Hold i ryggen kan afhjælpes med laserbehandling

Hold i ryggen eller nakken sat sig fast? 

Så er vi klar til at hjælpe dig

Et hold i ryggen er når at et led i ryggen eller nakke sætter sig fast og begrænser din funktion og livskvalitet. Det kan vi effektivt afhjælpe ved en kombination af laserbehandling og shockwave terapi.

Da der er tale om en kombination af både et låst led og muskler der spænder op, samt irritation i ledet, så er behandlingen delt op i 2 faser. Først laver vi bløddelsbehandling ved hjælp af laserbehandling og shockwave, hvor at vi løsner de store og små muskler omkring rygsøjlen.  Herefter mobilisere vi rygsøjlen og får sat facetleddet tilbage på sin normale plads. Hvis ikke vi arbejder med det muskulære problem først, så vil vi ikke kunne lave en effektiv lindring af tilstanden. Normalt vil vi lave 2-3 behandlinger i løbet af 14 dage alt efter graden af smerterne og funktionstabet.

Du kan booke direkte ind til behandling via vores online system herunder, eller du kan ringe på 41400858 for at tale med en behandler omkring din problemstilling, så guider vi dig til den bedste løsning.
Online booking

Laserbehandling med level-4 laser

Med laserbehandling kan vi med de level 4 lasere vi råder over i klinikken, kan vi gå ind at stimulere følgende i vævet:

-650-nm Stimulerer overflade heling

-810-nm Stimulerer og øger ATP produktionen i cellerne

-915-nm Stimulerer til en mere effektiv frigivelse af ilt til cellerne

-980-nm Stimulerer til en øget blodcirkulation

Særligt evnen til at øge blodcirkulationen og stimulere cellerne og smertedæmpe, er en af grundene til at vi altid vælger at bruge laseren i forbindelsen med hold i ryggen.

Hold i ryggen
Hold i ryggen, stimuli med laser

Behandling med laser smertefri og uden bivirkninger. De celler som allerde har gang i en helingsproces, vil få tilført energi udefra, hvorved kroppens naturlige heling styrkes og accelereres. Vi anbefaler 2 behandlinger inden for den første uge, for at mindske varigheden af tilstanden, som ellers kan vare i flere uger. På den måde kan du hurtigt komme tilbage på arbejde eller til din sport.

Hvad er et hold i ryggen?

Rygsmerter er blevet en folkesygdom og rammer de fleste gennem livet, hvor man vil have en periode med ondt i ryggen. De fleste rygsmerter er ukomplicerede, og skyldes et hold i ryggen (lumbago), hvor de små facetled mellem de nederste ryghvirvler (lændehvirvler) er blevet påvirket/låst. Det kan også komme op i midten af rygsøjlen, på de såkaldt thorakale hvirvler. Dette giver en begrænsning i ens funktion i hverdagen og kan være ganske smertefuldt.

Når skaden er sket, så kan vi behandle et facetledsyndrom ved at løsne op for muskulaturen i området med laserbehandling omkring de låste facetled i rygsøjlen. Herefter kan man lave en række mobiliseringer og manipulationer for at få sat leddet på plads. Herefter skal man begynde at træne sin ryg igen, for at forebygge endnu et hold i ryggen.

For at undgå rygsmerter generelt anbefales det at du holder dig fysisk aktiv minimum 20-30 min om dagen. Det kan være aktiviteter som cykling eller svømning.

Hvad skyldes et hold i ryggen

Oftes kan det være svært at forklare, hvorfor at man får ondt i ryggen. Men man mener at følgende kan have betydning:

-Tunge løft og vrid i kroppen eller ensidigt kropsligt arbejde

-Dårlig fysisk form og inaktivitet over en længere periode

-Sport som belaster ryggen og der ikke er balance i kroppen

Men som regel vil rygsmerter være en kombination af flere faktorer, og smerterne kan være svære at præcisere. Dog kan det gøre meget ondt, og man har det bedste når man ligger ned. En nerve kan ligeledes sidde i klemme og kan give udstrålingssmerter ned i benene, ved bestemte bevægelser. Prolaps i ryggen kan også være en årsag til rygsmerter, men det vil være af en helt anden og mere alvorlig karakter. Her kan man risikere tab af kraft i benene, smerteudstråling under knæet samt ufrivillig vandladning. Dog skyldes kun 10 % af alle tilfælde af ondt i ryggen, en prolaps. Så de fleste tilfælde er ufarlige.

Klinikken arbejder sammen med Secma Medical omkring undervisning af andre behandlere og terapeuter i forhold til shockwave og laser behandling.

Michael Strøm Administrator
Sportsterapeut , MS Insight

Michael Strøm Specialer: Erektil dysfunktion, Shockwave, Laser behandling, Ultralydsscanning, medlem af The International Society for Sexual Medicine (ISSM) 

follow me
Skriv til mig

Kontakt

Har du spørgsmål? Så udfyld nedenstående formular, og jeg vender tilbage til dig snarest!

Kontakt

Har du spørgsmål? Så udfyld nedenstående formular, og jeg kontakter dig hurtigst muligt!