Behandling af forstuvet ankel

Få hjælp med laserbehandling

Vi hjælper dig hurtigt tilbage efter en forstuvning i ankelledet

Vi hjælper dig hurtigt og effektivt med laserterapi og shockwave når du har forstuvet din ankel. Det er vigtigt at få sat ind lige når skaden er sket, for at sikre god funktion og mindre smerter. Vi sætter på følgende måde.

  • Vi sikre at du får den nødvendige kompression og støtte i ankelledet
  • Vi bruger laserbehandling til at reducere hævelse og smerter, samt øge helingsprocesserne
  • Vi bruger shockwave til at løsne i muskulaturen i underbenet, som i forbindelse med traumet spændte op, og nu har reduceret din bevægelighed.
  • Vi sikre at du hurtigst muligt kommer igang med at bevæge foden, så du ikke taber funktion i længden.

I de fleste tilfælde vil du kunne støtte markant mere på foden allerede efter første behandling i klinikken.

Klient udtalelser

FAQ om forstuvet ankel


Med laserbehandling kan vi med de level 4 lasere vi råder over i klinikken, kan vi gå ind at stimulere følgende i vævet:

  • 650-nm Stimulerer overflade heling
  • 810-nm Stimulerer og øger ATP produktionen i cellerne
  • 915-nm Stimulerer til en mere effektiv frigivelse af ilt til cellerne
  • 980-nm Stimulerer til en øget blodcirkulation

Særligt evnen til at øge blodcirkulationen og stimulere cellerne og smertedæmpe, er en af grundene til at vi altid vælger at bruge laseren i forbindelsen med en forstuvning. Behandling med laser smertefri og uden bivirkninger. De celler som allerde har gang i en helingsproces, vil få tilført energi udefra, hvorved kroppens naturlige heling styrkes og accelereres.

Hvis du kommer allerede samme dag som du har forstuvet din ankel eller dagen efter, så vil de fleste kunne blive hjulpet til et tilfredsstilende resultat med 3-6 behandlinger og kunne være tilbage til hverdagsaktiveteter inden for 1-2 uger, hvis det er en lettere forstuvning. Men ved en kraftig forstuvning, så kan det tage helt op til mellem 6 og 10 behandlinger, før at vi opnår et tilfredsstilende resultat i forhold til smerte og funktion i hverdagen.

En forstuvet ankel skyldes et akut traume, hvor der sker en forvridning i fodledet. Dette kommer som oftest i forbindelse med sport. Særligt kommer det i situationer hvor at der kan være ustabilt underlag eller høj kraft ved afsæt og landinger. Dette gør at ledbånd og ligamenter bliver “overstrukket” og i værste fald bliver revet over. Det kan også komme i helt almindelige hverdagsfunktioner, hvor man træder forkert. Man vil se en stor hævelse i foden og gangfunktionen vil blive reduceret. Det kan blive nødvendigt at aflaste foden med krykker.

I klinikken har vi muligheden for at bruge laserbehandling ved behandling af forstuvning i anklen, hvilket kan reducere dine smerter allerede samme dag. Samtidig er det vigtigt at få begrænset hævelsen, så i samme øjeblik skaden opstår, så tag et kompressionsbind på, da det er med til at begrænse hævelsen, og dermed forkorte skadesperioden, men dette erstatter ikke behandling og træning.

En forstuvning af anklen kommer ved at man træder forkert. Ankelledet består af to led. De er med til at gøre det muligt at bøje og vride/rotere i ankelleddet. Stabiliteten i ankelleddet skyldes de ledbånd som sidder mellem de forskellige knogler. På ydersiden findes der tre ledbånd – et forreste, midterste og et bageste ledbånd. På indersiden sidder der 4 små ledbånd. Derudover så vil muskulaturen i området bidrage til stabiliteten i anklen.

Den mest almindelige årsag til en forstuvet ankel er at man træder forkert. Derved vrides foden typisk indad, og der kommer et betydeligt stræk på ledbåndene på ydersiden af anklen. Dette vil give en forstuvning. Smerterne kan være så voldsomme, at man kan have svært ved at gå på foden. Senere vil man kunne mærke, at fodleddet ikke er stabilt. For at genvinde stabiliteten i anklen og foden, så er det nødvendigt at arbejde med mobilisering og træning allerede efter de første par dage efter skaden. Dette kan vi hjælpe dig med i klinikken.

Klinikken arbejder sammen med Secma Medical omkring undervisning af andre behandlere og terapeuter i forhold til shockwave og laser behandling.

 

level 4 laser sums

Laserbehandling

Vi tilbyder effektiv laserbehandling til akutte og kroniske skader i kroppen, med fokus på at øge din livskvalitet og funktion.

Har du spørgsmål til Klinikken?

Klinikken vender tilbage hurtigst muligt, også i weekenden.