Behandling af golfalbue

med laserterapi og shockwave

Er du træt af smerter i albuen? Så kan effektiv behandling med laser og shockwave fjerne dine smerter.

For at sikre et effektivt behandlingsforløb af din golfalbue laver vi en kombination af shockwave, EMTT og laserterapi. Det støttes af den ultralydsscanning vi laver ved første konsultation. Sideløbende vil du blive instrueret i øvelser som kan sikre at du ikke bliver ramt igen af problemet.

En golfalbue er betegnelsen for en irritation på indersiden af albuen, det som også i fagsprog kaldes en epikondylit. Det er også her at vi laver den primære ultralydsscanning, og sætter ind med fokuseret shockwave og laserbehandling. Det gør også vi kan udelukke en eventuel irriteret slimsæk som årsag til problemet, hvilket vil kræve en anden behandling. I de fleste tilfælde vil vi kunne hjælpe dig til en mærkbar effekt i løbet af 3-5 behandlinger.

Tennis- og golfalbue

Klient udtalelser

FAQ om golfalbue


Hvis du kommer hurtigt til behandling efter at du får symptomerne, vil de fleste kunne blive hjulpet til et tilfredsstilende resultat med et sted mellem 3-5 behandlinger. Har det været et problem i en længere periode, vil der skulle forventes mellem 5-12 behandlinger.

Ved behandling af golfalbue, har vi valgt at bruge fokuseret shockwave og radierende shockwave, suppleret med EMTT. Det kombineres med effektive træningsøvelser og evt korrektioner i armens muskelkæde. Shockwave går ind og bekæmper den inflamation der er omkring senefæstet, og får det omkringliggende væv til at løsne op og slappe af. Samtidig stimulere det cellerne til dannelsen af nye collagene fibre, som vores bindevæv er bygget op af. Det kombinere vi med EMTT, så alle disse faktorer er med til, at fremskynde den naturlige helingsproces og effektivisere genoptræningsprocessen.

For at kunne sikre at behandlingen har størst mulig effekt, så laver vi en række mobiliseringer af din arm, hånd og skulder. Således kan  hele muskelkæden kan arbejde optimalt, og vi sikrer et godt flow til det skadede område. Allerede efter den første behandling vil du mærke en reducering i smertebilledet.

Sideløbende med behandlingen vil vi iværksætte genoptræning med specifikke øvelser. Det gør at vævet bliver styrket, og klar til normal belastning igen.

Når vi laver en ultralydsscaning kan vi se omfanget af problemet og hvilke strukturer i albuen der præcist er ramt. Vi kan derved se om det en slimsæk der er betændt, eller om det er muskler og sener der skaber smerten. Når vi har fundet årsagen, starter vi direkte med behandlingen. Det vil være en kombination af shockwave, laserterapi, korrektion af albuen og skulderens stilling samt genoptræning af vævet.

En golfalbue er betegnelsen for en irritation på indersiden af albuen, det som også i fagsprog kaldes en epikondylit. Irritationen kommer som følge af en overbelastning, som kan komme både gennem arbejde eller fritidsaktivteter. Sidder den på ydersiden af albuen, vil det være det man kalder en tennisalbue. De fleste der får en epikondylit er mellem 30 og 60 år gamle. En golfalbue kan behandles med laserterapi eller shockwave, man kan supplere med en række øvelser, som skal styrke muskulaturen. Herudover kan der bruges smertestillende medicin og evt blokader. I klinikken har vi valgt at bruge laserbehandling, kombineret med shockwave til behandling af golfalbue, sammen med øvelser. Prognosen er normalt god, og sætter man ind i rette tid inden at tilstanden forankre sig kronisk, så vil 50-70 % bliver helbredt. I de tilfælde hvor at tilstanden har siddet så længe, at man ikke kan opnå et tilfredsstillende resultat via træning og behandling, så kan operation komme på tale. Men her er succes raten kun på 50-60 % i 80 % af tilfældene.

n golfalbue skyldes overbelastning i senenerne på fingrenes bøjemuskler. Forandringerne kommer på den indersiden af albuen, og det er her den primære smerte vil være.

Generne opstår som oftes efter kortvarige og intense overbelastninger. Dette kan for eksempel ske efter udstrakt brug af albuen ved vridende bevægelser med hårde greb, som ved brug af en skruetrækker, og tilstanden ses derved ofte ved håndværkere. Andre bevægelser som kan forårsage disse gener, er de bevægelser man bruger, når man f.eks. klipper hæk eller maler.

Nogle har udviklet denne tilstand over mange år, efter at de gennem livet, eller i en periode, har udført ensidige bevægelser gentagne gange. Eksempler kan her være snedkeri, maling, tennis- og golf. Herudover så er man særligt udsat, hvis man udfører ensidigt arbejde i kulde.

Smerterne behøver ikke komme samme dag som overbelastningen, men komme nogle dage efter. Det kan føles som en murrende fornemmelse eller dissiderede smerter. Smerterne stråler ofte ned i underarmen mod håndleddet, og derfor skal muskulaturen også behandles.

Klinikken arbejder sammen med Secma Medical omkring undervisning af andre behandlere og terapeuter i forhold til shockwave og laser behandling.

 

Tennisalbue

Vi kan behandle din tennisalbue effektivt med en kombination af shockwave, EMTT og laserbehandling.

Har du spørgsmål til Klinikken?

Klinikken vender tilbage hurtigst muligt, også i weekenden.