Rejsningsproblemer, genvind funktionen med effektive øvelser og shockwave behandling der hjælper din bækkenbundsfunktion

Selvom du tror det, er du ikke alene

Professionel rådgivning og behandling af rejsningsproblemer med shockwave og EMTT

Har du brug for behandling af rejsningsproblemer fordi du er begyndt at opleve:

 • At din rejsningsevne ikke længere er som den var før og ikke kan holde til at gennenføre samleje?
 • At den er mindre hård og ikke altid vil, selv når du har behovet og lysten?
 • At du ikke kan få kontrol med musklerne i bækkenbunden?
 • At du lækker urin?
 • At han blevet krum, tabt længde og ikke har samme form?
 • At morgenrejsningen og effekten af pillerne ikke længere er der?
 • At du er blevet opereret for cancer i prostate eller endetarm og rejsningen nu svigter?

Få din selvtillid, hårde udholdende rejsning og livskvalitet tilbage med bivirkningsfri shockwave og EMTT-behandlinger, samt kvalificeret rådgivning og vejledning omkring bækkenbundstræning, som er vigtigt for rejsningsevnen. Siden 2017 har jeg hjulpet mænd med at genvinde en stærk og vedvarende rejsning. Jeg er en internationalt anerkendt ekspert og sexolog med rejsningsproblemer og peyronies som primært speciale. Når du scroller helt ned på siden, har jeg samlet alt den viden du har brug for, i forhold til årsager til rejsningsproblemer og hvordan det kan afhjælpes.

Hvordan kan jeg hjælpe dig med at blive rejsningsproblemer kvit?

 • Grundig undersøgelse: Jeg hjælper dig med at finde årsagen til, hvorfor at rejsningen ikke er som den har været. Det gør jeg ved hjælp af en dybdegående fysisk undersøgelse, ultralydsscanning af blodgennemstrømningen i penis og undersøgelse af bækkenbunden, sammen med hjertets pumpefunktion og elasticitet af prostata. Dette sammenholdes med din generelle fysiske og psykiske sundhedstilstand. Her tager jeg alle elementer omkring rejsningen seriøst. Det tager ca 50 min for den samlede samtale og undersøgelse første gang, og sikre at vi laver de rette behandlingstiltag.

 

 • Effektiv behandling, træning og sexologisk rådgivning: Jeg hjælper dig med de øvelser til bækkenbunden, teknikker og redskaber der kan øge din rejsningsevne og selvværd, og give dig mindre følelse af skam. Sideløbende arbejder vi med fokuseret shockwave og EMTT, som øger dannelsen af blodkar og cirkulation i penis og gør den mere elastisk. Herudover øger det nerveaktiviteten, som gør rejsningen bliver markant mere hård og giver dig mere kontrol over bækkenbundsmuskulaturen. Behandlingen foregår over 6-10 uger, med mellem 6-12 behandlinger alt efter omfanget af rejsningsproblemer.

 

 • Dokumenteret forbedring og opfølgning: Jeg laver løbende opfølgning på alle forløb i klinikken i det første år efter end behandling, og derved kan jeg se at der generelt opleves en forbedring i udholdenhed og hårdhed på 40-70 % som gennemsnit, alt efter graden af rejsningsproblemet for de glade mænd jeg hjælper. Du vil mærke de første positive forandringer inden for 2-3 uger, og hvilken effekt du kan forvente, afklares ved første konsultation.

 

 • Tilpasset forløb for optimale resultater for dine rejsningsproblemer: Uanset om du oplever sporadiske problemer, føler skam og skyld, har konstante udfordringer, eller har komplikationer efter sygdomme som diabetes eller kræftoperationer, tilbyder jeg skræddersyede behandlingsforløb. Selv når traditionelle behandlinger, piller og indsprøjtninger ikke længere virker, kan behandlingen og min rådgivning gøre en markant forskel forskel for din rejsning og livskvalitet.

 

Hvad gør klinikken unik i forhold til behandling af rejsningsproblemer?

 • Markedsledende teknologi: For at kunne hjælpe dig bedst muligt, har jeg investeret i de 3 førende typer af fokuseret shockwave, for at kunne tilpasse behandlingen til perfektion, for at kunne tilbyde dig bedst mulig effekt, i forhold til din problemstilling. Samtidig suppleres der som standard med EMTT, som giver en bedre effekt, end shockwave alene.

