Behandling af frossen skulder

Vi tilbyder et unikt behandlingskoncept med shockwave og EMTT, der giver muligheden for at undgå en operation for frossen skulder

Hvordan føles en frossen skulder?

Når du møder mig, Michael i klinikken med en frossen skulder, er du i trygge hænder. Jeg har specialiseret sig i fokuseret shockwave behandling til komplekse problemstillinger i kroppen, og er en international anerkendt ekspert. Derfor kommer der dagligt klienter i alle aldre, fra hele norden til behandling i klinikken.

Jeg sætter fokus på din livskvalitet, og målet er at du kommer hurtigst muligt tilbage til dine aktiviteter og hverdag uden smerte, og med mere funktion. Til dette bruger Jeg en kombination af forskellige shockwave teknologier og teknikker, der gør at der arbejdes med alle kroppens strukturer. Dette er grundet den unikke kombination af fokuseret og radierende shockwave, støttet med EMTT og laserterapi, som ikke ses andre steder.

En frossen skulder eller også kaldet en kapsulit. Det er en tilstand hvor at du udvikler stivhed omkring skulderleddet, gennem en skrumpning af ledkapslen. Efter et stykke tid kan ledkapsel og ledhoved klistre sammen. Det giver anledning til smerte, og at du kan miste lysten til at bevæge din skulder, for at mindske smerten. Når bevægligheden mindskes, vil muskler og bindevæv strammes op, og du føler at du ikke kan bevæge skulderen.

Tilstanden gør at man kan have gener i 1 til 3 år. Normalt er smerterne væk efter 3-8 måneder. Dog kan de sidste 1-3 måneder kan være af en mere udtalt stivhed end smerte.

Behandling og undersøgelse for frossen skulder ved specialist i øjenhøjde

Når du møder Michael i klinikken, er du i trygge hænder. Han har specialiseret sig i fokuseret shockwave behandling til kroniske og komplekse skader. Han har udviklet et unikt koncept til behandlingen af frossen skulder, og de forskellige vævstyper der spiller ind.

Der sammensættes en løsning der passer netop din problemstilling, særligt når du har rendt hovedet mod muren andre steder, og ikke passer ind i “kassen” af klassiske løsninger. Jeg tænker ud af boksen, hvilket tager shockwave og andre teknologier til et nyt niveau. Det bedste er at det er en non-invasiv behandling, uden bivirkninger for dig som klient.

Behandling med forskellige typer af shockwave og EMTT, af en frossen skulder er nyt i Danmark. Der ligger flere studier som viser en positiv effekt. Det oplever jeg også dagligt klinikken.

Fokus i behandlingen er at få genskabt bevægligheden i leddet. På den måde, får du igen den fulde bevægelighed, mindre smerte og en forøget livskvalitet. På den måde kan vi undgå operation som første behandlingsform. Nederst på siden er der samlet information omkring behandlingen og teknologen til frossen skulder.

Jeg er altid på forkant med nyeste teknologi og studier i klinikken, da klinikken fungerer som internationalt reference center for producenten Storz Medical. Jeg underviser både nationalt og internationalt i brugen af shockwave, i forbindelse med forskellige konferencer, workshops og webinare.

Skulderskader og skuldersmerter

Klient udtalelser

FAQ om frossen skulder


Ved behandling af frossen skulder, har vi valgt at bruge fokuseret shockwave hvor vi sigter efter behandlingen af leddet. I en kombination bruges der EMTT og radierende shockwave til at løsne op for musklerne omkring skulderen, kombineret med effektive træningsøvelser.

For at behandle mest effektivt, så behandler vi med 1-2 gange om ugen for at få mest mulig effekt i den indledende fase. Det samlede antal af behandlinger der skal til, kommer helt an på hvor lang tid tilstanden har været tilstede, alder og kompleksiteten. Men forvent et minimum på 5-8 behandlinger.

En af de vigtigste ting ved en frossen skulder, er at få hjælp hurtigt når symptomerne kommer, så tilstanden ikke når at forankre sig i vævet, og give for store funktionsnedsættelser. Ved hjælp af shockwave, kan vi modulere smertebilledet således at vi kan øge effektiviteten i både træningen af skulderens funktion, samt dagligdagens sysler. Dette gør vi via nogle bestemte øvelser, som arbejder med skulderens evne til rotation, hvor vi sætter kvaliteten i højsæddet.

Vi kan groft dele en behandling op i 4 faser når vi har fundet årsagen til dine smerter.

