Manu Sareen - Övergången som män inte pratar om

Lär dig vad män inte pratar om och hur shockwave kan hjälpa till

Övergången som män inte pratar om - Michaels bidrag till boken.

Sommaren 2022 satt jag och pratade med Manu Sareen på en fredagsbar där han berättade om ett av sina nya bokprojekt; Men's Menopause.

Jag, Michael Strøm, har känt och behandlat Manu i många år, och när han frågade om jag ville bidra med ett kapitel om erektil dysfunktion och möjligheten till stötvåg, sa jag naturligtvis ja. Jag är otroligt stolt över att ha bidragit som expert med ett kapitel där Manu och jag pratar om även erektion, eller snarare bristen på erektion, till en bok som kommer att hjälpa tusentals män.

Vad du som man kan göra för att få en bättre erektion genom motion, kost, mindre stress och naturligtvis min specialitet, shockwave för erektil dysfunktion. Läs mer om innehållet i boken och alternativen för undersökning och behandling av erektil dysfunktion längre ner på sidan. Boken finns tillgänglig på kliniken. Du kan också göra ett test för erektil dysfunktion här

Boken - Omställningen som män inte pratar om av Manu Sareen

Något händer med många män i medelåldern: den vanliga drivkraften försvinner, humöret mörknar, kroppen mjuknar, sexlusten (eller förmågan) förändras. Dessa förändringar kan påverka våra karriärer, relationer och, viktigast av allt, vår uppfattning om vilka vi är. Ändå talar vi sällan om klimakteriet hos män.

I denna intervjubok söker Manu Sareen nyfiket efter förklaringen till de förändringar som han och andra män upplever. Han kontaktar allt från hormonläkare till psykoanalytiker för att förstå hur kroppen och sinnet förändras och vad vi kan göra för att göra nästa fas i livet fantastisk istället för platt.

Hör vanliga män tala ärligt om alla de saker som plötsligt förändras - arbetstillfredsställelse, äktenskap, vikt, resor, visioner - och deras tankar om att vara män mitt i livet. Köp den här

En uppriktig bok om en tabubelagd övergång som vi alla går igenom.

Manu Sareens slutsats om behandlingarna i kliniken:

Det slutade med att jag gick till Amager för totalt 5 behandlingar och resultaten är slående, bokstavligen talat. Jag vet inte om du känner igen känslan i kroppen efter en hård löprunda eller efter att du har tränat och ansträngt dig. Din kropp känns helt enkelt utsträckt och smidig. Så här känns det efter behandlingarna. Hårdare erektioner, det är värt det

Kort introduktion og forklaring af behandlingen

Du er ikke alene med problemet

Hør Mads fortælle om hans rejse

Hurtige svar på rejsningsproblemer og undersøgelse i klinikken

Der er mange forskellige årsager til rejsningsproblemer hos mænd, udover alder. Klinikken hjælper dig ved første undersøgelse til at forstå hvorfor du har fået din rejsningsproblematik. Herunder er der de hyppigste der ses

 • Diabetes
 • Overvægt
 • Forskellige typer af medicin (kolesterol, insulin, blodtryksregulerende som de hyppigste)
 • Fysisk inaktivitet
 • Hjerteproblemer
 • Alkohol/rygning
 • Stress / manglende søvn
 • Brug af steroider.
 • Efter prostata operation, grundet nervebeskadigelse
 • Spændte muskler i bækkenbund grundet hyppig cykeltræning
 • Præstationsangst
 • Selvværdsproblemer
 • Manglende sexlyst
 • Overgreb
 • Skyld og skam
 • Parforhold
 • Manglende viden

Generelt vil en eller anden grad af rejsningsproblematik ramme ca. 50 % af alle mænd over 50 år, og stiger i takt med alderen herfra. Men der er også mange unge i alderen 20 til 40 som lider af rejsningsproblemer, og den gruppe står for ca 30 % af dem klinikken hjælper. Så det er ikke kun et spørgsmål om "høj" alder.

 1. Ved første undersøgelse laves en grundig screening af graden af dit rejsningsproblem, fysiske og psykiske sundhedsstilstand. Vi taler om det åbent om det og eventuelle livsstilsproblematikker.
 2. Michael afdækker sammen om det er konstant fravær af rejsning, eller det er mere situationsbestemt (psykiske faktorer). Vi anbefaler at du har din læge med i forløbet, da vi skal sikre at alle blodværdier og evt følgesygdomme er under kontrol
 3. Han laver en ultralydsscanning af penis og bækkenbunden, samt en kort screening af hjertets pumpefunktion.
 4. Avanceret kropssammensætningsmåling og screening af kroppens balancer og sundhedstilstand med Inbody770 system. Læs mere længere nede.
 5. Du bliver vejledt i hvilken træning for bækkenbunden du skal gå i gang med.
 6. Vi laver sammen en forventningsafstemning for behandlingen, og hvilket niveau vi forventer at kunne rykke dig til, ud fra undersøgelsens resultater.
 7. Dit forløb planlægges
 8. Du modtager første behandling med shockwave og EMTT, hvis du ønsker det.