 

 • Grundig ultralydsundersøgelse: En omfattende evaluering og dybdegående ultralydsscanning som ikke ses andre steder sikrer, at behandlingen er skræddersyet til dine specifikke behov, og at vi ikke arbejder i blinde.

 

 • Ekspertise og erfaring: Jeg er en af verdens førende inden for shockwave til rejsningsproblemer, og deltager i forskellige ekspertgrupper, hvor vi i fællesskab udvikler nye protokoller til rejsningsproblemer og andre seksuelle dysfunktioner. Herudover underviser jeg på hospitaler og klinikker i hele verden og fungere som konsulent for shockwave producenterne Elvation Piezowave og MTS Medical. Tidligere har jeg arbejdet ud fra Prof. Lars Lund, fra Odense univesitetshospital, før jeg begyndte at udvikle på dem, sammen med den internationale gruppe, hvilket giver bedre resultater.

 

 • Sexolog: Udover speciale i shockwave, er jeg også sexolog, så jeg har en øget mængde af redskaber i min værktøjskasse, til at kunne arbejde med både de fysiske og psykologiske aspekter af dine rejsningsproblemer, både når du føler skyld, skam eller mindreværd.

 

Hyppige spørgsmål om rejsningsproblemer

 1. Ved første undersøgelse laves en grundig screening af graden af dit rejsningsproblem, fysiske og psykiske sundhedsstilstand. Vi taler om det åbent om det og eventuelle livsstilsproblematikker.
 2. Vi afdækker sammen om det er konstant fravær af rejsning, eller det er mere situationsbestemt (psykiske faktorer). Jeg anbefaler at du har din læge med i forløbet, da vi skal sikre at alle blodværdier og evt følgesygdomme er under kontrol
 3. Jeg laver en ultralydsscanning af penis, prostata og bækkenbunden, samt en kort screening af hjertets pumpefunktion.
 4. Avanceret kropssammensætningsmåling og screening af kroppens balancer og sundhedstilstand med Inbody770 system. Læs mere længere nede.
 5. Du bliver vejledt i hvilken træning for bækkenbunden du skal gå i gang med.
 6. Vi laver sammen en forventningsafstemning for behandlingen, og hvilket niveau vi forventer at kunne rykke dig til, ud fra undersøgelsens resultater.
 7. Dit forløb planlægges
 8. Du modtager første behandling med shockwave og EMTT, hvis du ønsker det.

Der vil blive gået i dybden, for at sikre at vi kan iværksætte den rette behandlingsstrategi, så du igen får kvalitet i dit sexliv. Hvis der er behov for justeringer omkring kost og livsstil, så bruger vi eksterne partnere.

Jeg vil gerne hjælpe dig på vej i klinikken med din træning, da jeg oplever at mange mænd har mistet kontrollen over deres bækkenbund. Så det kan vi første omgang være vigtigt at få aktiveret de rigtige muskler. På den måde starter du ikke op på mange ugers "nytteløs" træning, som ikke giver det resultat du ønsker. For at sikre at du aktivere de rette muskler, så ultralydsscanner vi dig imens vi laver en række test, så du kan se om/når du gør det rigtigt.

 • Når du skal træne din bækkenbund, så skal du lære at ’knibe’ med musklerne, så bækkenbunden spændes op. Et knib med bækkenbunden kan kendes på, at penisroden vipper, og endetarmsåbningen snører sig sammen, som når du holder på en prut. 
 • Når du kniber vil det som oftes bedst mærkes omkring endetarmsåbningen, da musklerne her er mest fyldige. Som en del af bækkenbundsmusklerne ligger der også en ringmuskel omkring endetarmsåbningen, som medvirker til at lukke det yderste af åbningen.
 • Når du kniber løftes bækkenbunden en smule op, så den trækker urinrør og endetarmen fremad mod kønsbenet. Det er denne bevægelse som gør, at der opstår et “knæk” på urinrør og endetarm, så de lukkes til.

