Peyronies, den stille dræber

Peyronies, den stille dræber

Peyronies er den stille dræber i soveværelset. Penis bliver efter en inflammations tilstand der kan strække sig op til 8 måneder krum, og seksuel aktivitet kan blive svært. Særligt i de tilfælde hvor at man ser krumninger på op mod 90 grader. Herudover kommer der indvirkningen på selvtilliden, og at tilstanden kan være smertefuld. Man har endnu ikke til fulde forstået hvorfor at det opstår, men teorierne går på at det kan være genetisk, lige som med kuskefingre og ledderhosen, som peyronis er i familie med, da det alt sammen er en fibrotisk tilstand. Der er også teorier på at det kan komme som følge af et traume i penis i forbindelse med sex. Seneste studier viser at det rammer op mod 13 % af alle mænd.

Mulighederne for behandling for peyronies

Der findes forskellige måder at behandle på, både invasivt og non invasivt

  1. Operation (bør være sidste udvej)
  2. Indsprøjtninger
  3. Shockwave

Operation er den hurtigste vej til et "effektivt" resultatet, da man går ind at fjerne fibrosen/plak med en skalpel og laver en række korrektioner i penis med "nål og tråd", desværre kan der også være bivirkninger som mistet følsomhed eller rejsningsproblemer til følge.

Ved indsprøjtninger søger man at opløse fibrosen/plak, og der ses fornuftigt resultater

Ved shockwave ser vi i klinikken gode resultater, særligt til at reducerer smerten, og også til at øge elasticiteten / mindske kurven.

For både indsprøjtninger og shockwave er der folk der responderer og folk der ikke gør. Det afhænger af udbredelsen, men også kvaliteten af cellerne, livsstil, da det er biologiske faktorer som spiller ind i forhold til resultatet.

Et "nyt" studie viser også at shockwave er en sikker og minimal invasiv behandlingsmetode til at kunne behandle peyronies, inden at man evt. skal overveje en operation med risikoen for bivirkninger.

erektil dysfunktion projekt sexus