Behandling af brækket kraveben med shockwave

Er tiden imod dig?

Vi halverer skadesperioden efter brækket kraveben med 50 % med shockwave og laser behandling

Et brækket kraveben kan opstå som følge af et direkte slag mod kravebenet eller stød ind mod skulderen fra siden, og naturligvis faldskader. Man ser det ofte i forbindelse med cykelstyrt eller fald fra en hest, at kravebenet brækker grundet den store eksterne kraft der kommer ved kontakt med underlaget.

For at få den bedst mulige effekt, så anbefales det at starte behandlingen hurtigst muligt efter uheldet er ude. Vi kan behandle fra dag 1, og også dagen efter en evt operation. Når vi behandler et brækket kraveben, så bruger vi en kombination af shockwave og level 4 laser. Samtidig laver vi en ultralydsscanning for at identificere brudzonen, så vi kan målrette behandlingen effektivt. Ved denne kombinationsbehandling, får vi dels stimuleret knoglevækst og smertedæmpet, samtidigt med vi får øget cirkulation og tilførsel af næringsstoffer. Hver for sig kan laser og shockwave påvirke helingen positivt, men kombineret ser vi en langt bedre effekt. Vi har tidligere set at brugen af  fokuseret shockwave og laser, kan reducere helingstiden til det halve af normalt.

Klient udtalelser

FAQ om brækket kraveben


Et normalt behandlingsforløb med fokuseret shockwave og laser til et brækket kraveben, vil strække sig over 3-8 uger. Dette kommer selvfølgelig an på hvor hurtigt knoglen heler, om der er blevet opereret og indsat krog eller skinne. Og sidst men ikke mindst hvordan du responderer på behandlingen. Dyrker man kontaktsport, så bør man vente 2-4 måneder før man genoptager sporten, for at sikre det er helet fuldt op.

Det præcise interval mellem kombinationsbehandling med shockwave og laser vil være omkring 3-7 dage. Samtidig kan vi indlægge et antal selfservice laserbehandlinger ind i løbet af ugen, for at speede processen yderligere op.

Uanset hvilken type af brud vi taler om, så er den bedste behandling at komme igang allerede efter 1-2 dage.  På den måde får vi kickstartet kroppens processer allerede fra start, så du kan komme hurtigst muligt retur til hverdagsaktiviteterne. Det vil også gøre sig gældende efter en operation, det er helt ufarligt.

Fokuseret shockwave er højfrekvente lydbølger som stimulere cellerne til at danne nye osteroblaster og collagene fibre. De byggesten findes i knogler og bindevæv, og på den måde kan være med til dannelsen af nyt knoglevæv.

Det er den primære grund til at vi vælger denne fremgangsmåde i behandlingen. Herudover øges blodtilstrømningen, dannelsen af nye blodkar og øger den proinflammatoriske proces. Disse faktorer er alle med til at fremskynde den naturlige helingsproces ved et brækket kraveben. Dette erstatter dog ikke behovet for aflastning og genoptræning.

I klinikken arbejder vi med udstyr fra Storz Medical

Så snart smerterne tillader bevægelighed i skulderen, så påbegyndes genoptræningen. Dette gøres for at undgå at musklerne i området “låses fast”, samtidig med at det øger cirkulationen i området, og ikke mindst beholder mobilteten i skulderledet så man slipper for et unødigt langt og kompliceret forløb ved brækket kraveben. Det ser vi gerne iværksat efter den første uge, såfremt det kan lade sig gøre i forhold til smerterne. Det er også heromkring, at man kan stoppe med at bruge armslyngen.

Skulderbevægelse med fuld bevægelse og normal træning bør først begynde, når bruddet er helet. Der vil i genoptræningsforløbet være fokus på øvelser, mobilisering og manuel behandling i de omkringliggende strukturer, for at sikre det bedste og hurtigste resultat.

Normalt vil man aflaste bruddet ved hjælpe af en slynge og dette vil ikke kræve nogen operation. Men hvis det er et kompliceret brud og der er mange brud på kravebenet, så kan man gå ind at operere og indsætte en skinne, således at kravebenet ikke gror forkert sammen, og kan gøre skade på omkringliggende strukturer.

 

Shockwavebehandlinger

Vi tilbyder unik kombinationsbehandling med fokuseret og radierende shockwave som de eneste i Danmark, for at hjælpe dig til mindre smerte og bedre funktion, sikkert og effektivt.

Vi kan hjælpe dig med meget andet end et brækket kraveben.

Skal vi kontakte dig?