Laserbehandling af hold i ryggen med K-laser

Når vi laver behandling af hold i ryggen i klinikken, bruger vi først og fremmest den kliniske undersøgelse. Det gør vi for at kunne fastslå den præcise årsag til problemet. Dette følges op ad en række funktionelle test, i forhold til at se begrænsninger i bevægeligheden.

Da der er tale om en kombination af både et låst led og muskler der spænder op, så er skal behandling af et hold i ryggen deles op i 2 faser. Først laver vi bløddelsbehandling ved hjælp af laserbehandling, hvor at vi løsner muskulaturen op på en smertefri måde. Herefter kan vi evt behandle bindevævet med radierende shockwave, for at sikre at  der ikke kommer træk i området fra andre muskelkæder. Herefter mobilisere vi rygsøjlen og får sat facetleddet tilbage på sin normale plads. Hvis ikke vi arbejder med det muskulære problem først, så vil vi ikke kunne lave en effektiv lindring af tilstanden.

Du kan booke direkte ind til behandling via vores online system herunder, eller du kan ringe på 41400858 for at tale med en behandler omkring din problemstilling, så guider vi dig til den bedste løsning.
Online booking

Effekt med K-laser

Med en level 4 K-laser som vi bruger i klinikken, kan vi med de 4 bølgelængder gå ind at stimulere følgende:

  • 660-nm (Stimulerer alt i huden såsom: sår, acne, psoriasis osv.)
  • 800-nm (Stimulerer ATP produktionen i cellerne)
  • 905-nm (Stimulerer til en mere effektiv frigivelse af ilt til cellerne)
  • 970-nm (Stimulerer til en øget blodcirkulation)

Særligt evnen til at øge blodcirkulationen og stimulere cellerne og smertedæmpe, er det som vi primært sigter efter ved et hold i ryggen. Behandling med laser smertefri og uden bivirkninger. De celler som allerde har gang i en helingsproces, vil få tilført energi udefra, hvorved kroppens naturlige heling styrkes og accelereres. Ved et akut hold anbefaler vi 2 behandlinger inden for den første uge, for at mindske varigheden af tilstanden, som ellers kan vare i flere uger. På den måde kan du hurtigt komme tilbage på arbejde eller til din sport.

Hvad er et hold i ryggen?

Rygsmerter er blevet en folkesygdom og rammer de fleste gennem livet, hvor man vil have en periode med ondt i ryggen. De fleste rygsmerter er ukomplicerede, og skyldes et hold i ryggen (lumbargo), hvor de små facetled mellem de nederste ryghvirvler (lændehvirvler) er blevet påvirket/låst. Det kan også komme op i midten af rygsøjlen, på de såkaldt thorakale hvirvler.

Dette giver en begrænsning i ens funktion i hverdagen og kan være ganske smertefuldt. Når skaden er sket, så kan man behandle et hold i ryggen ved at løsne op for muskulaturen i området med laserbehandling omkring de låste facetled i rygsøjlen. Herefter kan man lave en række mobiliseringer og manipulationer for at få sat leddet på plads. Herefter skal man begynde at træne sin ryg igen, for at forebygge endnu et hold i ryggen.

Hvad skyldes et hold i ryggen

Oftes kan det være svært at forklare, hvorfor at man får ondt i ryggen. Men man mener at følgende kan have betydning:

  • Tunge løft og vrid i kroppen eller ensidigt kropsligt arbejde
  • Dårlig fysisk form og inaktivitet over en længere periode
  • Sport som belaster ryggen og der ikke er balance i kroppen

Men som regel vil rygsmerter være en kombination af flere faktorer, og smerterne kan være svære at præcisere. Dog kan det gøre meget ondt, og man har det bedste når man ligger ned. En nerve kan ligeledes sidde i klemme og kan give udstrålingssmerter ned i benene, ved bestemte bevægelser. Prolaps i ryggen kan også være en årsag til rygsmerter, men det vil være af en helt anden og mere alvorlig karakter. Her kan man risikere tab af kraft i benene, smerteudstråling under knæet samt ufrivillig vandladning. Dog skyldes kun 10 % af alle tilfælde af ondt i ryggen, en prolaps. Så de fleste tilfælde er ufarlige.

Genoptræning af hold i ryggen

Når vi har fået stillet den rette diagnose og iværksat den smertedæmpende behandling, så starter genoptræningen naturligt sideløbende i kraft med at smerterne reduceres. Her vil vi iværksætte forskellige former for træningøvelser, som gradvist øges i belastning og intensitet. Her følges du til dørs af klinikkens fysioterapeuter, da ryggen  er svækket og kræver den rette styring af intensitet, så du ikke får et tilbagefald. Øvelserne kan variere fra nogle du kan udfører der hjemme, til træning i et fitness center eller i klinikken. Her er det vigtigt at være tålmodig omkring selve genoptræningsprocessen, da resultaterne skabes over tid, og ikke allerede efter første træning.

Michael Strøm Administrator
Sportsterapeut , MS Insight

Michael Strøm Specialer: Erektil dysfunktion, Shockwave, Laser behandling, Ultralydsscanning, Manipulationer

follow me
Skriv til mig

Kontakt

Har du spørgsmål? Så udfyld nedenstående formular, og jeg vender tilbage til dig snarest!

Kontakt

Har du spørgsmål? Så udfyld nedenstående formular, og jeg kontakter dig hurtigst muligt!