Der vil blive gået i dybden, for at sikre at vi kan iværksætte den rette behandlingsstrategi, så du igen får kvalitet i dit sexliv. Hvis der er behov for justeringer omkring kost og livsstil, så bruger vi eksterne partnere.

 • Ved brugen af shockwave dannes der nye små blodkar i penis og renser for "snavs" i i svulmelegmerne. Mellemgulvets nerver, muskler og blodkar stimuleres ligeledes, hvilket giver dig en kraftigere og bedre rejsning igen. Helt uden ubehagelig bivirkninger, som ses ved andre behandlinger.
 • Forløbet strækker sig normalt over 6 uger, og tilpasses de behov du har, og graden af problematikken, i forhold til det sexliv du ønsker. Alt sammen med formålet om at du har en høj livskvalitet og godt selvværd. Du får redskaberne, til at gøre en forskel for dig selv, din følelse som mand og ikke mindst din rejsning, så du undgår problemer igen i fremtiden. Et behandlingsforløb er består normalt af 6, 9 eller 12 behandlinger, hvor 90 % af vores klienter oplever en bedre og mere kraftfuld rejsning.
 • Vi klarlægger hvad der er de udløsende faktorer for dig, første gang du kommer i klinikken til undersøgelse. Seneste forskning og erfaringer fra vores tyske kollegaer viser, det det kan anbefales at supplere med et ekstra forløb på 6 behandlinger efter 6 måneder. Dette har vist sig at give en mere længerevarende effekt (flere år, på det opnåede niveau). Andre vælger at få regelmæssig vedlighold med et par enkelte behandlinger henover året, for at have en høj nerveaktivitet.
 • En enkeltstående behandling med shockwave i kombination med EMTT koster fra 1.200 kr. Som de første i Danmark arbejdede vi med kombinationen af Shockwave og EMTT , hvor vi ser en højere effekt, end shockwave alene, og har sat standarden for ED behandling både i Danmark og udlandet.
 • Ved første konsultation kan du vælge om du kun vil have samtale og undersøgelse, som koster fra 1.500 kroner eller gå igang med det samme.
 • Hvis du vil se en gennemgang af forskellige studier, så kan du se dem her: Studier på ED

 • Behandlingen af rejsningsproblemer (Erektil dysfunktion) med fokuseret shockwave foregår ved, at mellemkødet og skaftet af penis behandles med shockwave. Her vil lydbølgerne øge blodgennemstrømningen, og dannelsen af nye blodkar, ligesom de nedbryder evt tilkalkninger og ophobninger af kolesterol i svulmelegmener. Det løsner op for spændt muskulatur, så der igen kommer god blodgemmenstrømning til penis fra bækkenbunden.
 • Selve shockwave-behandlingen varer ca 15-20 minutter, ud fra de forskningsbaserede protokoller, og det udstyr klinikken råder over, som er det nyeste tilgængelige.
 • Behandlingen er smertefri for dig, og kan ikke sammenlignes med hvis du tidligere har fået det i eksempelvis en skulder. Du mærker kun en let prikken. Du er selvfølgelig velkommen til at tage din partner med til behandlingen, hvis det giver mere tryghed for dig.
 • Der er ingen risiko og bivirkninger ved behandlingen. Du vil også kunne have seksuel aktivitet som vanligt igennem behandlingsforløbet. Dog kan det påvirke positivt i forhold til blærekontrollen, samt kvaliteten i manglende sædafgang.

Ved ED Plus, arbejdes der med mere en blot den traditionelle shockwave, suppleret med EMTT til rejsningsproblemer.

Ved ED Plus behandles der med EMTT, laser og Shockwave via en intensiveret protokol, i forhold til de gængse protokoller der anvendes i norden. På den måde øger vi dannelsen af blodkar og stimuli på nervebaner betydligt, i forhold til standard behandlingen.

Samtidig sættes der et øget behandlingsfokus på centralnervesystemet (CNS), som også har en vigtig indvirkning på vores rejsningsevne. Det er med til at gøre der kommer en højere kvalitet i nervesignalet til penis fra CNS.

ED Plus er målrettet særligt de kraftige rejsningsproblematikker, hvor der sideløbende er andre sygdomme i kroppen, som kan modvirke traditionelle tiltag.

Ønsker du mere information om denne type af behandling, vil du blive vejledt første gang du er til undersøgelse i klinikken.

En mands selvværd er kilden til hans potens, og hvem han er. Hvis hans selvbillede eroderer, og han føler, han ikke har nogen større værdi på den, han er, eller det han kan præstere, så kan det føre til en lang række forskellige psykologiske problemstillinger. Det kan komme til udtryk som skam og præstationsangst og i de svære tilfælde depression og stress. 

