Behandling af trykket ribben

Vi hjælper dig med smertelindring

Når vi behandler et trykket ribben med Laser i klinikken, bruger vi ultralydsscanning til at udelukke et brækket ribben. Når vi ultralydsscanner, har vi muligheden for at se aktiviteten af flow / blødning omkring et evt brud. Dette gør også at vi løbende gennem forløbet kan vurdere på behandlingens effektivt, samt hvor langt du er i din helingsprocess. Ultralydsscanning er en del af undersøgelsen i klinikken, og giver ikke en merpris for dig som klient. Herudover stimulere vi vævet i de nærliggende områder, således du får et mindre smerterniveau. Dette er særligt vigtigt omkring et trykket ribben, således du kan have en så normal vejrtrækning som muligt.

Behandling af trykket ribben

Klient udtalelser

FAQ om trykket ribben


Med laserbehandling, kan vi gå ind at stimulere følgende i vævet:

  • 650-nm Stimulerer overflade heling
  • 810-nm Stimulerer og øger ATP produktionen i cellerne
  • 915-nm Stimulerer til en mere effektiv frigivelse af ilt til cellerne
  • 980-nm Stimulerer til en øget blodcirkulation

Særligt evnen til at øge blodcirkulationen og stimulere cellernes helingsproces og smertedæmpe, er noget vi vægter højt i behandlingen. Behandling med laser smertefri og uden bivirkninger. De celler som allerde har gang i en helingsproces, vil få tilført energi udefra. Hvilket gør at kroppens naturlige heling styrkes og accelereres. På den måde kan du hurtigt komme tilbage til dit normale funktionsniveau. Et normalt behandlingsforløb med laserterapi til et trykket ribben, vil strække sig over 1-2 uger. Dette kommer selvfølgelig an på hvor hurtigt smerterne fortager sig og respondere på behandlingen. Det præcise interval mellem behandlingerne vil være omkring 1 til 3 dage mellem hver behandling.

Brystkassen består af 12 par ribben, som er fæstet til rygsøjlen  og danner brysthulen. Hvert ribben er en smal, lang og bueformet knogle. Den forreste del som fæster på brystbenet består af brusk.

Et trykket ribben opstår ved skader, som ofte er stumpe og indenfor et bestemt område med høj kraft. Typiske situationer er trafikuheld, fald mod en kant eller et slag i siden med en albue. Nogle af de typiske symptomer er en skarp smerte i siden, som forværres ved dyb vejrtrækning, hoste eller bevægelse. Hertil kommer en ømhed i området.

Børns knogler er meget elastiske, og derfor er det sjældent man ser et barn med et brækket ribben, da det kræver en meget stor kraft.

Det er fra start vigtigt at få afgjort om det er et trykket eller brækket ribben. Symptomerne og behandling er dog oftest de samme. Smerterne kan komme i begge sider af brystkassen, men enkelte ensidige brud/trykskader forekommer relativt hyppigst.  Tilstanden går normalt i sig selv, men smerterne bliver ofte værre i løbet af de første 6-10 dage, og kan gøre det svært at trække vejret. Derfor retter en stor del af behandlingen sig mod at smertelindre området. Det kan vi gøre via Laserterapi med en K-laser som vi har i klinikken.

Er det et brækket ribben, og ikke et trykket ribben vi har med at gøre, så har vi muligheden for at kunne supplere med fokuseret shockwave. Det er med med til at øge dannelsen af osteoblaster og kollagens fibre. Det er de byggesten som knoglerne er dannet af. Uanset hvilken type af brud vi taler om, så er den bedste behandling at komme igang allerede efter 1-2 dage, særligt i forhold til at kunne smertedæmpe optimalt. Et normalt behandlingsforløb med laserterapi til et brækket ribben, vil strække sig over 1-3 uger. Dette kommer selvfølgelig an på hvor hurtigt knoglen heler og respondere på behandlingen. Det præcise interval mellem behandlingerne vil være omkring 1 til 3 dage mellem hver behandling. Udover behandlingen omkring selvebruddet, så går vi ind og arbejder med muskulaturen og strukturen i det omkring liggende område. Det gør vi for at sikre at muskulaturen ikke spænder for meget op, og derved er med til at begrænse bevægeligheden i brystkassen

 

level 4 laser sums

Laserbehandling

Laserbehandling bruges effektivt til akutte og kroniske skader i kroppen.
Vi kan også hjælpe dig med meget andet end smerter ved trykkede ribben.

Skal vi kontakte dig?