Behandling af hold i ryggen

Få hjælp med laserbehandling

Har du fået hold i ryggen eller nakken, så er vi klar til at hjælpe.

Et hold i nakken eller ryggen er når at et led sætter sig fast og begrænser din funktion og livskvalitet. Det kan vi effektivt afhjælpe ved en kombination af laserbehandling og shockwave terapi.

Da der er tale om en kombination af både et låst led og muskler der spænder op, samt irritation i ledet, så er behandlingen delt op i 2 faser.

 

  • Først laver vi bløddelsbehandling ved hjælp af laserbehandling og shockwave, hvor at vi løsner de store og små muskler omkring rygsøjlen og nakkehvirvlerne.
  • Herefter mobilisere vi nakken og får sat facetleddet tilbage på sin normale plads. Hvis ikke vi arbejder med det muskulære problem først, så vil vi ikke kunne lave en effektiv lindring af tilstanden.
  • Normalt vil vi lave 2-3 behandlinger i løbet af 14 dage alt efter graden af smerterne og funktionstabet.

Hold i ryg og nakke

Klient udtalelser

FAQ om hold i nakken

Nakkesmerter er en almindeligt forekommende tilstand, som kan ramme de fleste fra tid til anden. De fleste nakke smerter er ukomplicerede, og skyldes et hold i nakken. hvor et eller flere af de små facetled mellem nakkehvirvler er blevet påvirket/låst. Dette giver en begrænsning i ens funktion i hverdagen og kan være ganske smertefuldt. Når skaden er sket, så kan man behandle et hold i nakken, ved at løsne op for muskulaturen med laserbehandling, i området omkring de låste facetled i nakkehvirvlerne. Herefter kan man lave en række mobiliseringer og manipulationer for at få sat leddet på plads. Herefter skal man begynde at træne sin nakke og skuldre igen, for at forebygge endnu et hold i nakken. Tilstanden rammer primært folk mellem 15 til 30 år.

Rygsmerter er blevet en folkesygdom og rammer de fleste gennem livet, hvor man vil have en periode med ondt i ryggen. De fleste rygsmerter er ukomplicerede, og skyldes et hold i ryggen (lumbago), hvor de små facetled mellem de nederste ryghvirvler (lændehvirvler) er blevet påvirket/låst. Det kan også komme op i midten af rygsøjlen, på de såkaldt thorakale hvirvler. Dette giver en begrænsning i ens funktion i hverdagen og kan være ganske smertefuldt.

Når skaden er sket, så kan vi behandle et facetledsyndrom ved at løsne op for muskulaturen i området med laserbehandling omkring de låste facetled i rygsøjlen. Herefter kan man lave en række mobiliseringer og manipulationer for at få sat leddet på plads. Herefter skal man begynde at træne sin ryg igen, for at forebygge endnu et hold i ryggen.

For at undgå rygsmerter generelt anbefales det at du holder dig fysisk aktiv minimum 20-30 min om dagen. Det kan være aktiviteter som cykling eller svømning.

Oftes kan det være svært at forklare, hvorfor at man får ondt i nakken. Typisk kommer det ved at man vågner en morgen, og nakken føles stiv og smertefuld, efter at ligget i en skæv stilling igennem natten. Det kan føles som en krampetilstand eller låsning af muskulaturen i området. Smerterne vil som regel være kraftige under rotation af nakken fra side til side eller når man bøjer nakken. Generelt er det en ufarlig tilstand og det vil med tiden gå i sig selv. De fleste vil få det bedre efter 2-3 dage, og ellers i løbet af de kommende 7-10 dage. Dog kan det være lang tid, hvis man stadig skal gå på arbejde eller har træning som ikke kan vente.

Dog skal man være opmærksom på evt udstråling og føleforstyrrelse i armene eller styringsbesvær, som kan indikere en mulig diskusprolaps.

Men som regel vil rygsmerter være en kombination af flere faktorer, og smerterne kan være svære at præcisere. Dog kan det gøre meget ondt, og man har det bedste når man ligger ned. En nerve kan ligeledes sidde i klemme og kan give udstrålingssmerter ned i benene, ved bestemte bevægelser. Prolaps i ryggen kan også være en årsag til rygsmerter, men det vil være af en helt anden og mere alvorlig karakter. Her kan man risikere tab af kraft i benene, smerteudstråling under knæet samt ufrivillig vandladning. Dog skyldes kun 10 % af alle tilfælde af ondt i ryggen, en prolaps. Så de fleste tilfælde er ufarlige.

Oftes kan det være svært at forklare, hvorfor at man får ondt i ryggen. Men man mener at følgende kan have betydning:

  • Tunge løft og vrid i kroppen eller ensidigt kropsligt arbejde
  • Dårlig fysisk form og inaktivitet over en længere periode
  • Sport som belaster ryggen og der ikke er balance i kroppen

Men som regel vil rygsmerter være en kombination af flere faktorer, og smerterne kan være svære at præcisere. Dog kan det gøre meget ondt, og man har det bedste når man ligger ned. En nerve kan ligeledes sidde i klemme og kan give udstrålingssmerter ned i benene, ved bestemte bevægelser. Prolaps i ryggen kan også være en årsag til rygsmerter, men det vil være af en helt anden og mere alvorlig karakter. Her kan man risikere tab af kraft i benene, smerteudstråling under knæet samt ufrivillig vandladning. Dog skyldes kun 10 % af alle tilfælde af ondt i ryggen, en prolaps. Så de fleste tilfælde er ufarlige.

Med laserbehandling kan vi med de level 4 lasere vi råder over i klinikken, kan vi gå ind at stimulere følgende i vævet:

  • 650-nm Stimulerer overflade heling
  • 810-nm Stimulerer og øger ATP produktionen i cellerne
  • 915-nm Stimulerer til en mere effektiv frigivelse af ilt til cellerne
  • 980-nm Stimulerer til en øget blodcirkulation

Særligt evnen til at øge blodcirkulationen og stimulere cellerne og smertedæmpe, er en af grundene til at vi altid vælger at bruge laseren i forbindelsen med hold i ryggen. Behandling med laser smertefri og uden bivirkninger. De celler som allerde har gang i en helingsproces, vil få tilført energi udefra, hvorved kroppens naturlige heling styrkes og accelereres. Vi anbefaler 2 behandlinger inden for den første uge, for at mindske varigheden af tilstanden, som ellers kan vare i flere uger. På den måde kan du hurtigt komme tilbage på arbejde eller til din sport.

Hold i nakken
Hold i nakken, stimuli med laser

 

level 4 laser sums

Laserbehandling

Vi tilbyder effektiv laserbehandling til akutte og kroniske skader i kroppen, med fokus på at øge din livskvalitet og funktion.

Har du spørgsmål til Klinikken?

Klinikken vender tilbage hurtigst muligt, også i weekenden.