Ved den første undersøgelse vil vi lave en ultralydsscanning af både af hjerte, din penis og din bækkenbund (inkl bækkenbund), for at kunne målrette behandlingen til dit behov. Der undersøges følgende:

 1. Blodgennemstrømning i de 2 arterier i svulmelegemet
 2. Er der kalk, fedt eller plak i svulmelegemet eller bindevævet?
 3. Muskler i bækkenbunden som kan indikerer om der er balance i hormomsystemet.
 4. Størrelse og riskofaktorer omkring hjerte og prostata.
 5. Er der risikofaktorer for at udvikle rejsningsproblemer i fremtiden (vi kan se det lang tid før problemet opstår).
 6. Din kontrol over bækkenbundens muskler.

Klinikken råder over det nyeste og mest avancerede ultralydsscanningsudstyr fra Sonosite, med prober der er målrettet overfladiske strukturer og kar. Klinikken er også en af de få i norden, som tilbyder så omfangsrig ultralydsscanning ved rejsningsproblemer, og har derved en stor erfaring i at omstille billederne, til konkret behandlingsplan.

Når du laver dine rejsningsproblemer øvelser, dit knib, så er det vigtigt at et knib fornemmes som et løft, en sammentrækning eller lukning, ligesom når du prøver at holde på urinen, har sædafgang, afføring eller en prut. Det må ikke føles som at du presser ned ad, som når du skal af med afføring.

Der findes 3 hurtige metoder til at teste, om du kniber rigtigt. 

 • Prøv at standse urinstrålen, når du lader vandet. Det er nemmest i slutningen af vandladningen, hvor trykket ikke er så stort.
 • Læg dig på ryggen med bøjede ben på gulvet. Placér et par af dine fingre på mellemkødet mellem testiklerne og endetarmen. Pres fingrene med et let tryk opad og knib. Hvis området bliver hårdt, kniber du rigtigt.
 • Læg dig på siden med bøjede ben. Placér lillefingeren inde i endetarmen, som hvis det var et termometer. Knib og føl yderst en ring, som snører sammen hele vejen rundt om fingeren. Lidt dybere vil du kunne mærke en slynge, der skubber fingeren fremad mod kønsbenet. Slip knibet igen og mærk, at musklerne igen bliver afslappede og bløde.

Knib sammen om endetarmsåbningen, som hvis du skal holde på en prut. Du vil formentlig også kunne mærke knibet foran ved penisroden. Når du kniber, skal du undlade at spænde i mave, balder eller lår, ligesom du heller ikke skal holde vejret. Det er her de fleste laver fejlen i forbindelse med træningen

 • Læg dig på ryggen med let adskilte knæ.
 • Knib hurtigt og kraftigt sammen og slip knibet. Gentag 10-20 gange. Hvert knib skal være kort og kraftigt.
 • Knib nu moderat sammen, hold knibet i 5-10 sekunder og slip igen. Pausen mellem knibene skal have mindst samme varighed som knibet, så musklerne ikke udtrættes for hurtigt. Gentag 10-20 gange.
 • Prøv at holde et moderat knib i op til 1 minut, eller så længe du kan, start roligt og byg op
 • Lav de sidste 5-10 kraftige knib. Knib sammen, så meget at du overhovedet kan, og slip langsomt igen (ca. 3 sekunder). Husk pausen mellem knibene. 

Efter operation for prostatacancer er det hyppigt at se kraftige rejsningsproblemer. Normalt vil kirurgen søge at bevarer den ene af de 2 nerver som løber langs prostata, som har indvirkning på rejsningsevnen. Såfremt nerven er bevaret, vil vi med shockwave kunne øge rejsningsevnen, om muligt i en kombination med piller eller injektioner. Således vil du kunne bibeholde den seksuelle aktivitet og en god rejsning.

Dog er det vigtigt at komme hurtigt efter operationen, da der er et åbent vindue de første 6 måneder efter operationen til at stimulere nervevævet. Det er også her vi har bedst mulighed for at kunne reducere uhensigtsmæssig arvævsdannelse i bækkenbunden efter operationen.

Jeg har hver uge klienter i klinikken som er opereret for flere år siden. Her ses stadig en god effekt med behandlingen i forhold til øget rejsningsevne og følelse. Men der hvor jeg ser den allerstørste effekt, er ved pågyndelse af behandlingen få uger efter operationen.

