Behandling af impingment syndrom

Vi hjælper dig med dine skuldersmerter

Den præcise diagnose kan være svær at stille ud fra kliniske test alene, og derfor benytter vi os derfor i stor grad af ultralydsscanning som en naturlig del af vores undersøgelse. På den måde, så kan vi iværksætte det korrekte behandlingsforløb, allerede ved første behandling i klinikken.

Ved en primært eksternet impingment syndrom, som oftest er resultatet af en reel overbelastning, behandles der i starten af forløbet med laserterapi for at dæmpe smerte niveuaet og graden af inflammation i området. Samtidig bliver der arbejdet med blide ledmobiliserings teknikker og massage, for at området kan falde til ro. Derefter vil vi formentligt supplerer med shockwave behandling, som giver en rigtigt god effekt til at komme i dybden.

Det interne impingment syndrom er hyppigere set i kaste-sport, og skyldes en forceret udadrotation af overarmen i kastet. Denne afklemning giver gener på bagsiden af skulderleddet. Behandlingen består i at eliminere den uhensigstmæssige bevægelse ved hjælp af ekstern støtte fra f.eks. tape, og sidenhen egne muskler, som skal trænes til at kontrollere skulderens position i yderstillinger. Laser kan benyttes til smertelindring i indledende periode af behandlingen, samt ved tilbagefald.

Forkalket skulder

Skuldersmerter og skulderskader

Klient udtalelser

FAQ om behandling af Impingment syndrom


Ved behandlingen, har vi valgt at bruge Level-4 laser, og eventuelt kan vi supplere med fokuseret shockwave. Laserlyset går ind og øger cirkulationen i vævet og blødgør strukturen omkring sene og muskulatur og er 100 % smertefrit.

Med laserbehandling af impingment med de level 4 lasere vi råder over i klinikken, kan vi gå ind at stimulere følgende i vævet:

  • 650-nm Stimulerer overflade heling
  • 810-nm Stimulerer og øger ATP produktionen i cellerne
  • 915-nm Stimulerer til en mere effektiv frigivelse af ilt til cellerne
  • 980-nm Stimulerer til en øget blodcirkulation

Særligt evnen til at at smertedæmpe og øge cirkulationen er vigtigt i behandling af Impingment syndrom. Det gøres ved stimulere cellernes helingsproces og bekæmpe inflammation, hvilket vil gøre at tilstanden vil mindskes og den reelle genoptræning kan påbegyndes.

Hvis der der i forbindelse med ultralydsscaningen konstateres mindre forkalkninger og begrænsninger, kan vi supplere laser behandlingen med fokuseret shockwave. Smertefri mobilisering og ”optimal belastning” er super vigtig for at fremme helingsprocessen.

Rotator cuff syndrom eller i daglig tale Impingment syndrom er betegnelse for en lidelse med smerter i skulderen. Det er hyppigt med udstråling til overarmen, især ved bevægelser af armen ud til siden eller frem foran kroppen. Det kan være hvis man skal tage en kop fra et overskab i køkkenet eller række armen ud for at signalere man skal svinge på cyklen. Smerten typisk lokaliseret omkring supraspinatussenen, som sidder på toppen af skulderen. Det kan primært deles op i 2 kategorier, en ekstern og en intern impingment.

Den interne Impingment kan være hvor der er en fysisk barrierer i forhold til bevægeligheden, det kan eksempelvis være ved en mindre forkalkning i senen, som er med til at give gene og inflamation.

Den eksterne impingment kommer ofte som følge af en overbelastning af strukturen i skulderen. Det kan komme ved at der er instabilitet i skulderleddet, hvilket giver anledning til skuldersmerter. Det er derfor vigtigt at identificere årsagen.

Efter den indledende behandling med laserterapien, står skulderen overfor en genoptræningsperiode af senevævet i skulderen, med træning, som gradvist øges i belastning og intensitet. Her følges du til dørs af klinikkens fysioterapeuter, da senerne har taget skade og er svækkede og kræver den rette styring af intensitet, så du ikke får et tilbagefald. Denne periode kan tage op imod 1 år, hvor du træner selv og sammen med os.

Ved et sekundært eksternt impingement, som er opstået grundet en funktionel instabilitet i skulderleddet, vil behandling i indledende fase består ligeledes af laserbehandling, massage og ikke mindst mobilisering for at rette op på forkortede strukturer i form af stramme muskler eller nedsat bevægelighed i led, men her er genoptræning af skulderkontrol, og specielt kontrol af skulderbladet, den vigtigste del af behandlingsforløbet efter  de første uger. Her kan vi løbende supplere med laserterapi, for at give en øget bevægelighed og mulighed for højere kvalitet i bevægelserne.

Klinikken arbejder sammen med Secma Medical omkring undervisning af andre behandlere og terapeuter i forhold til shockwave og laser behandling.

 

Skuldersmerter

Skuldersmerter begrænser din livskvalitet og vi er klar til at hjælpe dig.
Vi arbejder med specialiseret behandling af akutte og kroniske skuldersmerter i en kombination af forskellige shockwve teknologier, EMTT og laserterapi.

Skal vi kontakte dig?