Behandling af Meniskskade

Der kan opstå revner på tværs eller langs af menisken. Skader kan opstå i den tynde del, som ligger ind imod knæets midte. Det er også muligt at et lille stykke af menisken, kan komme i klemme mellem ledfladerne under bevægelse. Den akutte skade skyldes som regel, et kraftigt vrid i en position, hvor knæet er bøjet. Ligeledes kan lang tid slid, via belastende arbejde give anledning til at menisken er mere skrøbelig og udsat for skader. Dette ses særligt ved idrætsfolk eller ved kraftigt overvægtige mennesker.

Andre skader opstår i den tykkere del af menisken. En større del af menisken kan komme i klemme, så knæet ikke kan bevæges normalt (aflåsning). Mange af skaderne er typisk små og kan “hele” af sig selv. Der kan vi med fordel speede processen op med laserterapi eller shockwave som et væsentligt supplement til genoptræning af knæets strukturer.

Menisken har tidligere været set som en struktur i sig selv som, hvis beskadiget, blot skulle opereres. De senere år har et stort oversigtsstudie fra Institut fra Idræt og Biomekanik ved Syddansk Universitet, konkluderet at operativ behandling ikke er bedre end målrettet træning, til denne problemstilling – måske tværtimod. Hvis menisken mangler eller er beskadiget, så vil ledfladerne hurtigere slides, således at der kan udvikle sig slidgigt i knæet.

Du kan booke direkte ind til behandling via vores online system herunder, eller du kan ringe på 41400858 for at tale med en behandler omkring din problemstilling, så guider vi dig til den bedste løsning.Online booking

Behandling af menisk med laserterapi

Når vi laver behandling af meniskskade i klinikken bruger vi laserbehandling, men før dette, laver vi en grundig klinisk undersøgelse. Samtidig supplerer vi altid de kliniske undersøgelse med en ultralydsscanning. På den måde kan vi sikre at vi får iværksat det korrekte behandlingsforløb. Ultralydsscanning i klinikken er en standard del af vores behandlingsløsninger, og koster dermed ikke ekstra for dig som klient.

Med en level 4 K-laser som vi bruger i klinikken, kan vi med de 4 bølgelængder gå ind at stimulere følgende:

  • 660-nm (Stimulerer alt i huden såsom: sår, acne, psoriasis osv.)
  • 800-nm (Stimulerer ATP produktionen i cellerne)
  • 905-nm (Stimulerer til en mere effektiv frigivelse af ilt til cellerne)
  • 970-nm (Stimulerer til en øget blodcirkulation)

I forbindelse med at der kan være en større hævelse omkring knæet, så ønsker vi særligt at øge cirkulationen. På denne måde kan vi få noget af den uønskede væske til at forsvinde for området. Det vil resulterer i mindre hævelse i knæet og en reduceret smerte. Det vil også give en større mulighed for høj kvalitet i genoptræningsfasen. Laserbehandlingen går ind at stimulere på de helingsprocesser der er i vævet, og vi kan bearbejde nogle af de strukturer som er skadet og er årsagen til problemet.

Hvad er en Menisk

Meniskerne er to bruskskiver som findes i knæleddet. Deres vigtigste funktion er at fordele vægten, så brusken i knæet slides mindre, ved gang og løb.

Lårbens kondyler og skinnebenets ledflade i knæet, har ikke den helt samme krumning. Derfor går meniskerne ind, at udfylder mellemrummet mellem de to ledflader. Det gør så belastningen ved gang og løb kan fordeles, ud over et større areal.  Meniskerne er sammen med de 2 korsbånd, også med til at gøre knæet stabilt og sikre knæets stilling.

Genoptræning af Meniskskade

Derfor har vi stor fokus på at genoptræne dit knæ, efter bedste nuværende viden.

Muskulaturen omkring knæet (samt omkring hoften og anklen) skal styrkes op for at kunne fjerne al unødig belastning fra knæet og menisken. Kvaliteten på bevægelser i knæet skal helt i top, da et ustabilt knæ, eller skæve vrid i knæet kan medføre re-skade, samt unødig belastning af knæet og hurtigere slitage af dette.

Øvelsesterapien som er den vigtigste for at komme tilbage til tidligere funktionsniveau, bliver gradvist mere og mere udfordrende og trappes op til brug af vippebræt, træningsbolde samt diverse hop, spring og ikke mindst sideskift. Sideløbende bliver der gives massage og laserbehandling for at optimerer restitutionen af muskulaturen, og minimere risikoen for tilbagefald.

Michael Strøm Administrator
Sportsterapeut , MS Insight

Michael Strøm Specialer: Erektil dysfunktion, Shockwave, Laser behandling, Ultralydsscanning, Manipulationer

follow me
Skriv til mig

Kontakt

Har du spørgsmål? Så udfyld nedenstående formular, og jeg vender tilbage til dig snarest!

Kontakt

Har du spørgsmål? Så udfyld nedenstående formular, og jeg kontakter dig hurtigst muligt!