Behandling af Bakers cyste

Få hjælp med laserbehandling

Laserbehandling af bakerscyste, vi hjælper dig med at få fjernet smerterne i knæet, reducere væsken og genvinder funktion.

En bakers cyste er en stor væskefyldt “kugle” som sidder på bagsiden af knæet og giver smerter. Når du kommer med mistanken om at have en bakers cyste, laver vi en grundig klinisk undersøgelse. Det gør vi for at sikre at det er en bakers cyste du har, og det ikke er en anden knæskade. Vi supplerer altid de kliniske undersøgelse og test med en ultralydsscanning.

Grunden til at vi vælger at lave en ultralydsscanning, er at vi kan se omfanget af problemet, og hvilke strukturer i knæet der præcist er ramt, hvis det viser sig ikke at være en bakers cyste. Derved kan vi give dig en mere specifik behandling til at blive dine smerter kvit, og få øget funktion. Når vi har fundet årsagen og i fællesskab lavet en plan for behandlingen, starter vi direkte med behandlingen første gang du er hos os. Behandlingen vil bestå af en kombination af laser, shockwave og genoptræning.

Klient udtalelser

FAQ om bakers cyste


I forbindelse med der er en større væskeansamling på bagsiden af knæet, så ønsker vi særligt at øge cirkulationen. På denne måde kan vi få noget af den uønskede ledvæske til at forsvinde for området. Det vil resulterer i mindre hævelse  på bagsiden af knæet og en reduceret smerte, samt en øget funktion.

Med laserbehandling af bakers cyste med de level 4 laser, kan vi gå ind at stimulere følgende i vævet:

  • 650-nm Stimulerer overflade heling
  • 810-nm Stimulerer og øger ATP produktionen i cellerne
  • 915-nm Stimulerer til en mere effektiv frigivelse af ilt til cellerne
  • -980-nm Stimulerer til en øget blodcirkulation

Samtidig går laserbehandlingen ind at stimulere på de helingsprocesser der er i vævet, og vi kan bearbejde nogle af de strukturer som er skadet og er årsagen til problemet. Skyldes væskeansamlingen slidgigt, så vil laseren også virke symptomdæmpende herpå. Hvis du kommer hurtigt efter du får symptomerne den første gang, vil de fleste kunne blive hjulpet til et tilfredsstilende resultat med et sted mellem 4-6 behandlinger, med 2 gange om ugen. Men for nogle kan flere behandlinger være nødvendigt, alt efter respons og livsstil

Da bakers cysten er et smertegivende symptom på en underliggende problematik inde i knæet, vil genoptræningen rette sig imod at styrke og kontrollere knæet så det bevæges hensigtsmæssigt i henhold til dit knæproblem. Løbende igennem forløbet vil vi vejlede, og hjælpe dig med at få iværksat de rette øvelser på det rette belastningsniveau. Alt dette er vigtigt for at undgå tilbagefald, og dermed på ny, en opblusning af Bakers cysten og de medfølgende bevægebegrænsninger og smerter.

En bakers cyste er en væskefyldt udposning af ledkapslen på knæets bagside. Det kan kobles sammen med tilstande som leddegigt, slidgigt eller  beskadiget menisk eller brusk i knæet. Mange cyster vil være så små, at man ikke kan mærke dem, og man blot opdager dem ved et tilfælde. Men når cysten vokser sig så stor, at man kan mærke hævelse, stramning og måske smerter i knæhasen.  Senere vil du kunne se en hævelse bag på knæet, som ses lettest, når knæet er helt udstrakt.

Med tiden vil bakers cysten forsvinde, når knæet holdes i ro og aflastes, for så at komme tilbage igen. Hos voksne kan cysten udvikle sig gradvist og i sene stadier, kan den strække sig langt ned på læggen. Cysten forsvinder normalt, når sygdomsårsagen i knæet helbredes. Den kan briste og give pludselige smerter i underbenet.

Normalt vil en bakers cyste gå i sig selv med tiden (nogle år) , men særligt i forbindelse med et højt aktivitets niveau, så har vi muligheden for at kunne speede processen op, ved hjælp af behandling med laserterapi. Særligt i forbindelse med sport, er det vigtigt med en hurtig og præcis afklaring omkring årsagen til problemet. Ved børn går tilstanden normalt i sig selv inden for 2-3 år og kan komme uden nærmere årsag.

 

Slidgigt

Irritationen i leddet behandles i en kombination af shockwave og EMTT, således du igen får fuld funktion, uden ubehagelige bivirkninger.

Har du spørgsmål til Klinikken?

Klinikken vender tilbage hurtigst muligt, også i weekenden.