Frossen skulder, behandling med shockwave

Frossen skulder er ikke lig med operation! Vi har et behandlingskoncept med shockwave, der har muligheden for at undgå operation.

Behandling med forskellige typer af shockwave og EMTT af en frossen skulder er relativt nyt, men der ligger flere studier som viser en positiv effekt, hvilket vi også oplever i klinikken. Vores fokus er at få genskabt bevægligheden i leddet, således du igen får den fulde range of motion.

Vi starter med at få lavet en baseline for din skulderfunktion i forbindelse med en række test, samtidig med at vi laver en ultralydsscanning, for at se kvaliteten af det væv som er omkring skulderen. Det er for at se hvorvidt at skaden ligger i ledkapslen, eller det er muskulatur som går ind og låser for bevægligheden i leddet. I mange tilfælde vil frygten for at bevæge sig gøre at muskulaturen spænder op og bliver inaktiv, derfor vil en evt operation ikke løse de muskulære problemer. Der har vi tilgengæld muligheden for at “nulstille” leddets muskulatur i en kombination af fokuseret og radierende shockwave.

Klient udtalelser


Ved behandling af frossen skulder, har vi valgt at bruge fokuseret shockwave hvor vi sigter efter behandlingen af leddet. Og EMTT og radierende shockwave til at løsne op for musklerne omkring skulderen, kombineret med effektive træningsøvelser.

For at behandle mest effektivt, så behandler vi med 1-2 gange om ugen for at få mest mulig effekt. Det samlede antal af behandlinger der skal til, kommer helt an på hvor lang tid tilstanden har været tilstede. Men forvent et minimum på 4-5 behandlinger.

En af de vigtigste ting ved en frossen skulder, er at få hjælp hurtigt når symptomerne kommer, så tilstanden ikke når at forankre sig i vævet, og give for store funktionsnedsættelser. Ved hjælp af shockwave, kan vi modulere smertebilledet således at vi kan øge effektiviteten i både træningen af skulderens funktion, samt dagligdagens sysler. Dette gør vi via nogle bestemte øvelser, som arbejder med skulderens evne til rotation, hvor vi sætter kvaliteten i højsæddet.

En frossen skulder eller også kaldet en kapsulit, er en tilstand hvor at man udvikler stivhed omkring skulderleddet. Dette kommer som følge af reaktion og skrumpning af ledkapslen. Det kan være udløst af et fald eller slid over tid, dog uden at man kan definere den præcise årsag hertil. Det er en betændelse i ledkapslen, som omgiver skulderleddet.

Efter et stykke tid kan ledkapsel og ledhoved klistre sammen. Hvilket resulterer i langvarig smerte og nedsat bevægelighed i skulderen. Tilstanden gør at man kan have gener i 1 til 3 år.  Men normalt er smerterne væk efter 3-8 måneder, hvor de sidste 1-3 måneder kan være af en mere udtalt stivhed end smerte. Behandling af frossen skulder vil normalt være med træning eller kortisonindsprøjtninger. Men en af de seneste behandlingsmuligheder er brugen af fokuseret shockwave, som effektivt kan nå ind i ledkapslen og bearbejde betændelsen.

For de flestes vedkommende er årsagen til en frossen skulder ukendt, og det kan komme uden et akut traume. Man ser også tilstanden komme som følge af langvarig inaktivitet, det kan være efter et slagtilfælde med lammelse af armen, eller efter brud og ved ledegigt. Herudover har man observeret at en frossen skulder hyppigere ses hos folk med diabetes. Tilstanden udvikler sig snigende med smerter og stivhed i skulderen.

Mange af smerterne vil være i hvile og om natten, som hindre at man kan ligge på den ramte side. I takt med at tilstanden forværres, vil smerterne findes på ydersiden af overarmen. Det kan også stråle ned i resten af armen. Resultatet af den frosne skulder er at bevægeligheden bliver kraftigt nedsat, og man kan få problemer med at løfte armen over skulderhøjde, samt at kunne tage tøj på.

Behandlingsmæssigt kan man arbejde med flere muligheder før at operation kommer på tale som en sidste udvej. Der er mulighed for indsprøjtninger med kortison, almindelig smertestillende eller fokuseret shockwave. Shockwave er effektiv metode og som ikke giver samme smerter som efter en kortison indsprøjtning.

Klinikken arbejder sammen med Secma Medical omkring undervisning af andre behandlere og terapeuter i forhold til shockwave og laser behandling.

 

Personlig behandling
Du modtager altid personlig behandling
Kort ventetid
Vi giver hurtig adgang til behandling
Stor erfaring
Vores behandlere har mange års erfaring

Skal vi kontakte dig?