man får smertefulde rejsninger, mens penis starter med at krumme og blive deform I anden fase aftager ømheden. Her heler de smertende områder op med rigidt arvæv eller også kaldet plaques. Resultatet kan blive en timeglasformet penis i erigeret tilstand eller krumning af penis.

Sygdommen udvikler sig således

Tilstanden heler ikke sig selv, og behandling vil påkræves og der er studier har vist at, 10 % oplever bedring efter 5-10 år, 40 % oplever tilstanden som stabil og 50 % oplever forværring med tiden

Medfødt betydende krumning af penis er relativt sjældent, og rammer under 1 % af alle mænd.

Derimod er Induratio penis plastica ikke usædvanlig. Forekomsten stiger med alderen, og rammer op mod 10 % af den mandlige befolkning i forskellige grader. Ikke alle oplever gener ved det og det er sjældent, at tilstanden er så udtalt, at et samleje med en partner bliver vanskeligt at gennemføre.

Som ikke invasiv behandling er shockwave den mest effektive, men ved slemme tilfælde er kirurgi er foreløbig den mest effektive behandling, og 50-75 % af krumningerne vil blive korrigeret på en tilfredsstillende måde. Der skal dog gå mindst et år fra krumningsprocessen er afsluttet, til der tilbydes operation.

Michael Strøm Administrator
Sportsterapeut , MS Insight

Michael Strøm Specialer: Erektil dysfunktion, Shockwave, Laser behandling, Ultralydsscanning, medlem af The International Society for Sexual Medicine (ISSM) 

follow me
Skriv til mig

Kontakt

Har du spørgsmål? Så udfyld nedenstående formular, og jeg vender tilbage til dig snarest!

Kontakt

Har du spørgsmål? Så udfyld nedenstående formular, og jeg kontakter dig hurtigst muligt!