Laserbehandling af hælspore med laserterapi

Har du ondt under foden og i hælen?

Så kan vi hjælpe dig  af med dine smerter ved hjælp laserterapi og shockwave

Plantar Fasciitis, svangsenebetændelse eller i daglig tale en hælspore, er en hyppig årsag til smerter under hælen. Smerten kommer når du træder ned på foden. I starten vil smerterne være når du belaster foden, men i takt med at tilstanden forværres, kommer det også i hvile. Det kan vi behandle effektivt med laserterapi med en K-laser. Den går ind og bekæmper inflammationen og irritationen i vævet, samtidig med at det speeder kroppens naturlige helingsprocesser op og smertedæmper.

Du kan booke direkte ind til behandling via vores online system herunder, eller du kan ringe på 41400858 for at tale med en behandler omkring din problemstilling, så guider vi dig til den bedste løsning.
Online booking

Grundig undersøgelse 

For at fastslå årsagen til smerterne, laver vi en grundig klinisk undersøgelse, så vi laver en behandling der både tager hånd om symptomerne, samtidig med at vi arbejder på at fjerne årsagen til dine smerter. Vi supplerer altid de kliniske undersøgelse med en ultralydsscanning, og det er uden ekstra omkostning for dig, det er blot god service fra vores side.

Hvis du har en hælspore samtidig med at du er platfodet eller har en høj svang, så kan der være et behov for at få aflastet svangsenen med hælsporeindlæg.

Hvis du kommer hurtigt til behandling efter at du får symptomerne, vil de fleste kunne blive hjulpet til et tilfredsstilende resultat med et sted mellem 4-6 behandlinger. Har det været et problem i en længere periode, vil der skulle forventes mellem 7-12 behandlinger.

Hvad gør K-laser og hvordan behandles der for hælspore

Med en level 4 K-laser som vi bruger i klinikken, kan vi med de 4 bølgelængder gå ind at stimulere følgende:

  • 660-nm (Stimulerer alt i huden såsom: sår, acne, psoriasis osv.)
  • 800-nm (Stimulerer ATP produktionen i cellerne)
  • 905-nm (Stimulerer til en mere effektiv frigivelse af ilt til cellerne)
  • 970-nm (Stimulerer til en øget blodcirkulation)

Særligt evnen til at øge blodcirkulationen og stimulere cellernes helingsproces og smertedæmpe, er noget vi vægter højt. Behandling med laser smertefri og uden bivirkninger. De celler som allerde har gang i en helingsproces, vil få tilført energi udefra. Hvilket gør at kroppens naturlige heling styrkes og accelereres. Herefter kan vi evt behandle bindevævet med radierende shockwave. Det gør vi for at sikre at der ikke kommer træk i området fra andre muskelkæder.

For at kunne sikre at behandlingen har største mulig effekt, så laver vi en række mobiliseringer af din fod og underben, så de kan arbejde optimalt, så der er størt mulig mobilitet. Allerede efter den første behandling vil du mærke en reducering i smertebilledet. Når du er under behandling kan du stadig være fysisk aktiv. Aktiviteter skal blot være af en type, som reducere stødbelastningen, samt muskulaturen i foden skal styrkes ved hjælp af de rigtige øvelser.

Behandling med hælsporeindlæg

Hvis du har en hælspore samtidig med at du er platfodet eller har en høj svang, så vil der være et behov for at få aflastet svangsenen. Der findes mange forskellige typer for hælesporeindlæg, men der er ikke 2 fødder der er ens. Derfor har vi muligheden for at lave specialttilpassede indlægssåler af typen supersole, udover de standard såler vi har i klinikken.

Symptomer på hælespore

Smertene vil være omkring hælknoglen, men kan også stråle ud i resten af foden. Smerterne vil som oftes være værst først på dagen når du står op, men aftager gradvist i takt med at vævet bliver varmet op i foden. Dog vil smerterne komme igen ved store belastninger. Hvis smerterne er tilstede i hvile, så er det hyppigst at de værste smerter kommer om aftenen efter en dag med belastning.

Hvad er en hælspore | Laserterapi hælspore

En hælspore kommer ofte hvis man står meget længe på hårdt underlag som eksempelvis beton, eller ved meget gang. Her bliver risikoen for at få en hælspore forstærket, hvis du er platfodet eller har en høj svang. Ligeledes kan overvægt også give en øget belastning på svangsenen. Det kan også komme i forbindelse med løb, eller sportsgrene med mange hop og landinger. Det kunne være badminton, håndbold eller gymnastik, bare for at nævne et par få. Hvis ikke man laver en aktiv hælspore behandling når symptomerne opstår, så vil man kunne risikere at have symptomerne i op til 1-2 år, før at det er gået i sig selv.

Michael Strøm Administrator
Sportsterapeut , MS Insight

Michael Strøm Specialer: Erektil dysfunktion, Shockwave, Laser behandling, Ultralydsscanning, Manipulationer

follow me
Skriv til mig

Kontakt

Har du spørgsmål? Så udfyld nedenstående formular, og jeg vender tilbage til dig snarest!

Kontakt

Har du spørgsmål? Så udfyld nedenstående formular, og jeg kontakter dig hurtigst muligt!