Hjælp til fysiske arbejdsskader som håndværker

Vi har igennem en årerække, arbejdet specialiseret med de arbejdsskader og problemer som du kan få i kroppen som håndværker. Udover muligheden for at komme til akut til skade ved tunge løft, fald, værktøj og maskiner. Så er det slidskader, der fylder mest i jobbet som håndværker, særligt når alderen bliver højere.

Det økonomiske tab for en enkelt sygedag, kan løbe helt op i 5 dages arbejde, før at den ene sygedag er tilbage i “nul”. Dette er grundet opgaver der skal omprioriteres eller ikke bliver udført, samt den direkte omkostning til sygedagpenge. Klinikken tilbyder effektiv specialiseret behandling til dig som håndværker, så du kan få værktøjet i hænderne igen.

Du kan booke tid direkte til behandling herunder, eller du kan ringe på 4140 0858 for at tale med en behandler omkring din problemstilling, så guider vi dig til den bedste løsning.Online booking

Du kan her se en oversigt over de typiske faggruppers problemstillinger herunder, og der vil være mange sammenfald på tværs af grupperne.

Hjælp til arbejdsskader som håndværker og behandling heraf

Kan du nikke genkendende til skuldersmerter, ondt i albue og håndled grundet arbejdet med værktøj, ensartede arbejdsstillinger med høj belastning og i alt slags vejr. Eller har du mærket hvordan ryggen, knæ og fødder gør ondt efter mange timer på stiger, på knæ eller efter mange tunge løft.

I det øjeblik du erkender at det er en skade, som ikke går i sig selv, så er det tid til behandling. Jo længere tid du går med problemet, des længere vil det tage at komme af med det. Det koster både på kontoen, både til behandling, men også i ordrebogen. Det er der hvor arbejdet tager længere tid, eller i værste fald ikke kan udføres grundet smerterne.

Til de akutte skader, gigt, inflammation og overbelastninger bruger vi i klinikken på Amager laserbehandling, som en vigtig del af vores behandlingsforløb. Det er med til at sikre til et hurtigere behandlingsforløb samt en øget smertelindring. Det er særligt grundet evnen til at få kroppen til at arbejde hurtigere ved inflammationstilstande, således at irritationen kan fjernes hurtigt og effektivt.

Når vi har med mere længerevarende smerter at gøre, bruger vi fokuseret shockwave. Det kan være ved enten en forkalkning i senen, overbelastede sener der er inflammeret eller en frossen skulder. Det kan effektivt nedbryde forkalkningerne og genstarte helingsprocesserne i kroppen. Samtidig har det en evne til at stimulere nerverne, så smerterne ikke virker helt så kraftige efterfølgende.

Men udover den specialiserede behandling, så vil genoptræning i et forløb uanset skades type være vigtigt. Det er særligt vigtigt, så vi kan forebygge årsagen til at skaden kom, så det ikke sker igen. Men uanset hvad, så er det ikke bare 3 øvelser, og så ser vi om det bliver bedre. Vi tager ansvar for din krop, så du kommer styrket herfra og det vil kunne ses på bundlinien.

Hyppige skader som Håndværker

Tennis albue: Ondt i ydersiden af albuen, kan i slemme tilfælde stråle ned i underarmen og give nedsat kraft i hænderne. Det kan endda blive svært at give hånd eller børste tænder. Dette skyldes ofte ensartede bevægelser

Skuldersmerter: Der kan være mange forskellige årsager til skuldersmerter. Det kommer typisk til udtryk via stærke smerter, nedsat bevægelighed eller kraft, og at du ikke kan udfører dine normale arbejdsopgaver. Her er det nødvendigt at lave en grundig undersøgelse og få klarlagt den specifikke årsag til problemet.

Hælspore/plantar fasciitis: Smerter under fødderne, lige ved hælen. Føles hver gang du tager et skridt, og når det bliver værre, vil foden også gøre ondt når du sidder i sofaen. Kan skyldes dårlige arbejdssko og meget gang på stiger og stilladsser.

Slidgigt: Smerter i dine led, særligt skulder, håndled og dine knæ bliver ramt her, grundet slidsomt arbejde i alt slagsvejr. Hvis du har et arbejde med mange tunge løft, så kan slidgigt i ryg og hofte også forekomme.

Ryg: Ondt i ryggen dårlige arbejdsstillinger, tungeløft og skævheder i ryggen over lange perioder. Rygproblemer kan også komme som følge af skader i knæ og fødder, uden du nødvendigvis er klar over det. Der kan også komme mere akutte låsninger, som kan give nedsat bevægelighed og høj smerte i lænden.

Forebyggelse af skader i kroppen

Der vil være faktorer som ikke kan ændres grundet de arbejdskrav der er i jobbet. Men vi kan forebygge de værste slidskader i led og muskler gennem målrettet træning. Dem der arbejde mest er også dem der skal træne hårdest. Det kan gøres gennem elastik træning eller gøres gennem mere konventionel styrketræning.

Sammen med træningen skal du også være opmærksom på dine arbejdsstillinger, selvom at der er travlt. Simple ting som at have en korrekt løfteteknik og ikke at løfte for tungt, vil påvirke din krop positivt. Det vil være både i arbejdslivet, men også dagen hvor du går på pension.

Det er også vigtigt at sikre at du har det rette fodtøj, som passer til dine fødder. Derfor skal du finde en god arbejds- og sikkerhedssko, som passer til dine fødders behov, og ikke blot det som chefen synes er godt for hele virksomheden. Dette kan gøres ved at du enten får en sko der matcher dine behov, eller vil laver en indlægssål der gør at foden får de nødvendige betingelser. Foden er kroppens fundament og kan skabe mange problemer i knæ, hofte og ryg, hvis man ikke passer ordentligt på dem gennem tiden.

Uanset skaden du har og dens omfang, så er vi klar til at vejlede dig i klinikken, du skal blot ringe på 41 40 08 58, for at tale med en behandler.

Skriv til mig

Kontakt

Har du spørgsmål? Så udfyld nedenstående formular, og jeg vender tilbage til dig snarest!

Kontakt

Har du spørgsmål? Så udfyld nedenstående formular, og jeg kontakter dig hurtigst muligt!