Laserbehandling af skinnebensbetændelse med K-laser

Når vi laver behandling af skinnebensbetændelse i klinikken, bruger vi først og fremmest den kliniske undersøgelse. Det gør vi for at kunne fastslå den præcise årsag til problemet. Det støttes af ultralydsscanning, for at vurdere på graden af inflammationen i muskulaturen omkring skinnebenet. Samtidig undersøger vi din fod og dit ankelled, for at se om dette kan være årsag til problemstillingen. Ved behandling af skinnebensbetændelse, har vi valgt at bruge K-laser og eventuelle indlægssåler, samt effektive træningsøvelser. Laserlyset går ind og bekæmper den inflamation der omkring overgangen mellem muskel og knogle.

Med en level 4 K-laser som vi bruger i klinikken, kan vi med de 4 bølgelængder gå ind at stimulere følgende:

  • 660-nm (Stimulerer alt i huden såsom: sår, acne, psoriasis osv.)
  • 800-nm (Stimulerer ATP produktionen i cellerne)
  • 905-nm (Stimulerer til en mere effektiv frigivelse af ilt til cellerne)
  • 970-nm (Stimulerer til en øget blodcirkulation)

Særligt evnen til at bekæmpe inflammationen er vigtigt i behandlingen. Samt muligheden for at stimulere cellernes helingsproces og smertedæmpe, er noget vi vægter højt. Behandling med laser smertefri og uden bivirkninger.Hvilket gør at kroppens naturlige heling styrkes og accelereres.

Du kan booke direkte ind til behandling via vores online system herunder, eller du kan ringe på 4140 0858 for at tale med en behandler omkring din problemstilling, så guider vi dig til den bedste løsning.Online booking

For at kunne sikre at behandlingen har største mulig effekt, så laver vi en række mobiliseringer af din fod og ankel, så der ikke er begrænsninger i mobiliteten, som kan fastholde tilstanden. Allerede efter den første behandling vil du mærke en reducering i smertebilledet. Hvis du kommer hurtigt efter du får symptomerne, vil de fleste kunne blive hjulpet til et tilfredsstilende resultat med et sted mellem 3-5 behandlinger. Men hvis det er noget du har gået med en i en længere periode, så kan der skulle helt op til mellem 8 og 12 behandlinger til, før at vi opnår et tilfredsstilende resultat i forhold til smerte og funktion i hverdagen.

Behandling med indlægssåler

Hvis du har skinnebensbetændelse, samtidig med at du har en høj svang, så kan der være et øget behov for at justere på fodens position, så skinnebensmuskulaturen aflastes. Dette kan vi gøre via specialtilpassede indlægssåler, som udover at give støtte, også er dynamisk og træner foden. Der findes mange forskellige typer for indlægssåler, men der er ikke 2 fødder der er ens. Derfor laver vi et der passer til dine behov, og giver den korrekte korrektion af din fod.  I klinikken laver vi indlæg af typen supersole, som du kan læse mere om her.

Hvad er skinnebensbetændelse | Laserterapi skinnebensbetændelse

Skinnebensbetændelse skyldes overbelastning grundet høj idrætsaktivitet. Der vil i overgangen mellem muskel og knogle udvikle sig en inflammationstilstand, som medfører smerter som i værste fald kan hæmme den normale træning. Smerterne sidder typisk på forsiden af skinnebenet og er en meget normal tilstand i forbindelse med sport som belaster underbenet. Samtidig vil man have en større risiko for skaden, hvis man har fejlstillinger i knæ og fod. Behandling af skinnebensbetændelse kan foregå med laserbehandling, aflastning i forhold til træningsaktiviteter, samt evt suppleret med indlægssåler.  Dog skal man være opmærksom på at tilstanden i slemme tilfælde, kan forveksles med træthedsbrud, derfor er ultralydsscanning et godt redskab i udelukkelsen af dette.

Hvad skyldes skinnebensbetændelse

Skinnebensbetændelse kommer som følge af en overbelastning af muskel og senefæstet langs indersiden af de nederste 2/3 af skinnebenet. Tilstanden kommer typisk i intensetræningsperioder, hvor at langvarige og gentagende belastninger vil der komme en betændelsestilstand i muskelfæstet i knoglehinden. Smerterne kommer som følge af at hinden omkring musklen fortykkes, og derved bliver mindre plads til musklen. Der er flere ting som kan forudsagde skaden. Det kan være fejlstillinger i knæ og fod, som gør at muskulaturen skal arbejde hårdt, for at korrigere for dette under eksempelvis løb. Det kan også komme i form af slidt fodtøj eller manglende støddæmpning.

Skriv til mig

Kontakt

Har du spørgsmål? Så udfyld nedenstående formular, og jeg vender tilbage til dig snarest!

Kontakt

Har du spørgsmål? Så udfyld nedenstående formular, og jeg kontakter dig hurtigst muligt!