Behandling af tennisalbue

Få hjælp med shockwavebehandling

Er du træt af smerter i albuen? Så kan effektiv behandling med laser og shockwave fjerne dine smerter

En tennis albue er betegnelsen for en irritation på ydersiden af albuen grundet en overbelastning af muskulaturen i armen. Det kan vibehandle effektivt med en kombination af shockwave, EMTT og laserbehandling. Det går ind og bekæmper inflammationen og irritationen i vævet, samt de smertereceptorer der er aktive. Derudover løsner vi muskulaturen op, så du igen for mere mobilitet.

For at fastslå årsagen til smerterne, laver vi en grundig klinisk undersøgelse. Det gør at vi laver en behandling der både tager hånd om symptomerne, samtidig med at vi arbejder på at fjerne årsagen til dine smerter. Vi supplerer altid de kliniske undersøgelse og test med en ultralydsscanning. Og det er naturligvis uden ekstra omkostning for dig, det er blot god service fra vores side.

Tennis- og golfalbue

Klient udtalelser

FAQ om tennisalbue


Hvis du kommer hurtigt til behandling efter at du får symptomerne, vil de fleste kunne blive hjulpet til et tilfredsstilende resultat med et sted mellem 3-5 behandlinger. Har det været et problem i en længere periode, vil der skulle forventes mellem 5-12 behandlinger.

Ved behandling af tennisalbue, har vi valgt at bruge fokuseret shockwave og radierende shockwave, suppleret med EMTT. Det kombineres med effektive træningsøvelser og evt korrektioner i armens muskelkæde. Shockwave går ind og bekæmper den inflamation der er omkring senefæstet, og får det omkringliggende væv til at løsne op og slappe af. Samtidig stimulere det cellerne til dannelsen af nye collagene fibre, som vores bindevæv er bygget op af. Det kombinere vi med EMTT, så alle disse faktorer er med til, at fremskynde den naturlige helingsproces og effektivisere genoptræningsprocessen.

For at kunne sikre at behandlingen har størst mulig effekt, så laver vi en række mobiliseringer af din arm, hånd og skulder. Således kan  hele muskelkæden kan arbejde optimalt, og vi sikrer et godt flow til det skadede område. Allerede efter den første behandling vil du mærke en reducering i smertebilledet.

Sideløbende med behandlingen vil vi iværksætte genoptræning med specifikke øvelser. Det gør at vævet bliver styrket, og klar til normal belastning igen.

Når vi laver en ultralydsscaning kan vi se omfanget af problemet og hvilke strukturer i albuen der præcist er ramt. Vi kan derved se om det en slimsæk der er betændt, eller om det er muskler og sener der skaber smerten. Når vi har fundet årsagen, starter vi direkte med behandlingen. Det vil være en kombination af shockwave, laserterapi, korrektion af albuen og skulderens stilling samt genoptræning af vævet.

En tennisalbue skyldes overbelastning i senenerne på fingrenes strækkemuskler. Forandringerne kommer på den ydre side af albuen, og det er her den primære smerte vil være.

Sidder den på indersiden af albuen, vil det være det man kalder en golfalbue. De fleste der får en epikondylit er mellem 30 og 60 år gamle.

Tennisalbue behandling kan gøres med shockwave, man kan supplere med en række øvelser, som skal styrke muskulaturen. Herudover kan der bruges smertestillende medicin og evt blokader. Prognosen er normalt god, og sætter man ind i rette tid inden at tilstanden forankre sig kronisk, så vil 50-70 % bliver helbredt. I de tilfælde hvor at tilstanden har siddet så længe, at man ikke kan opnå et tilfredsstillende resultat via træning og behandling, så kan operation komme på tale. Men her er succes raten kun på 50-60 % i 80 % af tilfældene

Generne opstår som oftes efter kortvarige og intense overbelastninger. Dette kan for eksempel ske efter udstrakt brug af albuen ved vridende bevægelser, som ved brug af en skruetrækker, og tilstanden ses derved ofte ved håndværkere, særligt i elektriker faget. Andre bevægelser som kan forårsage disse gener, er de bevægelser man bruger, når man f.eks. klipper hæk eller maler.

Smerterne behøver ikke komme samme dag som overbelastningen, men komme nogle dage efter. Det kan føles som en murrende fornemmelse eller dissiderede smerter. Smerterne stråler ofte ned i underarmen mod håndleddet, og derfor skal muskulaturen også behandles.

Klinikken arbejder sammen med Secma Medical omkring undervisning af andre behandlere og terapeuter i forhold til shockwave og laser behandling.

 

Shockwave

Vi tilbyder unik kombinationsbehandling med fokuseret og radierende shockwave som de eneste i Danmark.

Vi hjælper dig til mindre smerte og bedre funktion, sikkert og effektivt.

Har du spørgsmål til Klinikken?

Klinikken vender tilbage hurtigst muligt, også i weekenden.