Behandling af golfalbue med laserterapi

Golfalbuen sætter en stopper for hverdagens aktiviteter, vi hjælper dig tilbage på sporet.

For at sikre et effektivt behandlingsforløb af din golfalbue laver vi en kombination af shockwave og laserterapi. Det støttes af den ultralydsscanning vi laver ved første konsultation. Sideløbende vil du blive instrueret i øvelser som kan sikre at du ikke bliver ramt igen af problemet.

En golfalbue er betegnelsen for en irritation på indersiden af albuen, det som også i fagsprog kaldes en epikondylit. Det er også her at vi laver den primære ultralydsscanning, og sætter ind med fokuseret shockwave og laserbehandling. Det gør også vi kan udelukke en eventuel irriteret slimsæk som årsag til problemet, hvilket vil kræve en anden behandling. I de fleste tilfælde vil vi kunne hjælpe dig til en mærkbar effekt i løbet af 3-6 behandlinger.

Du kan booke direkte ind til behandling via vores online system herunder, eller du kan ringe på 41400858 for at tale med en behandler omkring din problemstilling, så guider vi dig til den bedste løsning. Online booking

Effekt af K- laser

Med laserbehandling af en golf albue med de level 4 lasere vi råder over i klinikken, kan vi gå ind at stimulere følgende i vævet:

-650-nm Stimulerer overflade heling

-810-nm Stimulerer og øger ATP produktionen i cellerne

-915-nm Stimulerer til en mere effektiv frigivelse af ilt til cellerne

-980-nm Stimulerer til en øget blodcirkulation

Særligt evnen til at bekæmpe inflammationen, stimulere cellernes helingsproces og smertedæmpe, er noget vi vægter højt. Behandling med laser smertefri og uden bivirkninger.Hvilket gør at kroppens naturlige heling styrkes og accelereres.

Herefter kan vi evt behandle bindevævet med radierende shockwave. Det gør vi for at sikre at der ikke kommer træk i området fra andre muskelkæder. For at kunne sikre at behandlingen har største mulig effekt, så laver vi en række mobiliseringer af din arm, hånd og skulder, så hele muskelkæden kan arbejde optimalt, og vi sikre et godt flow til det skadede område. Allerede efter den første behandling vil du mærke en reducering i smertebilledet.

Har smerterne været tilstede gennem en længere periode, har vi også mulighed for at bruge forskellige støttebind. Hvis du kommer hurtigt efter du får symptomerne, vil de fleste kunne blive hjulpet til et tilfredsstilende resultat med et sted mellem 3-6 behandlinger. Men hvis det er noget du har gået med en i en længere periode, så kan der skulle helt op til mellem 8 og 12 behandlinger til, før at vi opnår et tilfredsstilende resultat i forhold til smerte og funktion i hverdagen.

Hvad er en golfalbue

En golfalbue er betegnelsen for en irritation på indersiden af albuen, det som også i fagsprog kaldes en epikondylit. Irritationen kommer som følge af en overbelastning, som kan komme både gennem arbejde eller fritidsaktivteter. Sidder den på ydersiden af albuen, vil det være det man kalder en tennisalbue. De fleste der får en epikondylit er mellem 30 og 60 år gamle. En golfalbue kan behandles med laserterapi eller shockwave, man kan supplere med en række øvelser, som skal styrke muskulaturen. Herudover kan der bruges smertestillende medicin og evt blokader. I klinikken har vi valgt at bruge laserbehandling, kombineret med shockwave til behandling af golfalbue, sammen med øvelser. Prognosen er normalt god, og sætter man ind i rette tid inden at tilstanden forankre sig kronisk, så vil 50-70 % bliver helbredt. I de tilfælde hvor at tilstanden har siddet så længe, at man ikke kan opnå et tilfredsstillende resultat via træning og behandling, så kan operation komme på tale. Men her er succes raten kun på 50-60 % i 80 % af tilfældene.

Hvad skyldes en golfalbue?

En golfalbue skyldes overbelastning i senenerne på fingrenes bøjemuskler. Forandringerne kommer på den indersiden af albuen, og det er her den primære smerte vil være.

Generne opstår som oftes efter kortvarige og intense overbelastninger. Dette kan for eksempel ske efter udstrakt brug af albuen ved vridende bevægelser med hårde greb, som ved brug af en skruetrækker, og tilstanden ses derved ofte ved håndværkere. Andre bevægelser som kan forårsage disse gener, er de bevægelser man bruger, når man f.eks. klipper hæk eller maler.

Nogle har udviklet denne tilstand over mange år, efter at de gennem livet, eller i en periode, har udført ensidige bevægelser gentagne gange. Eksempler kan her være snedkeri, maling, tennis- og golf. Herudover så er man særligt udsat, hvis man udfører ensidigt arbejde i kulde.

Smerterne behøver ikke komme samme dag som overbelastningen, men komme nogle dage efter. Det kan føles som en murrende fornemmelse eller dissiderede smerter. Smerterne stråler ofte ned i underarmen mod håndleddet, og derfor skal muskulaturen også behandles.

Michael Strøm Administrator
Sportsterapeut , MS Insight

Michael Strøm Specialer: Erektil dysfunktion, Shockwave, Laser behandling, Ultralydsscanning, medlem af The International Society for Sexual Medicine (ISSM) 

follow me
Skriv til mig

Kontakt

Har du spørgsmål? Så udfyld nedenstående formular, og jeg vender tilbage til dig snarest!

Kontakt

Har du spørgsmål? Så udfyld nedenstående formular, og jeg kontakter dig hurtigst muligt!