Tennisalbue behandling med laserterapi

Er du træt af smerter og ondt i albuen?

Så kan effektiv behandling med laser og shockwave fjerne dine smerter

En tennis albue er betegnelsen for en irritation på ydersiden af albuen grundet en overbelastning af vævet. Det kan vi behandle effektivt med laserterapi med en K-laser eller en af de andre lasere vi har i klinikken. Den går ind og bekæmper inflammationen og irritationen i vævet, samtidig med at det speeder kroppens naturlige helingsprocesser op og smertedæmper.

For at fastslå årsagen til smerterne, laver vi en grundig klinisk undersøgelse, så vi laver en tennisalbue behandling der både tager hånd om symptomerne, samtidig med at vi arbejder på at fjerne årsagen til dine smerter. Vi supplerer altid de kliniske undersøgelse og test med en ultralydsscanning. Og det er naturligvis uden ekstra omkostning for dig, det er blot god service fra vores side.

Du kan booke direkte ind til behandling via vores online system herunder. Eller du kan ringe på 41400858 for at tale med en behandler omkring din problemstilling, så guider vi dig til den bedste løsning.Online booking

Når vi laver en ultralydsscaning kan vi se omfanget af problemet og hvilke strukturer i albuen der præcist er ramt. Vi kan derved se om det en slimsæk der er betændt, eller om det er muskler og sener der skaber smerten. Når vi har fundet årsagen, starter vi direkte med behandlingen. Det vil være en kombination af laserterapi, korrektion af albuen og skulderens stilling og genoptræning af vævet.

Har smerterne været tilstede gennem en længere periode, har vi også mulighed for at bruge et støttebind, som giver en lindring i hverdagen, sideløbende ved behandlingen.

Behandlingsforløb for tennisalbue med laserterapi

Tennisalbue behandling

Hvis du kommer hurtigt til behandling efter at du får symptomerne, vil de fleste kunne blive hjulpet til et tilfredsstilende resultat med et sted mellem 3-5 behandlinger. Har det været et problem i en længere periode, vil der skulle forventes mellem 6-12 behandlinger.

Ved behandling af tennisalbue, bruger vi laserterapi og shockwave, samt effektive træningsøvelser. Laserlyset går ind og bekæmper den inflammation der er i området omkring albuen, samtidig med at den reducere smerteniveauet. Samtidig er shockwave med til at løsne vævet op, og genstarte kommunikationen mellem cellerne.

For at kunne sikre at behandlingen med laser og shockwave har største mulig effekt, så laver vi en række mobiliseringer af din arm, hånd og skulder. Således kan  hele muskelkæden kan arbejde optimalt, og vi sikrer et godt flow til det skadede område. Allerede efter den første behandling vil du mærke en reducering i smertebilledet.

Samtidig med behandlingen vil vi iværksætte genoptræning med specifikke øvelser, således at vævet bliver styrket, og klar til normal belastning igen.

Hvad gør K-laser ved tennisalbue

Med laserbehandling af en forstuvet ankel med de level 4 lasere vi råder over i klinikken, kan vi gå ind at stimulere følgende i vævet:

-650-nm Stimulerer overflade heling

-810-nm Stimulerer og øger ATP produktionen i cellerne

-915-nm Stimulerer til en mere effektiv frigivelse af ilt til cellerne

-980-nm Stimulerer til en øget blodcirkulation

Særligt evnen til at bekæmpe inflammationen, stimulere cellernes helingsproces og smertedæmpe, er noget vi vægter højt. Behandling med laser smertefri og uden bivirkninger. Hvilket gør at kroppens naturlige heling styrkes og accelereres. Herefter kan vi evt behandle bindevævet med radierende shockwave. Det gør vi for at sikre at der ikke kommer træk i området fra andre muskelkæder.

Hvad er en tennisalbue | Laserbehandling tennisalbue

En tennisalbue skyldes overbelastning i senenerne på fingrenes strækkemuskler. Forandringerne kommer på den ydre side af albuen, og det er her den primære smerte vil være.

Sidder den på indersiden af albuen, vil det være det man kalder en golfalbue. De fleste der får en epikondylit er mellem 30 og 60 år gamle.

Herudover kan der bruges smertestillende medicin og evt blokader. Prognosen er normalt god, og sætter man ind i rette tid inden at tilstanden forankre sig kronisk, så vil 50-70 % bliver helbredt. I de tilfælde hvor at tilstanden har siddet så længe, at man ikke kan opnå et tilfredsstillende resultat via træning og behandling, så kan operation komme på tale. Men her er succes raten kun på 50-60 % i 80 % af tilfældene.

Hvad skyldes en tennisalbue?

Generne opstår som oftes efter kortvarige og intense overbelastninger. Dette kan for eksempel ske efter udstrakt brug af albuen ved vridende bevægelser, som ved brug af en skruetrækker, og tilstanden ses derved ofte ved håndværkere, særligt i elektriker faget. Andre bevægelser som kan forårsage disse gener, er de bevægelser man bruger, når man f.eks. klipper hæk eller maler.

Smerterne behøver ikke komme samme dag som overbelastningen, men komme nogle dage efter. Det kan føles som en murrende fornemmelse eller dissiderede smerter. Smerterne stråler ofte ned i underarmen mod håndleddet, og derfor skal muskulaturen også behandles.

Michael Strøm Administrator
Sportsterapeut , MS Insight

Michael Strøm Specialer: Erektil dysfunktion, Shockwave, Laser behandling, Ultralydsscanning, medlem af The International Society for Sexual Medicine (ISSM) 

follow me
Skriv til mig

Kontakt

Har du spørgsmål? Så udfyld nedenstående formular, og jeg vender tilbage til dig snarest!

Kontakt

Har du spørgsmål? Så udfyld nedenstående formular, og jeg kontakter dig hurtigst muligt!