Senest er man begyndt med at behandle allerede 3 uger efter operation på Odense Universitets hospital med shockwave, hvor de lige som her i klinikken, ser øget effekt på regeneration af nervevævet. Dette giver også en øget erektil funktion, og begrænser potentielle nerveskader i det lange løb. For at kunne lave behandlingen så tæt på operationen, kræver det at alt cancer er fjernet.

 • Ved brugen af shockwave dannes der nye små blodkar i penis og renser for "snavs" i i svulmelegmerne. Mellemgulvets nerver, muskler og blodkar stimuleres ligeledes, hvilket giver dig en kraftigere og bedre rejsning igen. Helt uden ubehagelig bivirkninger, som ses ved andre behandlinger.
 • Forløbet strækker sig normalt over 6-8 uger, og tilpasses de behov du har, og graden af problematikken, i forhold til det sexliv du ønsker. Alt sammen med formålet om at du har en høj livskvalitet og godt selvværd. Du får redskaberne, til at gøre en forskel for dig selv, din følelse som mand og ikke mindst din rejsning, så du undgår problemer igen i fremtiden. Et behandlingsforløb er består normalt af 6, 9 eller 12 behandlinger, hvor 80 % af mine klienter oplever en bedre og mere kraftfuld rejsning.
 • Ved kraftig sygdom eller medicinering, kan det være nødvendigt med løbende vedligholdelse, men det vil jeg vejlede dig i ved første konsultation efter indlendende undersøgelse.
 • Jeg klarlægger hvad der er de udløsende faktorer for dig, første gang du kommer i klinikken til undersøgelse. På den måde vil du også kunne arbejde videre med forskellige redskaber selv. Seneste forskning og erfaringer fra vores tyske kollegaer viser, det det kan anbefales at supplere med et ekstra forløb på 6 behandlinger efter 6 måneder. Dette har vist sig at give en mere længerevarende effekt (flere år, på det opnåede niveau).
 • Andre vælger at få regelmæssig vedlighold med et par enkelte behandlinger henover året, for at have en høj nerveaktivitet.
 • En enkeltstående behandling med shockwave i kombination med EMTT koster fra 1.500-2.000 danske kroner, alt efter hvor avanceret en løsning du vælger. Som de første i Danmark arbejdede jeg med kombinationen af Shockwave og EMTT , hvor vi ser en højere effekt, end shockwave alene, og har sat standarden for ED behandling både i Danmark og udlandet.
 • Ved første konsultation kan du vælge om du kun vil have samtale og undersøgelse, som koster fra 1.700 kroner eller gå igang med det samme med behandlingen.
 • Hvis du vil se en gennemgang af forskellige studier, så kan du se dem her: Studier på ED

Ved brugen af shockwave dannes der nye små blodkar i penis, samt at vi stimulere mellemgulvets nerver, muskler og blodkar, som giver dig en kraftigere og bedre rejsning igen. Helt uden ubehagelig bivirkninger, som ses ved andre behandlinger eller piller.

Et standard behandlingsforløb er består af 6 eller 12 behandlinger, hvor 82 % af vores klienter oplever en bedre og mere kraftfuld rejsning. For nogle kan et højere antal behandlinger være nødvendigt. Antallet tager udgangspunkt i graden af din ED problematik, dit indtag af medicin og din livsstil. Vi klarlægger hvad der er de udløsende faktorer for dig, første gang du kommer i klinikken til undersøgelse.

Behandlingen og vurderingen af din rejsningproblematik udføres af en Danmarks førende eksperter inden for urologisk shockwave behandling, Michael Strøm, som også er medlem af The International Society for Sexual Medicine.

 • Behandlingen af rejsningsproblemer (Erektil dysfunktion) med fokuseret shockwave foregår ved, at mellemkødet og skaftet af penis behandles med shockwave. Her vil lydbølgerne øge blodgennemstrømningen, og dannelsen af nye blodkar, ligesom de nedbryder evt tilkalkninger og ophobninger af kolesterol i svulmelegmener. Det løsner op for spændt muskulatur, så der igen kommer god blodgemmenstrømning til penis fra bækkenbunden.
 • Selve shockwave-behandlingen varer ca 15-20 minutter, ud fra de forskningsbaserede protokoller, og det udstyr klinikken råder over, som er det nyeste tilgængelige.
 • Behandlingen er smertefri for dig, og kan ikke sammenlignes med hvis du tidligere har fået det i eksempelvis en skulder. Du mærker kun en let prikken. Du er selvfølgelig velkommen til at tage din partner med til behandlingen, hvis det giver mere tryghed for dig.
 • Der er ingen risiko og bivirkninger ved behandlingen. Du vil også kunne have seksuel aktivitet som vanligt igennem behandlingsforløbet. Dog kan det påvirke positivt i forhold til blærekontrollen, samt kvaliteten i manglende sædafgang.