  1. Den første del af behandling af en frossen skulder, vil være fokuseret på bindevævet, der løber igennem hele kroppen. Hvis bindevævet er stramt i de forskellige kæder, kan de skabe et unødvendigt træk på skulderen muskler. Det vil så få dem til at øge spændingen, for at opretholde den normale funktion, og derved give smerter. Det er også med til at gøre at vi ikke kan arbejde med bevægeligheden af kapslen.
  2. Den anden del er at arbejde med at løsne op for de spændte muskler og triggerpunkter, som er aktive i den øvre del af ryggen, skulder og hals. Her arbejder vi holistisk ud fra hvordan de forskellige muskler påvirker hinanden. Det er i relation til de fund vi har gjort ved den indledende undersøgelse.
  3. Den tredje del fokusere direkte på kapslen og skulderens ligamenter, her arbejder vi med den kraftfulde fokuserede shockwave, for at genstarte helingsprocesserne.
  4. I den fjerde fase, der øger vi cirkulationen, og speeder kroppens naturlige processer op med klinikkens laser og/eller EMTT. Til sidst får vi mobiliseret leddet, så du får øget funktion, reduceret smerte og en højere livskvalitet. Alt efter varigheden af problemet, så vil vi også gennemgå en række tiltag du kan lave i hverdage, således du kan få en højere livskvalitet.

Alt behandling foretages af Michael, som er international forelæser og specialist i shockwave behandling for Storz Medical.

En frossen skulder eller også kaldet en kapsulit, er en tilstand hvor at man udvikler stivhed omkring skulderleddet. Dette kommer som følge af reaktion og skrumpning af ledkapslen. Det kan være udløst af et fald eller slid over tid, dog uden at man kan definere den præcise årsag hertil. Det er en betændelse i ledkapslen, som omgiver skulderleddet.

Efter et stykke tid kan ledkapsel og ledhoved klistre sammen. Hvilket resulterer i langvarig smerte og nedsat bevægelighed i skulderen. Tilstanden gør at man kan have gener i 1 til 3 år.  Men normalt er smerterne væk efter 3-8 måneder, hvor de sidste 1-3 måneder kan være af en mere udtalt stivhed end smerte. Behandling af frossen skulder vil normalt være med træning eller kortisonindsprøjtninger. Men en af de seneste behandlingsmuligheder er brugen af fokuseret shockwave, som effektivt kan nå ind i ledkapslen og bearbejde betændelsen.

Der er 2 typer af shockwave i klinikken.

En fokuseret shockwave, som er en højfrekvent lydbølge, som bruges på specifikke og mindre områder, til at påvirke cellerne. I forbindelse med brug af fokuseret shockwave laver vi altid en ultralydsscanning, således vi får målrettet behandlingen helt specifikt.

En radierende shockwave, som er en trykbølge, som bruges til at arbejde med større muskel og vævsområder.

Fordelen ved at vi råder over 2 typer af shockwave i klinikken, er at vi har mulighed for at tilbyde dig en helhedorienteret behandlingsforløb. Et forløb som tager hånd om dine primære symptomer og smerter. Samtidig med at vi kan arbejde globalt i de påvirkemuskelkæder og områder.

På den måde sikre vi at vi får arbejdet lige så effektivt med årsag og kompensationer i kroppen, som med symptomet. Begge typer af shockwave er beskrevet mere deltaljeret længere nede på siden, for dig der ønsker mere viden herom. Skulle det være nødvendigt at supplere behandlingen med laserterapi, så har vi også muligheden for dette .

Vi har også muligheden for at kunne kombinere shockwave behandlingen med den helt nye EMTT teknologi, som giver en øget stimuli på nervesystemet og vævsområderne omkring skaden, samt en øget frigivelse af vækstfaktorer, og andre byggesten til øget cellekvalitet.

Ved denne kombination, ser vi en højere effekt end ved shockwave alene. Dette bakkes også op af vores klienter der tidligere har modtaget shockwave som standalone.

For de flestes vedkommende er årsagen til en frossen skulder ukendt, og det kan komme uden et akut traume. Man ser også tilstanden komme som følge af langvarig inaktivitet. Det kan være efter et slagtilfælde med lammelse af armen, eller efter brud og ved ledegigt. Herudover ses en frossen skulder hyppigere, hos folk med diabetes. Tilstanden udvikler sig snigende med smerter og stivhed i skulderen.

Mange af smerterne vil være i hvile og om natten, som hindre at man kan ligge på den ramte side. I takt med at tilstanden forværres, vil smerterne findes på ydersiden af overarmen. Det kan også stråle ned i resten af armen. Resultatet af den frosne skulder er at bevægeligheden bliver kraftigt nedsat. Samtidig kan man kan få problemer med at løfte armen over skulderhøjde, samt at kunne tage tøj på.

Behandlingsmæssigt kan man arbejde med flere muligheder før at operation kommer på tale som en sidste udvej. Der er mulighed for indsprøjtninger med kortison, almindelig smertestillende eller fokuseret shockwave. Shockwave er effektiv metode og som ikke giver samme smerter som efter en kortison indsprøjtning.

Behandlingen har 3 elementer/faser

  1. Undersøgelse/afklaring, samtale og ultralydsscanning
  2. Behandling med shockwave og EMTT, 5-12 behandlinger
  3. Træning og fokus på en aktiv livsstil

 
Du er velkommen til at ringe og få en uforpligtende telefonkonsultation med Michael. På den måde kan du høre, om hvordan et behandlingsforløb kan øge din livskvalitet, helt uden operation. Du kan også booke direkte ind til undersøgelse og behandling, via onlinesystemet her på siden.

skulder smerter

Bliv kontaktet af en specialist