Skuldersmerter

Er du træt af at have ondt i din skulder og skal vi hjælpe dig? 

Der findes mange årsager til skuldersmerter, det er derfor vigtigt at få stillet en korrekt diagnose. På den måde vi kan iværksætte den rette behandling, så du igen kan få en hverdag uden smerter. Vi arbejder med specialiseret behandling af akutte og kroniske skuldersmerter ved hjælp af laserterapi og shockwave, suppleret med den rette genoptræning hos vores sportsfysioterapeut.

Du kan booke direkte ind til behandling via vores online system herunder, eller du kan ringe på 4140 0858 for at tale med en behandler omkring din problemstilling, så guider vi dig til den bedste løsning.Online booking

Behandling af skuldersmerter

Til de akutte skulderskader, inflammation og overbelastninger bruger vi i klinikken på Amager laserbehandling af skuldersmerter. Til de mere kroniske problemstillinger, det kan være enten en forkalkninger i senen eller en frossen skulder, så har vi muligheden for at behandle dem med fokuseret shockwave. Uanset hvad, så bringer vi hele værktøjskassen i spil for at give dig den bedste og mest effektive løsning. Du kan læse mere om både laser og shockwave behandling længere nede på siden.

Nogle af årsagerne vi  hyppigst ser til skuldersmerter er følgende:

  • Instabilitet
  • (lokal-) hypermobilitet
  • Forkalkninger
  • Impingment syndrom
  • Inflammation
  • Overbelastning
  • Afklemning
  • Refererede smerter fra nakken
  • Traumatiske hændelser (overrivninger, gået af led, brækket knogle)

Diagnosen af dine skuldersmerter

Så når man kigger i det store billede, så er nok diagnoser at vælge imellem. Fælles for alle problematikkerne er at vi får en begrænsning i vores daglige funktionsniveau. Det kan give anledning til store smerter og en forringelse af vores livskvalitet. Nogle af problemstillingerne kan stilles via traditionelle fysiske test, men der er også en række som kræver billeddiagnostik. I klinikken benytter vi ultralydsscanning for at diagnosticere din problematik som et supplement, til en god grundig klinisk undersøgelse. Dette gør vi uden at ultralydsscanning koster ekstra for dig som klient.

Varigheden af skuldersmeter og et behandlingsforløb kan varierer fra diagnose til diagnose. Hvis det handler om inflammation og overbelastninger, kan det være en kortere periode i forhold til behandling. Desværre er der ofte beskadigede sener med i skulderproblematikker, som gør at prognosen kan være relativt lang på op imod 9-12 måneder, i forhold til at man er helt tilbage ved ens normale funktionsniveau. Men er senerne ikke involverede, er der en betydeligt kortere prognose.

Behandling af skuldersmerter med laserterapi

Til de akutte skulderskader, inflammation og overbelastninger bruger vi i klinikken på Amager laserbehandling af skuldersmerter, som en vigtig del af vores behandlingsforløb. Det er med til at sikre til et hurtigere forløb af den inflammatorisk proces samt for en øget smertelindring. Den specifikke behandling består af at beskytte det beskadigede væv samt belaste det optimalt for at stimulere til hurtigere regenerering af væv i form af vejledte øvelser. Det kan til tider ved behov for ekstra hjælp, støttes i form af KinesioTaping eller brug af sportstape. Laserbehandling erstatter ikke træningsterapi, men er med til at forstærke effekten af de øvelser der laves.

Behandling med laser er smertefrit og uden bivirkninger. Når man behandler med de ovenstående bølgelængder, vil lyset stimulere blodcirkulationen og dæmpe inflammation. De celler som allerde har gang i en helingsproces, vil få tilført energi udefra, hvorved kroppens naturlige heling styrkes og accelereres. Der kan dog godt forventes en ømhed efter behandlingen, hvilket er helt normalt grundet at behandlingen er pro-inflammatorisk.

Behandling af skuldersmerter med fokuseret shockwave

Når vi har med mere kroniske eller komplekse tilstande at gøre, det kan være enten en forkalkning i senen, et brud på kravebenet eller en anden knogle ved skulderen, overbelastede sener der er inflammeret eller en frossen skulder, så har vi muligheden for at behandle dem med fokuseret shockwave.

Behandlingen med fokuseret shockwave, der også går under navnet ESWT (Ekstracorporel ShockWaveTherapy), foregår ved, at højfrekvente lydbølger via et applikationshoved “skydes” ind i det skadede væv. De højfrekvente lydbølger øger blodgennemstrømningen og dannelsen af nye blodkar, ligesom de nedbryder tilkalkning i sener og væv. Samtidig stimuleres cellerne til at danne nye collagene fibre, som findes i muskler, sener, knogler og bindevæv. Fokuseret shockwave-behandling hjælper også med at øge den proinflammatoriske proces og stimulere de byggesten som bruges i knoglevæksten. Det er en ting som kan være relevant hvis der eksempvis er tale om et brækket kraveben, eller anden struktur i skulderen. Disse faktorer er alle med til at fremskynde den naturlige helingsproces. Online booking

Genoptræning af skulderskade med fysioterapi

Uanset hvilken diagnose der er blevet stillet omkring skuldersmerten du har, så vil genoptræning i et forløb være vigtigt i forhold til at undgå at problemet kommer tilbage. Særligt ved problemstillinger som overbelastning og instabilitet, så er det vigtigt at få trænet muskulaturen på den rigtige måde, således at den naturlige balance genoprettes. Her træningen suppleres med både laser og shockwave behandling for at facilitere et bedre resultat.

Selve træningen vil blive bygget op af simple øvelser som du kan lave selv. I klinikken laver vi en løbende supervision og graduering af øvelser i klinikken sammen med dig, så du gør de rigtige ting, til rette tid. Her er det vigtigt at være tålmodig omkring træningen, da det er en længerevarende proces.

Skriv til mig

Kontakt

Har du spørgsmål? Så udfyld nedenstående formular, og jeg vender tilbage til dig snarest!

Kontakt

Har du spørgsmål? Så udfyld nedenstående formular, og jeg kontakter dig hurtigst muligt!