Effektiv behandling af piskesmæld

Få hjælp med laser og shockwave

Piskesmæld er en mekanisme der forudsager smerter i nakken, men vi har en mulighed for at hjælpe dig effektivt med laser, shockwave og forståelse for dine smerter

Ved piskesmæld kan det være svært selv at finde det rette niveau for aktivitet, og hvad der er godt at gøre. Vi gør derfor meget ud af at tale med dig omkring de udfordringer og symptomer du har.

Vi vil fra starten søge at smertelindre dine symptomer mest muligt. Her vil vi oftest starte med blid behandling med laserterapi. Dette giver en mulighed for at kunne dæmpe nerveaktiviteten, øge cirkulationen og vigtigst, reducere smerterne.

I anden fase vil vi sætte ind med behandling af muskulaturen og de små ligamenter med forskellige typer af shockwave. Det giver os muligheden for at genstarte kommunikationen mellem cellerne, således de igen kan finde deres normale leje.

Slutteligt kan vi lave blide mobiliseringer af din nakke, således at du igen kan mærke at det er sikkert at komme ud i yderpositionerne, og du får en øget bevægelighed. Hertil skal der selvfølgelig laves en række øvelser for at øge din mobilitet og styrke i vævet. Vi forventer at kunne give en positiv forskel på din livskvalitet inden for 3-5 behandlinger.

Klient udtalelser

FAQ om piskesmæld


Når vi behandler piskesmæld i klinikken, arbejder vi med en kombination af laser og shockwave. En af laserens helt unikke egenskaber er at kunne smertedæmpe, som et godt supplement til den genoptræning der skal foretages. Med de 4 bølgelængder kan vi gå ind og stimulere følgende ting i vævet:

Med laserbehandling kan vi gå ind at stimulere følgende i vævet:

 

  • 650-nm Stimulerer overflade heling
  • 810-nm Stimulerer og øger ATP produktionen i cellerne
  • 915-nm Stimulerer til en mere effektiv frigivelse af ilt til cellerne
  • 980-nm Stimulerer til en øget blodcirkulation

Særligt evnen til at  stimulere cellerne og smertedæmpe, er det som vi primært sigter efter ved et piskesmæld. Dette vil give mere overskud i hverdagen, og mindske den periode, hvor man er reduceret i evnen til sine hverdagsaktiviteter. Behandling med laser er helt smertefri og er uden bivirkninger. De celler som allerde har gang i en helingsproces, vil få tilført energi udefra, hvorved kroppens naturlige heling styrkes og accelereres. I takt med at helingen speedes op, så vil der komme mere funktion og der vil være overskud til at kunne påbegynde let genoptræning.

I slemme tilfælde har vi muligheden for at kunne supplerer laserbehandlingen med fokuseret shockwave, som har en evne til at kunne stimulere specifikt på dannelsen af de byggesten som ligger særligt i ligamenterne, men også til at stimulere og dæmpe på nerveaktiviteten.

Piskesmæld kan opstå i forbindelse af en pludselig kraftpåvirkning af nakke og hals. Det kan være i forbindelse med et bilsammenstød, hvor hovedet kastes kraftigt bagover og derefter fremad. Det kan påvirke knogler, nerver og bløddele (sener, muskler, ligamenter)  i og omkring halshvirvelsøjlen, som kan overstrækkes og forstuves.

Piskesmæld er et udtryk for traumemekanismen ved skaden og ikke selve skaden. Det betyder at man ikke har piskesmæld eller kronisk piskesmæld som mange, både tilskadekomne og andre i systemet i daglig tale benævner skaden, og dette er med til at skabe forvirring. Den reelle skade ligger i kraft af det påvirkede væv, men den præcise årsag til problemet, kan være svær at definere. Piskesmæld efter en ulykke kan medføre store gener, så som hovedpine, svimmelhed, kvalme, og kraftige muskelspændinger i nakke og skuldre.

Klinikken arbejder sammen med Secma Medical omkring undervisning af andre behandlere og terapeuter i forhold til shockwave og laser behandling.

 

Nakkesmerter

Effektivt og sikkert behandlingskoncept til nakke og kæbesmerter.

Har du spørgsmål til Klinikken?

Klinikken vender tilbage hurtigst muligt, også i weekenden.