Hvad er spændingshovedpine

Ved spændingshovedpine eller hovedpine, så hjælper vi dig til at få mindre smerte og mere funktion

Spændingshovedpine sidder som oftest i hele hovedet. Denne type af hovedpine føles, som om det spænder og trykker omkring hovedet. Hovedpinen kan være udløst af spændinger i nakkemuskulaturen, skuldre og udenpå kraniet. Smerten starter som regel i nakken og breder sig frem mod panden. Det er også ofte her, den er mest intens.

Her har vi muligheden for at kunne løsne effektivt op for muskulaturen med forskellige typer af shockwave, samtidig med at vi bruger laserbehandling til at lindre smerterne, hvor symptomerne optræder.

Der kan i forbindelse med en spændingshovedpine også være udstråling til skulder og arm. Det er som regel den hyppigste form for hovedpine, og går i de fleste gange i sig selv. Men i de tilfælde hvor den er meget kraftig, så kan det være nødvendigt med behandling for at kunne klare hverdagsaktiviteter.

Hovedpine og spændingshovedpine

Klient udtalelser

FAQ om spændingshovedpine


Når vi laver spændingshovedpine behandling i klinikken, afdækker vi først hvilke årsager der er til hovedpinen. Det gør vi ved at vurdere på musklernes spænding i skulder og nakke, samt ved at lave en række af funktionelle test, i forhold til at se begrænsninger i bevægeligheden. Dette gør at vi kan sætte hurtigt og effektivt ind med vores level-4 laser.

Der kan også være en kombination af både et låst led i nakkehvirvlerne, som får muskler til at spænder op. Det gør at behandlingen af spændingshovedpinen deles op i 2 faser. Først laver vi bløddelsbehandling ved hjælp af laseren, hvor at vi løsner spændingerne op på en smertefri måde. Herefter kan vi behandle bindevævet og musklerne i skulderne og den øvre del af ryggen, med radierende shockwave, for at sikre at  der ikke kommer træk i området fra andre muskelkæder.

Såfremt der er en låsning i nakken, laves der en mobilisering, facetleddet sættes tilbage på sin normale plads. Hvis ikke vi arbejder med det muskulære problem først, så vil vi ikke kunne lave en effektiv lindring af tilstanden.

Ved behandlingen, har vi valgt at bruge Level-4 laser, og eventuelt kan vi supplere med fokuseret shockwave. Laserlyset går ind og øger cirkulationen i vævet, stimulere nerverne, smertelindre og er 100 % smertefrit.

Med laserbehandling af impingment med de level 4 lasere vi råder over i klinikken, kan vi gå ind at stimulere følgende i vævet:

  • 650-nm Stimulerer overflade heling
  • 810-nm Stimulerer og øger ATP produktionen i cellerne
  • 915-nm Stimulerer til en mere effektiv frigivelse af ilt til cellerne
  • 980-nm Stimulerer til en øget blodcirkulation

Særligt evnen til at øge blodcirkulationen og stimulere cellernes helingsproces og smertedæmpe, er det som vi primært sigter efter ved behandling af hovedpine. Behandlingen med laser smertefri og uden bivirkninger. De celler som allerde har gang i en helingsproces, vil få tilført energi udefra, hvorved kroppens naturlige heling styrkes og accelereres. Ved kraftigt spændingshovedpine, anbefaler vi 1-2 behandlinger inden for de første par dage hvis det er meget kraftigt.

Smerterne skyldes hyppigst spændinger i muskulaturen. Er hovedpinen af en mere kronisk tilstand, menes det, at der også er sket en forandring i den måde, hvorpå nervesystemet opfatter smerten. Spændingshovedpine er kun meget sjældent ledsaget af kvalme eller øget følsomhed for lys. Dette kan dog ses ved den kroniske spændingshovedpine. Hovedpinen er typisk placeret som som et bånd omkring hovedet. Det kan starte med smerter i nakke eller tindinger, som derefter breder sig ud på begge sider af hovedet i løbet af dagens aktiviteter.

Muskelspændingerne kan opstå grundet forkerte arbejdsstilling, ensidig fysisk belastning, uregelmæssig livsstil med bl.a. dårlig søvn, ændrede kost og motionsvander, som også kan ses ved stress. Herudover kan uhensigtsmæssig bid-funktion eller skæren tænder spille en rolle i forhold til udviklingen af tilstanden.

Hovedpine rammer de fleste danskere gennem livet. Det kan føles, som om det spænder og trykker omkring hovedet. Hovedpinen kan være udløst af spændinger i nakkemuskulaturen, skuldre og udenpå kraniet. Smerten starter som regel i nakken og breder sig frem mod panden. Det er også ofte her,  den er mest intens.

Der kan i forbindelse med en spændingshovedpine også være udstråling til skulder og arm. Spændingshovedpine er som regel den hyppigste form for hovedpine, og går i de fleste gange i sig selv. Men i de tilfælde hvor den er meget kraftig, så kan det være nødvendigt med behandling for at kunne klare hverdagsaktiviteter. Her har vi muligheden for at kunne løsne effektivt op for muskulaturen med laserbehandling, eventuelt kombineret med radierende shockwave.

Klinikken arbejder sammen med Secma Medical omkring undervisning af andre behandlere og terapeuter i forhold til shockwave og laser behandling.

 

Nakkesmerter

ffektivt og sikkert behandlingskoncept til nakke og kæbesmerter.

Har du spørgsmål til Klinikken?

Klinikken vender tilbage hurtigst muligt, også i weekenden.