Behandling af karpaltunnelsyndrom

Få hjælp med laserbehandling

Lider du af karpaltunnelsyndrom eller kaldet smerter/indeklemning i håndledet?

Karpaltunnelsyndrom kommer til udtryk ved smerter og en prikkende/ sovende fornemmelse i fingerne. Det kan også være ledsaget af nedsat følelse i fingerne. Det sker når den store medianus-nerve på undersiden af armen bliver komprimeret af det senebånd den ligger under. Det vil give problemer med at lave almindelige hverdagsfunktioner og man kan blive mere fummelfingret og tabe ting umotiveret. Det kan gå i sig selv, men hvis man har store smerter eller har haft det længe, så anbefales det at blive behandlet.

Hvis man ikke gør noget, kan det i værstefald ende med en operation. I klinikken har vi mulighed for at bruge laserbehandling på karpaltunnelsyndrom. Til dette bruger vi en level 4 laser til effektiv behandling i kombination med shockwave.

Klient udtalelser

FAQ om karpaltunnelsyndrom


Når vi laver behandling af karpaltunnelsyndrom i klinikken, bruger vi først og fremmest den kliniske undersøgelse. Det gør vi for at sikre at der er tale om karpaltunnelsyndrom og ikke en anden lidelse. Vi skal dermed sikre at det ikke skyldes et evt knoglebrud i området eller at det skyldes ensidige arbejdsforhold. For at kunne være sikker på dette, så bruger vi avanceret ultralydsscanning i undersøgelsen. Det gør vi for at kunne se omfanget af en evt betændelse og irritation omkring muskelhinderne omkring nerven.

For at kunne sikre at behandlingen har største mulig effekt, så laver vi en række mobiliseringer af din hånd og albue, så der ikke er begrænsninger i mobiliteten i ledet, som kan fastholde tilstanden. Allerede efter den første behandling vil du mærke en reducering i smertebilledet.

Hvis du kommer hurtigt efter du får symptomerne, vil de fleste kunne blive hjulpet til et tilfredsstilende resultat med et sted mellem 3-5 behandlinger. Men hvis det er noget du har gået med en i en længere periode, så kan der skulle helt op til mellem 8 og 12 behandlinger til, før at vi opnår et tilfredsstilende resultat i forhold til smerte og funktion i hverdagen.

Af forskellige årsager kan der blive for trangt i karpaltunnelen. Medianus-nerven kommer således i klemme, og der kan opstå symptomer i nervens forsyningsområde i hånden og fingerne. Den mest almindelige årsag er inflammation. Vævsirritationen medfører væskedannelse og hævelse af seneskederne i kanalen og dermed tryk på nerven.

Karpaltunnelsyndrom kan også have andre årsager. Det kan være forandringer i området efter et knoglebrud, medfødte begrænsninger i senebåndet, graviditet,  diabetes eller overbelastning gennem gentagende håndbevægelser under arbejde. Særlig udsat er frisører, pladearbejdere, industriarbejdere, rengøringspersonale og personer, som arbejder med vibrerende værktøj.

Man skal dog være opmærksom på symptomer hvor at der er en konstant nedsatfølesans og muskelsvind, da nerven så er meget klemt. Hvis det ikke behandles her, så kan nerven blive så beskadiget, at selv ikke ved operation, kan man være sikker på at have en god effekt. I 1 ud af 3 tilfælde, så vil tilstanden gå i sig selv, og særligt efter graviditet, vil tilstanden aftage i takt med at væsken kommer ud af kroppen.

Klinikken arbejder sammen med Secma Medical omkring undervisning af andre behandlere og terapeuter i forhold til shockwave og laser behandling.

Ved behandlingen, har vi valgt at bruge Level-4 laser, og eventuelt kan vi supplere med fokuseret shockwave. Laserlyset går ind og øger cirkulationen i vævet, stimulere nerverne og er 100 % smertefrit.

Med laserbehandling af impingment med de level 4 lasere vi råder over i klinikken, kan vi gå ind at stimulere følgende i vævet:

  • 650-nm Stimulerer overflade heling
  • 810-nm Stimulerer og øger ATP produktionen i cellerne
  • 915-nm Stimulerer til en mere effektiv frigivelse af ilt til cellerne
  • 980-nm Stimulerer til en øget blodcirkulation

Særligt evnen til at at smertedæmpe og stimulere nerverne er vigtigt ved karpaltunnel syndrom. Det gøres ved stimulere cellernes helingsproces og bekæmpe inflammation, hvilket vil gøre at tilstanden vil mindskes og den reelle genoptræning kan påbegyndes.

 

Nervebetændelse

Vi hjælper med at genskabe din livskvalitet og funktion ved nervebetændelse.

Har du spørgsmål til Klinikken?

Klinikken vender tilbage hurtigst muligt, også i weekenden.