Behandling af springerknæ

Få hjælp med shockwavebehandling

Vi hjælper med effektiv behandling af springerknæ med holistisk shockwave behandling

Vi bruger en kombination af radierende og fokuseret shockwave samt EMTT, når vi behandler for springerknæ. Men først laver vi en grundig ultralydsscanning og undersøgelse, for at sikre vi får målrettet behandlingen til den akutelle situation.

Hvis du kommer hurtigt efter du får symptomerne, vil de fleste kunne blive hjulpet til et tilfredsstilende resultat med et sted mellem 3-5 behandlinger. Behandlingen står ikke alene, og du vil skulle lave effektive træningsøvelser, for at undgå problemet komme igen med tiden.

Klient udtalelser

FAQ om springerknæ


Den radierende shockwave bruges til at løsnes op i muskulaturen i låret, så at stramme muskler ikke skaber en øget fiktion mellem sene og knogle. Når vi først har fået løsnet det omkring liggende væv op, vil vi supplere med fokuseret shockwave. Fokuseret shockwave behandling hjælper med at øge den proinflammatoriske proces og stimulerer dannelsen af collagene fibre, som sidder i senevævet. Disse faktorer er alle med til at fremskynde den naturlige helingsproces. Slutteligt vil vi bruge EMTT, for at give en general stimulering af vævet og øget smertelindring.

Allerede efter den første behandling vil du mærke en reducering i smertebilledet. Har smerterne været tilstede gennem en længere periode, har vi også mulighed for at bruge forskellige støttebind og indlægssåler

Et springerknæ er en betændelse i senen omkring knæskallen (tendinopati), som er et resultat af overbelastning af flere former. Tilstanden er ikke usædvanlig og den kommer typisk i forbindelse med sportsaktiviteter med mange hop, som vil kunne skabe forandringer i senen lige under knæskallen. Dette vil kunne fremprovokere smerter og mindske evnen til den pågældende sportsaktivitet. Særligt sportgrene som basketball, fodbold, volleyball, badminton er særligt udsatte, men også løbere og dansere har risikoen.

Prognosen er god ved de mildere grader, hvor traditionel behandling ofte har effekt. Det kan være behandling med shockwave, laser eller medicin. Men en af de vigtigste faktorer i behandlingen af en seneskade i knæet, eller andre steder i kroppen er specifik styrketræning. Hvis ikke der vægtbelastes på en sene, så vil fiberretningen blive ustruktureret. Dette vil gøre at funktionen i senen nedsættes, og den ikke vil virke optimalt.

Den store knæstrækkemuskel på forsiden af låret, er fæstet til øverste kant på knæskallen, ved hjælp af en stærk sene. Denne sene fortsætter fra den nederste kant af knæskallen og fæster på et knoglefremspring øverst på skinnebenet. Dette gør at der er en sammenhæng mellem musklerne i lårets tilstand, og senen på undersiden af knæskallen. Dette gør også at behandling heraf skal gribes holistisk an.

Tendinopati betyder, at senen er ramt af en tilstand af sygdom. Det kan ofte være senebetændelse, og patellartendinopati betyder irritation/betændelse i knæskalssenen. Dette kaldes også “jumper’s knee” på engelsk.

Sidder betændelsen derimod på fæstet til skinnebenet, så vil det kaldes for et schlatterknæ / slatterknæ. Denne lidelse rammer typisk unge i deres vækstfase i deres teennageår. Udløsningsfaktoreren er det samme som ved springerknæet, men symptomerne er anderledes. Her er diagnosen let at stille da det er meget karakteristisk, da smerten er meget centreret og der kommer en bule ved fæstet på skinnebenet. Dette vil også ses tydligt ved en scanning. Behandlingsmæssigt vil reduktion i smertegivende aktivitet være det første skridt og det vil gå i sig selv inden for 6-18 måneder. Sker det i forbindelse med elitesport er der mulighed for at kunne behandle på samme måde som ved et springerknæ.

 

Shockwave

Vi tilbyder unik kombinationsbehandling med fokuseret og radierende shockwave som de eneste i Danmark.

Vi hjælper dig til mindre smerte og bedre funktion, sikkert og effektivt.

Har du spørgsmål til Klinikken?

Klinikken vender tilbage hurtigst muligt, også i weekenden.