Når selvværdet forsvinder, og han føler sig mindreværdig, så vil lysten til sex og i de sværeste tilfælde evnen til sex kunne forsvinde for ham. Det vil kun skabe en yderligere nedadgående spiral, som påvirker selvbilledet og den sexuelle funktion yderligere. Det vil for ham skulle håndteres, for at han igen kan få en succesfuld sexuel funktionsevne. 

Selvværdet kan også være påvirket af barndommen og eventuelle traumer, der kan have påvirket selvbilledet og relationsdannelsen og kan danne grund for et større udredningsbehov for at bearbejde problemstillingen.

Michael hjælper dig sideløbende med shockwave behandling, med redskaber til et øget selvværd.

I forbindelse med sexuel aktivitet ved en følelse af mindreværd hos manden kan der opstå præstationsangst. Det er særligt, hvis du/manden har sat sin partner op på en piedestal og ikke føler sig værende på samme niveau. Eller i daglig tale, at du/han føler at have lavet en overscoring. Det kan være i kraft af følgende spørgsmål:

Er jeg god nok? Er min pik stor nok til hende? Kan jeg tilfredsstille hende? Hvad sker der, hvis jeg skuffer hende? Bliver jeg forladt, hvis hun ikke får en orgasme?

Der er ingen grænser for, hvilke tanker der kan komme op i situationen, men fælles for dem alle er, at det reducerer rejsningsevnen i større eller mindre grad. For nogle mænd betyder det, at de slet ikke har lyst til sex og begynder at trække sig, når de skal til at være intime med deres partner, af frygt for at fejle.

Disse elementer hjælper Michael dig også til at forstå.

En af de seneste behandlings muligheder for rejsningsproblemer er med fokuseret shockwave og EMTT, som bruges i klinikken hos MS Insight.

 • Fysisk aktivitet
 • Vacum pumpe
 • Shockwave/EMTT
 • Sexologisk tereapi
 • Stamceller (tilbydes ikke i klinikken)
 • Injektioner/piller (tilbydes ikke i klinikken)
 • Operation ( med indsættelse af pumpe)

For at kunne give dig endnu mere indsigt i din sundhedstilstand, og se om der er risikofaktorer i forhold til din almene sundhed, tilbydes en avanceret analyse ved første behandling med en InBody770.

InBody 770 er en avanceret kropsanalysemaskine, der anvendes til at måle kroppens sammensætning, muskelmasse, fedtprocent og meget mere. Denne maskine er i stand til at give nøjagtige og detaljerede målinger, hvilket gør den velegnet til analyser som supplement til behandling. Det kan give en øget kvalificering om hvilken respons der kan forventes på shockwave behandling, i forhold til kroppens sundhedstilstand.

Den kan også hjælpe med at spore fremskridt i træning og kostændringer. Derfor tilbyder jeg også at du kan få lavet nye målinger i forbindelse med eventuelle booster behandligner efter det indlende forløb. Så kan du se hvilken effekt dine ændringer i livstilen har, og hvordan det påvirker din rejsningsevne.

Martins erfarenhet av stötvågsbehandling mot erektil dysfunktion

"Trots regelbunden motion, en hälsosam kost och ett fortsatt aktivt sexliv har jag under hela mitt femtiotal upplevt en gradvis försämring av min förmåga att få en ordentlig och ihållande erektion. I själva verket började den processen förmodligen ännu tidigare.

Jag har aldrig riktigt gillat piller, även om de ger en enkel och effektiv kortsiktig effekt. Jag blev nyfiken när jag läste om Michael och MS Insight. Jag gjorde testet och gav mig själv en födelsedagspresent genom att köpa vad som i mitt fall var 6 rekommenderade behandlingar.

Du vänjer dig snabbt vid den formlösa och helt smärtfria stötvågsbehandlingen av perineum och penis. Behandlingen är smärtfri och du vänjer dig snabbt vid att slappna av med de "stickande" vågorna från stötvågsmaskinen.

Kan du övertyga dig själv om att det inte är någon större skillnad mellan att öppna munnen och dra ner byxorna när du pratar privat med din terapeut? Då är upplevelsen i nivå med en tandrengöring. Michael är mycket ordningsam och har alltid hanterat mina behandlingar och den enskilda tiden på ett bra och avslappnat sätt.

Efter mina 6 behandlingar upplevde jag en märkbar förändring i både förmågan och frekvensen av att ha en naturligt bra erektion. Mysigt när du vaknar på morgonen och trevligt när du är med din flickvän.

Även om det inte är billigt har det varit värt pengarna för mig och jag kanske åker igen om 5 eller 10 år om jag senare tappar den nivå som jag nu har återfått."

Har du frågor om erektil dysfunktion?

Få en kostnadsfri telefonkonsultation för erektil dysfunktion. Ring Michael på 4140 0858.

 

Du kan också skriva till kliniken och få svar på dina frågor.

  Michael Strøm & Manu Sareen