Hvad er migræne

Migræne uden aura er en kraftig hovedpine, som varer i alt fra 4-72 timer. Hovedpinen er ledsaget af lys- og lydoverfølsomhed og kan evt give kvalme og opkastning.

Aura er forbigående synsforstyrrelser, føleforstyrrelser, taleforstyrrelser, samt der kan være motoriske forstyrrelser forud for den kraftige hovedpine. Migræne uden aura er en arvelig sygdom. Forældre, søskende og børn til personer med migræne, har 4 gange øget risiko for at få migræne, sammenlignet med den øvrige befolkning.

Laserbehandling af migræne med laserterapi

Når vi laver migræne behandling i klinikken, afdækker vi først hvilke årsager der er til symptomerne. Det gør vi ved at vurdere på musklernes spænding i skulder og nakke, samt ved at lave en række af funktionelle test, i forhold til at se begrænsninger i bevægeligheden. Ligeledes tager vi hensyn til din sygehistorie, som kan afdække væsentlige faktorer. Dette gør at vi kan sætte hurtigt og effektivt ind med K-laser.

Du kan booke direkte ind til behandling via vores online system herunder, eller du kan ringe på 4140 0858 for at tale med en behandler omkring din problemstilling, så guider vi dig til den bedste løsning.Online booking

Der kan også være en kombination af både et låst led i nakkehvirvlerne, som får muskler til at spænder op. Det gør at behandlingen af hovedpinen deles op i 2 faser. Først laver vi bløddelsbehandling ved hjælp af K-laser, hvor at vi løsner muskulaturen op på en smertefri måde. Herefter kan vi evt behandle bindevævet og musklerne i skulderne og den øvre del af ryggen, med radierende shockwave, for at sikre at  der ikke kommer træk i området fra andre muskelkæder.

Såfremt der er en låsning i nakken, laves der en mobilisering, facetleddet sættes tilbage på sin normale plads. Hvis ikke vi arbejder med det muskulære problem først, så vil vi ikke kunne lave en effektiv lindring af tilstanden.

Med en level 4 K-laser som vi bruger i klinikken, kan vi med de 4 bølgelængder gå ind at stimulere følgende:

  • 660-nm (Stimulerer alt i huden såsom: sår, acne, psoriasis osv.)
  • 800-nm (Stimulerer ATP produktionen i cellerne)
  • 905-nm (Stimulerer til en mere effektiv frigivelse af ilt til cellerne)
  • 970-nm (Stimulerer til en øget blodcirkulation)

Særligt evnen til at øge blodcirkulationen og stimulere cellernes helingsproces og smertedæmpe, er det som vi primært sigter efter ved behandling af hovedpine. Behandlingen med laser smertefri og uden bivirkninger. De celler som allerde har gang i en helingsproces, vil få tilført energi udefra, hvorved kroppens naturlige heling styrkes og accelereres. Ved kraftigt migræne, anbefaler vi 1-2 behandlinger, så snart at symptomerne opstår, for at mindske begrænsningerne i de daglige aktiviteter.

Hvad skyldes migræne?

Migræne med aura er typisk en arvelig sygdom. Forældre, søskende og børn til personer med migræne med typisk aura har 4 gange øget risiko for at lide af tilstanden, sammenlignet med hele befolkningen. Både genetiske og individuelle miljøfaktorer har betydning for denne øgede risiko.

Studier har i den nyere tid vist flere gener, som giver en lille øget risiko for migræne. Om det er den præcise årsag vides stadig ikke, grundet at mange raske mennesker også har denne genforandring. Det er en sygdom, hvor man får migræne anfald med vekslende hyppighed, og imellem angrebene, er man symptomfri. Man har stadig ikke fundet den eksakte udløsende årsag til migræne, men man mistænker en række forskellige faktorer, dog uden videnskablig opbakning for dette.

Man nævner eksempelvis chokolade, rødvin og citrusfrugter med mere, som årsag til at kunne udløse et anfald. Den samme person kan dog på andre tidspunkter spise chokolade, citrusfrugter eller drikke et glas rødvin uden, det forudsager migræne. Herudover bliver stress også ofte betragtet som en udløsende faktor, selvom det ikke er i alle tilfælde. Sidst men ikke mindst menes det, at stærkt sollys, særligt forår og efterår, samt lav fysisk aktivitet, kan være årsag til udløsning af symptomer

For at kunne forebygge eventuelle fremtidige problemer, anbefales det regelmæssigt at afspænde musklerne og være aktiv fysisk. Forebyggende indsat har vist at kunne mindske mængden af anfald med tiden. Ligeledes aftager hyppigheden og styrken af et anfald, i takt med at man bliver ældre.

Skriv til mig

Kontakt

Har du spørgsmål? Så udfyld nedenstående formular, og jeg vender tilbage til dig snarest!

Kontakt

Har du spørgsmål? Så udfyld nedenstående formular, og jeg kontakter dig hurtigst muligt!