Behandling af korsbåndsskade

Få hjælp med laserbehandling

Ved en korsbåndsskade hjælper vi effektiv med laserterapi og shockwave til øget heling.

Når vi laver behandling af korsbåndsskade i klinikken bruger vi laserbehandling, men før dette, laver vi en grundig klinisk undersøgelse. Samtidig supplerer vi altid de kliniske undersøgelse med en ultralydsscanning.

På den måde kan vi sikre at vi får iværksat det korrekte behandlingsforløb. Ultralydsscanning i klinikken er en standard del af vores behandlingsløsninger, og koster dermed ikke ekstra for dig som klient. Når vi har styr på årsagen og planlagt behandlingsforløbet, går vi igang med selve behandlingen, som består af en kombination af laserterapi og shockwave.

Klient udtalelser

FAQ om korsbåndsskader


I forbindelse med at der kan være en større hævelse omkring knæet, så ønsker vi særligt at øge cirkulationen. På denne måde kan vi få noget af den uønskede væske til at forsvinde for området. Det vil resulterer i en reduktion af de knæsmerter som du har. Det vil også give en større mulighed for høj kvalitet i genoptræningsfasen. Laserbehandlingen går ind at stimulere på de helingsprocesser der er i vævet, og vi kan bearbejde nogle af de strukturer som er skadet og er årsagen til problemet. Derfor behandler vi i den akuttefase 1-2 gange om ugen, således at vi kan få dig hurtigst muligt tilbage på normalt funktionsniveau.

Med laserbehandling af en korsbåndsskade med laserterapi kan vi gå ind at stimulere følgende i vævet:

 

  • 650-nm Stimulerer overflade heling
  • 810-nm Stimulerer og øger ATP produktionen i cellerne
  • 915-nm Stimulerer til en mere effektiv frigivelse af ilt til cellerne
  • 980-nm Stimulerer til en øget blodcirkulation

Overrivning af forreste korsbånd (ACL) er hyppigt set i sportsgrene som involverer hurtige sideskift og landinger, så som håndbold, basket og fodbold, ligesom traumatisk efter ski-ferien. Skaden kan optræde isoleret. Men det er almindeligt, at der samtidig følger andre skader i knæet i forbindelse med en korsbåndsskade. Det kan være skader på menisk, ledfladen, ledbånd og ledkapsel.

En korsbåndsskade forekommer formegentlig ikke uden en eller anden form for bone-bruise. Et bone bruise er populært sagt et blåt mærke i knoglen. Dette bone bruise forhindrer optimal ernæring af knæets ledbrusk i op til 2-4måneder. Det kan være medvirken til for tidlig udvikling af slidgigt i knæet, hvis ikke der tages højde for dette i forbindelse med genoptræningen.

Genoptræning efter korsbåndsskade/-operation vil være fokuseret omkring af øge bevægeligheden ved at mindske hævelsen igennem brugen af ubelastede bevægeøvelser samt laserbehandling.

Øvelsesterapien som er den vigtigste for at komme tilbage til tidligere funktionsniveau, bliver gradvist mere og mere udfordrende og trappes op til brug af vippebræt, træningsbolde samt diverse hop, spring og ikke mindst sideskift. Sideløbende bliver der givet massage og laserbehandling for at optimerer restitutionen af muskulaturen, og minimere risikoen for tilbagefald.

Muskulaturen omkring knæet (samt omkring hoften og anklen) skal styrkes op da der nu mangler et vigtigt ledbånd til at agere livline for knæet. Kvaliteten på bevægelser i knæet skal helt i top, da et ustabilt knæ, eller skæve vrid i knæet kan medføre re-skade, hvis ikke korsbåndet røg helt i første omgang (eller du har fået et nyt), samt unødig belastning af knæet og hurtigere slitage af dette.

I knæet sidder der 2 korsbånd, et forreste og bagerste, som har til funktion at stabilisere og støtte knæet. Det forreste korsbånd har til funktion at sikre at skinnebenet ikke glider frem i forhold til lårbenet. Det bagerste er ligeledes med til at at sikre at skinnebenet ikke glider tilbage. Herudover er det med til at stabilisere knæet i forbindelse med rotationsbevægelser. Grundet den vigtigt funktion i knæet, giver det også anledning til mange skader i forbindelse med særligt sport. Noget af det man skal være opmærksom på, er hvis knæet hæver meget hurtigt efter forvridningsskade, så kan det være tegn på en korsbåndsskade.

Skader på korsbånd er en af de hyppigste ledbåndsskader i knæet. Der indsættes nye korsbånd hos ca. 2.500 personer i Danmark hvert år. Det er dog ikke alle skader der skal opereres, så man kender ikke det præcise antal skader. Skader på det forreste korsbånd udgør ca. 90 % af korsbåndsskaderne. Når skaden er sket, er der en række muligheder for behandling, før man taler om en operation. Her kan vi arbejde med laserbehandling med K-laser og vi kan lave genoptræning af muskulaturen omkring knæet, så der sikres en øget stabilitet og funktion.

Klinikken arbejder sammen med Secma Medical omkring undervisning af andre behandlere og terapeuter i forhold til shockwave og laser behandling.

 

Shockwave

Vi tilbyder unik kombinationsbehandling med fokuseret og radierende shockwave som de eneste i Danmark.

Vi hjælper dig til mindre smerte og bedre funktion, sikkert og effektivt.

Har du spørgsmål til Klinikken?

Klinikken vender tilbage hurtigst muligt, også i weekenden.