Behandling af slidgigt med laserterapi

Når vi laver behandling af slidgigt i klinikken, tager vi hensyn til din sygehistorie. Smerter er ofte de første signaler, dit led sender om, at der er noget galt. Det kan føles som stivhed og besvær ved at komme op om morgenen. Nogle dage er måske værre end andre. Nogle dage kan være helt smertefri. Det er vigtigt at vi får sat ind på de områder, i den tid hvor at slidgigten er værst, så du kan nå et normalt funktionsniveau i hverdagen.

Med laserbehandling af en slidgigt med de level 4 lasere vi råder over i klinikken, kan vi gå ind at stimulere følgende i vævet:

-650-nm Stimulerer overflade heling

-810-nm Stimulerer og øger ATP produktionen i cellerne

-915-nm Stimulerer til en mere effektiv frigivelse af ilt til cellerne

-980-nm Stimulerer til en øget blodcirkulation

Særligt evnen til at øge blodcirkulationen, bekæmpe inflammations processen, stimulere cellerne og smertedæmpe, er det som vi primært sigter efter ved behandling af gigt. Behandling med laser smertefri og uden bivirkninger. De celler som allerde har gang i en helingsproces, vil få tilført energi udefra, hvorved kroppens naturlige heling styrkes og accelereres. Da sygdommen ikke kan helbredes, anbefaler vi at der bliver behandles med 2-4 dages mellemrum, indtil at symptomerne har nået et niveau, hvor tilfredsstillende hverdags aktiviteter kan opretholdes.

Du kan booke direkte ind til behandling via vores online system herunder, eller du kan ringe på 41400858 for at tale med en behandler omkring din problemstilling, så guider vi dig til den bedste løsning.Online booking

Hvad er slidgigt?

Slidgigt behandlingGigt er en af de mest udbredte kroniske sygdomme i Danmark og omfatter op til ca. 200 diagnoser. Slidgigt og leddegigt er blandt de mest udbredte. Slidgigt eller i fagtermer, en artrose er en degenerativ ledsygdom, hvor brusk og væv omkring leddene langsomt ødelægges. Tilstanden har ramt over 300.00 danskere og halvdelen af dem, har problemer med dagligdags funktioner som at gå eller bære ting. Symptomerne  kan være ledsmerter, ømme og stive led samt knasen og skurren i leddene. Alle led kan rammes af artrose, men følgende er hyppigst er Tommelfinger, storetå, hofte og knæ ramt af symptomerne. Gigt kan ikke kureres, men den rette behandling kan man mindske symptomerne. Det vil i mange tilfælde også kunne hæmme sygdommens udvikling. Du kan også selv gøre meget for at få det bedre. Du kan have fokus på træning, håndtering af smerter samt kostvaner og vægt. Når symptomerne og smerterne bliver for kraftige, så har vi mulighed for at kunne behandle og dæmpe genenerne med hjælp af laserbehandling.

Hvad skyldes slidgigt

Der er ingen forskel på hvor hyppigt mænd og kvinder får slidgigt. Der er dog enkelte forskelle på, hvilken type man typisk får. For eksempel får mænd hyppigere end kvinder slidgigt i hofterne. Til gengæld har kvinder oftere slidgigt i knæ og fingre. Alder har ikke nogen betydning for udviklingen af sygdommen, men det ses ofte hos ældre mennesker. Her spiller muskelstyrken også ind, og følgeskader i kraft af fald, vrid og stød forværres. Dette er grundet at stærke muskler er med til at stabilisere leddet og derfor kan inaktivitet i en tidlig alder også have en indvirkning. Har du samtidig haft ledbåndskader eller knoglebrud, vil du også være i en øget risikogruppe. Herudover kan hårdt fysisk ensidig arbejde være med til at udvikle slidgigt, ligesom det kan ramme balletdansere og elitesportsfolk, særligt i benene. Man mener også der er visse genetiske faktorer, som evnen til at opretholde kollagenproduktionen i ledbrusken. Dette vil gøre at nedbrydningen af brusken sker hurtigere, og leddet bliver slidt.

Symptomer ved slidgigt

Slidgigt eller artrose udvikler sig over lang tid. Der kan være perioder, hvor gigten udvikler sig hurtigt, men der kan være adskillige år mellem de enkelte stadier i forløbet

  • Smerter
  • Ømhed
  • Stive led
  • Knasen og skurren i leddet
  • Hævede og ømme led, hvis der opstår inflammation (betændelse) i leddet

Ofte vil du opleve de første symptomer i dagligdagen, f.eks. et knæ, der “knaser” på vej op ad trappen, at det kniber med at strække og bøje fingrene og holde på ting, eller at leddene bliver stive, når du har siddet eller stået i den samme stilling i længere tid.

Michael Strøm Administrator
Sportsterapeut , MS Insight

Michael Strøm Specialer: Erektil dysfunktion, Shockwave, Laser behandling, Ultralydsscanning, medlem af The International Society for Sexual Medicine (ISSM) 

follow me
Skriv til mig

Kontakt

Har du spørgsmål? Så udfyld nedenstående formular, og jeg vender tilbage til dig snarest!

Kontakt

Har du spørgsmål? Så udfyld nedenstående formular, og jeg kontakter dig hurtigst muligt!