Behandling af diskusprolaps

Få hjælp med laserbehandling

Lider du af smerter som følge af diskusprolaps?

Diskusprolaps behandles som ofte uden operation og vil typisk bestå af aflastning af ryggen, smertedæmpning og genoptræning af ryggens strukturer, når symptomerne er aftager.

I klinikken bruger vi laserbehandling til smertedæmpning af symptomerne i den akutte fase. Herudover kan vi bruge en bandage, til at kunne aflaste ryggen i forbindelse med dagligdagsaktiviteter. Udsigten til at blive rask er rigtigt god, og langt de fleste der har haft en diskusprolaps, bliver raske uden at få en operation. Men da det kan tage mange uger for en diskus at hele op, så er det nødvendigt med tålmodighed i forløbet. Vi vejleder dig i smerte- og symptomlindrende øvelser, således du bliver sat i stand til at kunne tage aktion selv på dine smerter.

Klient udtalelser

FAQ om diskusprolaps


Når vi laver behandling af diskusprolaps i klinikken bruger vi laserterapi med en level-4 laser. Men inden laver vi en grundig klinisk undersøgelse. Det gør vi for at kunne fastslå den præcise årsag til problemet. Dette følges op ad en række funktionelle test. Når den indledende undersøgelse er overstået planlægger vi et behandling og genoptræningsforløb. Med en den laser som vi bruger i klinikken, kan vi med de 4 bølgelængder gå ind at stimulere følgende:

  • 650-nm Stimulerer overflade heling
  • 810-nm Stimulerer og øger ATP produktionen i cellerne
  • 915-nm Stimulerer til en mere effektiv frigivelse af ilt til cellerne
  • 980-nm Stimulerer til en øget blodcirkulation

Særligt evnen til at øge blodcirkulationen og stimulere cellerne og smertedæmpe, er det som vi primært sigter efter ved en diskusprolaps. Behandlingen med laser smertefri og uden bivirkninger. De celler som allerde har gang i en helingsproces, vil få tilført energi udefra, hvorved kroppens naturlige heling styrkes og accelereres. Vi forventer at sætte ind med 3-4 behandlinger inden for de første 10 dage, for at give den størst mulige smertedæmpning fra start af. På den måde kan vi sikre at du kommer hurtigt tilbage til hverdagsaktiviteterne. Vi har også muligheden for at kunne supplere behandlingen med shockwave og Magnetolith.

Når vi har fået stillet den rette diagnose og iværksat den smertedæmpende behandling, så starter genoptræningen naturligt sideløbende i kraft med at smerterne reduceres. Her vil vi iværksætte forskellige former for træningøvelser, som gradvist øges i belastning og intensitet. Her følges du til dørs, da ryggen er svækket og kræver den rette styring af intensitet, så du ikke får et tilbagefald. Øvelserne kan variere fra nogle du kan udfører der hjemme, til træning i et fitness center eller i klinikken. Her er det vigtigt at være tålmodig omkring selve genoptræningsprocessen, da resultaterne skabes over tid, og ikke allerede efter første træning.

En diskusprolaps opstår, når den bløde masse, der ligger i bruskskiven (diskus) bryder helt igennem en sprække i den omgivende bindevævsring. Den bløde del kan derved pose ud mod rygmarvskanalen. Hvis udbulningen trykker på en af nerverne, kan der opstå smerter. Dog er det ikke ensbetydende med at en diskusprolaps altid giver smerter. En diskusprolaps opstår oftest i lænden omkring de nederste lændehvirvler, men kan i nogle tilfælde også forekomme i halshvirvlerne og i sjældnere tilfælde i brystryghvirvlerne. Til tider kan det forveksles med hold i ryggen.

En diskusprolaps i lænden opstår ofte i forbindelse med tunge løft eller pludselige uhensigtsmæssige bevægelser i lænden. Det vil typisk give lette smerter i lænden og tydeligt udstrålende smerte til et ben. I sjældnere tilfælde vil der være udstråling i begge ben.

  • Smerterne lindres normalt, når trykket på nerveroden bliver gjort mindre, det kan være ved at man ligger ned.
  • Udover smerter har man ofte ændret følesans i et område på benet.
  • Man  kan tit opleve at få nedsat kraft i benet.
  • Foroverbøjning og sidebøjning mod den side, hvor man har udstråling i  benet, kan derimod ofte, gøre smerterne større.
  • Hvis man får problemer med ufrivillig vandladning, afføring- og manglende seksualfunktion, skal man omgående kontakte læge.

 

level 4 laser sums

Laserbehandling

Vi tilbyder effektiv laserbehandling til akutte og kroniske skader i kroppen, med fokus på at øge din livskvalitet og funktion.

Har du spørgsmål til Klinikken?

Klinikken vender tilbage hurtigst muligt, også i weekenden.