Behandling af skinnebensbetændelse

Få hjælp med laserbehandling

Kom hurtigt tilbage i løbeskoene med laserbehandling af skinnebensbetændelse

Når vi laver behandling af skinnebensbetændelse i klinikken, skal vi først og fremmest have fastslået den præcise årsag til problemet. Det støttes af ultralydsscanning, for at vurdere på graden af inflammationen i muskulaturen omkring skinnebenet. Samtidig laver vi en en undersøgelse af din fod og dit ankelled med en række funktionelle og kliniske test, for at se om dette kan være årsag til problemstillingen.

Ved behandling af skinnebensbetændelse, har vi valgt at bruge laser og eventuelle indlægssåler, samt effektive træningsøvelser. Laserlyset går ind og bekæmper den inflammation der omkring overgangen mellem muskel og knogle. I rigtigt slemme tilfælde har vi også mulighed for at lave behandling med shockwave. Hvis du kommer hurtigt efter du får symptomerne, vil de fleste kunne blive hjulpet til et tilfredsstilende resultat med et sted mellem 3-5 behandlinger. Men hvis det er noget du har gået med en i en længere periode, så kan der skulle helt op til mellem 8 og 12 behandlinger til, før at vi opnår et tilfredsstilende resultat i forhold til smerte og funktion i hverdagen.

Skinnebensbetændelse

Klient udtalelser

FAQ om skinnebensbetændelse


Med laserbehandling af en skinnebensbetændelse med level 4 laser, kan vi gå ind at stimulere følgende i vævet:

 

  • 650-nm Stimulerer overflade heling
  • 810-nm Stimulerer og øger ATP produktionen i cellerne
  • 915-nm Stimulerer til en mere effektiv frigivelse af ilt til cellerne
  • 980-nm Stimulerer til en øget blodcirkulation

 

Særligt evnen til at bekæmpe inflammationen er vigtigt i behandlingen. Samt muligheden for at stimulere cellernes helingsproces og smertedæmpe, er noget vi vægter højt. Behandling med laser smertefri og uden bivirkninger.Hvilket gør at kroppens naturlige heling styrkes og accelereres.

Hvis du har skinnebensbetændelse, samtidig med at du har en høj svang, så kan der være et øget behov for at justere på fodens position, så skinnebensmuskulaturen aflastes. Dette kan vi gøre via specialtilpassede indlægssåler, som udover at give støtte, også er dynamisk og træner foden. Der findes mange forskellige typer for indlægssåler, men der er ikke 2 fødder der er ens. Derfor laver vi et der passer til dine behov, og giver den korrekte korrektion af din fod.  I klinikken laver vi indlæg af typen supersole, som du kan læse mere om her.

Skinnebensbetændelse skyldes overbelastning grundet høj idrætsaktivitet. Der vil i overgangen mellem muskel og knogle udvikle sig en inflammationstilstand, som medfører smerter som i værste fald kan hæmme den normale træning. Smerterne sidder typisk på forsiden af skinnebenet og er en meget normal tilstand i forbindelse med sport som belaster underbenet. Samtidig vil man have en større risiko for skaden, hvis man har fejlstillinger i knæ og fod. Behandling af skinnebensbetændelse kan foregå med laserbehandling, aflastning i forhold til træningsaktiviteter, samt evt suppleret med indlægssåler.  Dog skal man være opmærksom på at tilstanden i slemme tilfælde, kan forveksles med træthedsbrud, derfor er ultralydsscanning et godt redskab i udelukkelsen af dette.

Skinnebensbetændelse kommer som følge af en overbelastning af muskel og senefæstet langs indersiden af de nederste 2/3 af skinnebenet. Tilstanden kommer typisk i intensetræningsperioder, hvor at langvarige og gentagende belastninger vil der komme en betændelsestilstand i muskelfæstet i knoglehinden. Smerterne kommer som følge af at hinden omkring musklen fortykkes, og derved bliver mindre plads til musklen. Der er flere ting som kan forudsagde skaden. Det kan være fejlstillinger i knæ og fod, som gør at muskulaturen skal arbejde hårdt, for at korrigere for dette under eksempelvis løb. Det kan også komme i form af slidt fodtøj eller manglende støddæmpning.

 

Træthedsbrud

Helingen af brud grundet hård træning kan speedes op med shockwave.

Har du spørgsmål til Klinikken?

Klinikken vender tilbage hurtigst muligt, også i weekenden.