Ved specialløsningerne i klinikken arbejde jeg med mere enf blot den traditionelle shockwave behandlng. Der findes 2 niveauer af udvidet behandling.

Ved ED Plus behandles der med EMTT og Shockwave i en kombination. På den måde øger vi dannelsen af blodkar og stimuli på nervebaner betydligt, i forhold til standard behandlingen. Dette vil også givet en øget kontrol over bækkenbundens muskulatur

Samtidig sættes der et øget behandlingsfokus på centralnervesystemet og kognetiv funktion (CNS), som også har en vigtig indvirkning på vores rejsningsevne når executive løsningen vælges. Det er med til at gøre der kommer en højere kvalitet i nervesignalet til penis fra CNS.

ED Plus og Executive er målrettet særligt de kraftige rejsningsproblematikker, hvor der sideløbende er andre sygdomme i kroppen, som kan modvirke traditionelle tiltag.

Ønsker du mere information om denne type af behandling, vil du blive vejledt første gang du er til undersøgelse i klinikken.

Jeg har også muligheden for at kunne kombinere shockwave behandlingen med den helt nye EMTT teknologi, som giver en øget stimuli på nervesystemet og elasticitet i vævet i bækkenbunden, samt en øget frigivelse af vækstfaktorer, og andre byggesten til øget cellekvalitet. Derfor får vi stimuleret et bredere område end ved shockwave alene. For at kunne få en god og kraftig rejsning, skal vævet i penis kunne udvide sig op til 20-25 gange, derfor er smidigt væv vigtigt.

Ved denne kombination, ses en kraftiger effekt end ved shockwave alene. Dette bakkes også op af vores klienter der tidligere har modtaget shockwave som standalone. Jeg forventer at denne kombination vil blive standarden for behandling af erektil dysfunktion i fremtiden.

Jeg er den første som i Danmark som introducerede EMTT tilbage i 2020 og var den første til at tilbyde denne innovative kombinationsbehandling, hvilket vil give dig et bedre resultat og kraftigere rejsning. Andre klinikker har sidenhen andre forsøgt at implementere mine protokoller i deres behandlinger.

"På trods af regelmæssig motion, sund kost og et fortsat aktivt sexliv, har jeg op igennem halvtreds års alderen oplevet en gradvis forringelse af evnen til ordentlig og vedvarende rejsning. Ja, i virkeligheden begyndte den proces nok endnu tidligere.

Piller har jeg aldrig rigtigt brudt mig om, og selvom der her opnås en nem og effektiv korttidseffekt. Jeg blev nysgerrig, da jeg læste om Michael og MS Insight. Jeg tog testen og gav mig selv en fødselsdagsgave ved at købe, hvad der i mit tilfælde var 6 anbefalede behandlinger.

Man vænner sig hurtigt til den formløse og på ingen måde smertefulde behandling med shockwavebehandling af mellemkødet og penis. Behandlingen gør ikke ondt, og man vænner sig hurtigt til at slappe af med de ”prikkende” bølger fra shockwavemaskinen.

Kan man overbevise sig selv om, at der ikke er den store forskel på at åbne munden og at smide bukserne i enerum med sin behandler. Så er oplevelsen på niveau med en tandrensning. Michael er meget ordentlig og har hver gang håndteret behandlingerne af mig, og samværet i enerum på en god og afslappet facon.

Efter mine 6 behandlinger oplevede jeg en mærkbar forandring af både evne til at få og hyppigheden af at have en naturlig god rejsning. Hyggeligt, når man vågner om morgenen, og dejligt når man er sammen med sin kæreste.

Selvom det ikke er billigt, har det været pengene værd for mig og jeg kan godt finde på at gå igen om 5 eller 10 år, hvis jeg senere mister det niveau, som jeg nu har fået igen."