fbpx

Laserbehandling af træthedsbrud med laserterapi

Ved mistanke om et træthedsbrud i klinikken bruger, bruger vi den kliniske undersøgelse til at afgrænse området. Men grundet at tilstanden kan være let at forveksle med skinnebensbetændelse, så bruger vi avanceret ultralydsscanning i undersøgelsen. Det gør vi for at kunne præcisere hvor bruddet er, samt at se hvor af behandlingen med laserterapi skal laves. Når vi ultralydsscanner, har vi muligheden for at se aktiviteten af flow / blødning omkring bruddet. Det gør at i nogle faser af et træthedsbrud, er det et bedre redskab end et røntgenbillede. Ultralydsscanning er en del af undersøgelsen og giver ikke en merpris for dig som klient.

Du kan booke direkte ind til behandling via vores online system herunder, eller du kan ringe på 4140 0858 for at tale med en behandler omkring din problemstilling, så guider vi dig til den bedste løsning.Online booking
Med en level 4 K-laser som vi bruger i klinikken, kan vi med de 4 bølgelængder gå ind at stimulere følgende:

 • 660-nm (Stimulerer alt i huden såsom: sår, acne, psoriasis osv.)
 • 800-nm (Stimulerer ATP produktionen i cellerne)
 • 905-nm (Stimulerer til en mere effektiv frigivelse af ilt til cellerne)
 • 970-nm (Stimulerer til en øget blodcirkulation)

Særligt evnen til at øge blodcirkulationen og stimulere cellernes helingsproces og smertedæmpe, er noget vi vægter højt i behandling af et træthedsbrud. Behandling med laser smertefri og uden bivirkninger. De celler som allerde har gang i en helingsproces, vil få tilført energi udefra. Hvilket gør at kroppens naturlige heling styrkes og accelereres.

Da skaden kommer af en overbelastning, over tid, vil et behandlingsforløb med laserterapi strække sig over 3-8 uger, alt efter hvor hurtigt knoglen heler. Det præcise interval mellem behandlingerne vil være omkring 1 til 3 dage mellem hver behandling. Herudover kan vi supplere med shockwave behandling, for at øge dannelsen af osteoblaster og kollagens fibre, som knoglerne er dannet af.

Hvad er et træthedsbrud?

Et træthedsbrud eller også kaldet en stressfraktur, kommer som følge af en overbelastning af knoglens væv. Det kan komme flere steder i kroppen, men ses primært i fødder og underben, men kan også ses lårbensknoglen og i hoften. I takt med at tilstanden udvikles, vil det give en smerte og mindskning af funktion i ens sport. Tilstanden rammer historisk typisk soldater der der marchere meget. Men i de sidste 20-30 år, er det blevet mere almindeligt at se blandt motionister. Det er dem som øger mængden og intensiteten hurtigere i træningen, end knoglen kan følger med, der typisk bliver ramt. Herudover ses tilstanden oftere hos kvinder, end hos mænd.

Behandling af træthedsbrud / stressfraktur kan gøres på flere måder. men aflastning af det ramte område er det første man skal gøre. Denne aflastning kan ske med krykker og kan være på mellem 4-12 uger, alt efter hvor det er. Men hvis man ønsker at speede procesen op, så kan man behandle det med laser og shockwave.

Hvad skyldes et træthedsbrud?

Et træthedsbrud kommer når man tilfører en større belastning, end det som knoglen kan nå at reparerer. I den sidste ende brækker knoglen. Det ses ofte i lægbenet (fibula) og skinnebenet (tibea), i fodens knogler ( Naviculare, Talus og Metatars), og i sjældne tilfælde i lårbensknoglen. De største årsager til træthedsbrud i skinneben eller i foden, er stor belastning på hårdt underlag. Det kan være løb asfalt hvor der kan være en utilstrækkelig støddæmpning i løbeskoene, og for hurtig øgning af træningsintensitet. Derudover kan skævheder i knogler eller fødder øge risikoen for træthedsbrud. Derfor er det vigtigt at sikre at det fodtøj man træner i, er af en god kvalitet, og giver den nødvendige støtte til kroppens biomekanik.

Smerterne vil være meget lokalt og kan udløses ved at slå på knoglen, og ses ved en hæmning af funktion i området, smerte ved belastning. I starten vil tilstanden kunne forveksles med skinnebensbetændelse, derfor er det vigtigt at søge hurtigt hjælp, hvis man er i tvivl. Derudover har træthedsbrud en tendens til at komme igen, hvilket gør man skal være mere opmærksom på symptomer og træning, hvis man har været ramt af det engang før.

 

Det siger vores klienter

 • En stor tak for hjælpen. Laserbehandlingen af min albue gjorde en stor forskel og jeg var hurtigt i gang med at arbejde igen:-)


  John Harry

 • Hold i nakken, der har plaget mig i flere dage klaret på 25 min. Nu har jeg bevægelighed i skulder og nakke igen 😊
  Tusind tak Michael 👍


  Susanne Olling

 • Fantastisk sted at komme, hvis der er lidt problemer med kroppen. Michael er yderst kompetent og dedikeret. Derudover er han super god med mange flexible tider, man ikke kan få mange andre steder.


  Thor Bendix Madsen, Elite triathlet

 • Utrolig faglig kompetent person, med en særlig evne for at “læse” hvad sportsudøveren har brug for. Fedt der både er blik for det kortsigtede, og det lange seje træk og de langsigtede mål.
  Vores to elite svømmere har haft enorm gavn af behandlinger hos MS Insight


  Michael Rasmussen

 • Dygtige folk, med gode ambitioner om at “helbrede” deres kunder. Michael får hverdagen til at fungere, hvis man døjer med noget langvarigt, og så er han altid god for en anbefaling af what to do, for at forbedre ens skavanker fremover. Nem hjemmeside at finde rundt i, og med nem online booking.


  Esther Holm

 • Jeg kan kun anbefale Michael, han er en fantastisk coach og virkelig dygtig. Jeg har kun rosende ord at sige og vil klart anbefale andre at bruge MS Insight.
  Man kan virkelig mærke hans passion for sporten, så uden tøven ***** (5 stjerner).


  Kenneth Popp

 • Fantastisk massage…


  Martin Hein

 • Her har jeg fået en del skavanker fjernet. Både kroniske, såvel som akutte skader, kan klares her. da jeg kom hertil havde jeg et såkaldt slatter knæ, og efter nogle behandlinger var problemet næsten helt væk, selvom det havde fulgt mig i årevis


  Laurits Holm

 • Super kompetencer som både coach og som behandler.


  Ole Kristian Saltnes

Skriv til mig

Kontakt

Har du spørgsmål? Så udfyld nedenstående formular, og jeg vender tilbage til dig snarest!

Kontakt

Har du spørgsmål? Så udfyld nedenstående formular, og jeg kontakter dig hurtigst muligt!