fbpx

Behandling af impingment syndrom

Den præcise diagnose kan være svær at stille ud fra kliniske test alene, og derfor benytter vi os derfor i stor grad af ultralydsscanning som en naturlig del af vores undersøgelse. På den måde, så kan vi iværksætte det korrekte behandlingsforløb, allerede ved første behandling i klinikken.

Ved en primært eksternet impingement, som oftest er resultatet af en reel overbelastning, behandles der i starten af forløbet med Laserterapi for at dæmpe smerte niveuaet og graden af inflammation i området. Samtidig bliver der arbejdet med blide ledmobiliserings teknikker og massage, for at området kan falde til ro.

Det interne impingement er hyppigere set i kaste-sport, og skyldes en forceret udadrotation af overarmen i kastet. Denne afklemning giver gener på bagsiden af skulderleddet. Behandlingen består i at eliminere den uhensigstmæssige bevægelse ved hjælp af ekstern støtte fra f.eks. tape, og sidenhen egne muskler, som skal trænes til at kontrollere skulderens position i yderstillinger. Laser kan benyttes til smertelindring i indledende periode af behandlingen, samt ved tilbagefald.

Du kan booke direkte ind til behandling via vores online system herunder, eller du kan ringe på 4140 0858 for at tale med en behandler omkring din problemstilling, så guider vi dig til den bedste løsning.
Online booking

Behandling af Impingment syndrom med laserterapi på Amager

Ved behandlingen, har vi valgt at bruge K-laser, og eventuelt kan vi supplere med fokuseret shockwave. Laserlyset går ind og øger cirkulationen i vævet og blødgør strukturen omkring sene og muskulatur og er 100 % smertefrit.

Med en level 4 K-laser som vi bruger i klinikken, kan vi med de 4 bølgelængder gå ind at stimulere følgende:

 • 660-nm (Stimulerer alt i huden såsom: sår, acne, psoriasis osv.)
 • 800-nm (Stimulerer ATP produktionen i cellerne)
 • 905-nm (Stimulerer til en mere effektiv frigivelse af ilt til cellerne)
 • 970-nm (Stimulerer til en øget blodcirkulation)

Særligt evnen til at at smertedæmpe og øge cirkulationen er vigtigt i behandlingen af Impingment syndrom. Det gøres ved stimulere cellernes helingsproces og bekæmpe inflammation, hvilket vil gøre at tilstanden vil mindskes og den reelle genoptræning kan påbegyndes.

Hvis der der i forbindelse med ultralydsscaningen konstateres mindre forkalkninger og begrænsninger, kan vi supplere laser behandlingen med fokuseret shockwave. Smertefri mobilisering og ”optimal belastning” er super vigtig for at fremme helingsprocessen.

Hvad er Impingment Syndrom

 Rotator cuff syndrom eller i daglig tale Impingment syndrom er betegnelse for en lidelse med smerter i skulderen. Det er hyppigt med udstråling til overarmen, især ved bevægelser af armen ud til siden eller frem foran kroppen. Det kan være hvis man skal tage en kop fra et overskab i køkkenet eller række armen ud for at signalere man skal svinge på cyklen. Smerten typisk lokaliseret omkring supraspinatussenen, som sidder på toppen af skulderen. Det kan primært deles op i 2 kategorier, en ekstern og en intern impingment.

Den interne Impingment kan være hvor der er en fysisk barrierer i forhold til bevægeligheden, det kan eksempelvis være ved en mindre forkalkning i senen, som er med til at give gene og inflamation.

Den eksterne impingment kommer ofte som følge af en overbelastning af strukturen i skulderen. Det kan komme ved at der er instabilitet i skulderleddet, hvilket giver anledning til skuldersmerter. Det er derfor vigtigt at identificere årsagen.

Genoptræning af Impingment syndrom

Efter den indledende behandling med laserterapien, står skulderen overfor en genoptræningsperiode af senevævet i skulderen, med træning, som gradvist øges i belastning og intensitet. Her følges du til dørs af klinikkens fysioterapeuter, da senerne har taget skade og er svækkede og kræver den rette styring af intensitet, så du ikke får et tilbagefald. Denne periode kan tage op imod 1 år, hvor du træner selv og sammen med os.

Ved et sekundært eksternt impingement, som er opstået grundet en funktionel instabilitet i skulderleddet, vil behandling i indledende fase består ligeledes af laserbehandling, massage og ikke mindst mobilisering for at rette op på forkortede strukturer i form af stramme muskler eller nedsat bevægelighed i led, men her er genoptræning af skulderkontrol, og specielt kontrol af skulderbladet, den vigtigste del af behandlingsforløbet efter  de første uger. Her kan vi løbende supplere med laserterapi, for at give en øget bevægelighed og mulighed for højere kvalitet i bevægelserne.

Det siger vores klienter

 • En stor tak for hjælpen. Laserbehandlingen af min albue gjorde en stor forskel og jeg var hurtigt i gang med at arbejde igen:-)


  John Harry

 • Hold i nakken, der har plaget mig i flere dage klaret på 25 min. Nu har jeg bevægelighed i skulder og nakke igen 😊
  Tusind tak Michael 👍


  Susanne Olling

 • Fantastisk sted at komme, hvis der er lidt problemer med kroppen. Michael er yderst kompetent og dedikeret. Derudover er han super god med mange flexible tider, man ikke kan få mange andre steder.


  Thor Bendix Madsen, Elite triathlet

 • Utrolig faglig kompetent person, med en særlig evne for at “læse” hvad sportsudøveren har brug for. Fedt der både er blik for det kortsigtede, og det lange seje træk og de langsigtede mål.
  Vores to elite svømmere har haft enorm gavn af behandlinger hos MS Insight


  Michael Rasmussen

 • Dygtige folk, med gode ambitioner om at “helbrede” deres kunder. Michael får hverdagen til at fungere, hvis man døjer med noget langvarigt, og så er han altid god for en anbefaling af what to do, for at forbedre ens skavanker fremover. Nem hjemmeside at finde rundt i, og med nem online booking.


  Esther Holm

 • Jeg kan kun anbefale Michael, han er en fantastisk coach og virkelig dygtig. Jeg har kun rosende ord at sige og vil klart anbefale andre at bruge MS Insight.
  Man kan virkelig mærke hans passion for sporten, så uden tøven ***** (5 stjerner).


  Kenneth Popp

 • Fantastisk massage…


  Martin Hein

 • Her har jeg fået en del skavanker fjernet. Både kroniske, såvel som akutte skader, kan klares her. da jeg kom hertil havde jeg et såkaldt slatter knæ, og efter nogle behandlinger var problemet næsten helt væk, selvom det havde fulgt mig i årevis


  Laurits Holm

 • Super kompetencer som både coach og som behandler.


  Ole Kristian Saltnes

Skriv til mig

Kontakt

Har du spørgsmål? Så udfyld nedenstående formular, og jeg vender tilbage til dig snarest!

Kontakt

Har du spørgsmål? Så udfyld nedenstående formular, og jeg kontakter dig hurtigst muligt!