fbpx

Behandling af forstuvet ankel med laserterapi

Når vi laver behandling af forstuvet ankel i klinikken, bruger vi først og fremmest den kliniske undersøgelse. Det gør vi for at kunne fastslå den præcise årsag til problemet. Det støttes af ultralydsscanning, for at vurdere på graden af skade på ligamenterne og ledbånd i ankelledet, samt eventuelle muskulære skader.

Ved behandling af forstuvning i anklen har vi valgt at bruge K-laser og kinesiotape, samt effektive træningsøvelser. Laserlyset går ind og arbejder med at øge cirkulationen omkring ankelledet og stimulere helingsprocesserne.

Du kan booke direkte ind til behandling via vores online system herunder, eller du kan ringe på 4140 0858 for at tale med en behandler omkring din problemstilling, så guider vi dig til den bedste løsning.
Online booking

Effekt af K-laser

Med en level 4 K-laser som vi bruger i klinikken, kan vi med de 4 bølgelængder gå ind at stimulere følgende:

 • 660-nm (Stimulerer alt i huden såsom: sår, acne, psoriasis osv.)
 • 800-nm (Stimulerer ATP produktionen i cellerne)
 • 905-nm (Stimulerer til en mere effektiv frigivelse af ilt til cellerne)
 • 970-nm (Stimulerer til en øget blodcirkulation)

Muligheden for at stimulere cellernes helingsproces og smertedæmpe, er noget vi vægter højt ved en forstuvning af en ankel. Behandling med laser er smertefrit og uden bivirkninger. Hvilket gør at kroppens naturlige heling styrkes og accelereres.

For at kunne sikre at behandlingen har størst mulig effekt, så taper vi din fod op, så du ikke kommer ud i yderstillinger, som kan forlænge skadesforløbet. Allerede efter den første behandling vil du mærke en reducering i smertebilledet og en øget funktion

Hvis du kommer allerede samme dag som du har forstuvet din ankel eller dagen efter, så vil de fleste kunne blive hjulpet til et tilfredsstilende resultat med 3-5 behandlinger og kunne være tilbage til hverdagsaktiveteter inden for 1-2 uger, hvis det er en lettere forstuvning. Men ved en kraftig forstuvning, så kan det tage helt op til mellem 6 og 10 behandlinger, før at vi opnår et tilfredsstilende resultat i forhold til smerte og funktion i hverdagen.

Hvad er en forstuvet ankel

En forstuvet ankel skyldes et akut traume, hvor der sker en forvridning i fodledet. Dette kommer som oftest i forbindelse med sport. Særligt kommer det i situationer hvor at der kan være ustabilt underlag eller høj kraft ved afsæt og landinger. Dette gør at ledbånd og ligamenter bliver “overstrukket” og i værste fald bliver revet over. Det kan også komme i helt almindelige hverdagsfunktioner, hvor man træder forkert. Man vil se en stor hævelse i foden og gangfunktionen vil blive reduceret. Det kan blive nødvendigt at aflaste foden med krykker.

I klinikken har vi muligheden for at bruge laserbehandling ved behandling af forstuvning i anklen, hvilket kan reducere dine smerter allerede samme dag. Samtidig er det vigtigt at få begrænset hævelsen, så i samme øjeblik skaden opstår, så tag et kompressionsbind på, da det er med til at begrænse hævelsen, og dermed forkorte skadesperioden, men dette erstatter ikke behandling og træning.

Hvad skyldes en forstuvning af anklen

En forstuvning af anklen kommer ved at man træder forkert. Ankelledet består af to led. De er med til at gøre det muligt at bøje og vride/rotere i ankelleddet. Stabiliteten i ankelleddet skyldes de ledbånd som sidder mellem de forskellige knogler. På ydersiden findes der tre ledbånd – et forreste, midterste og et bageste ledbånd. På indersiden sidder der 4 små ledbånd. Derudover så vil muskulaturen i området bidrage til stabiliteten i anklen.

Den mest almindelige årsag til en akut ankelskade er, at man træder forkert. Derved vrides foden typisk indad, og der kommer et betydeligt stræk på ledbåndene på ydersiden af anklen. Dette vil give en forstuvning. Smerterne kan være så voldsomme, at man kan have svært ved at gå på foden. Senere vil man kunne mærke, at fodleddet ikke er stabilt. For at genvinde stabiliteten i anklen og foden, så er det nødvendigt at arbejde med mobilisering og træning allerede efter de første par dage efter skaden. Dette kan vi hjælpe dig med i klinikken.

 

Det siger vores klienter

 • En stor tak for hjælpen. Laserbehandlingen af min albue gjorde en stor forskel og jeg var hurtigt i gang med at arbejde igen:-)


  John Harry

 • Hold i nakken, der har plaget mig i flere dage klaret på 25 min. Nu har jeg bevægelighed i skulder og nakke igen 😊
  Tusind tak Michael 👍


  Susanne Olling

 • Fantastisk sted at komme, hvis der er lidt problemer med kroppen. Michael er yderst kompetent og dedikeret. Derudover er han super god med mange flexible tider, man ikke kan få mange andre steder.


  Thor Bendix Madsen, Elite triathlet

 • Utrolig faglig kompetent person, med en særlig evne for at “læse” hvad sportsudøveren har brug for. Fedt der både er blik for det kortsigtede, og det lange seje træk og de langsigtede mål.
  Vores to elite svømmere har haft enorm gavn af behandlinger hos MS Insight


  Michael Rasmussen

 • Dygtige folk, med gode ambitioner om at “helbrede” deres kunder. Michael får hverdagen til at fungere, hvis man døjer med noget langvarigt, og så er han altid god for en anbefaling af what to do, for at forbedre ens skavanker fremover. Nem hjemmeside at finde rundt i, og med nem online booking.


  Esther Holm

 • Jeg kan kun anbefale Michael, han er en fantastisk coach og virkelig dygtig. Jeg har kun rosende ord at sige og vil klart anbefale andre at bruge MS Insight.
  Man kan virkelig mærke hans passion for sporten, så uden tøven ***** (5 stjerner).


  Kenneth Popp

 • Fantastisk massage…


  Martin Hein

 • Her har jeg fået en del skavanker fjernet. Både kroniske, såvel som akutte skader, kan klares her. da jeg kom hertil havde jeg et såkaldt slatter knæ, og efter nogle behandlinger var problemet næsten helt væk, selvom det havde fulgt mig i årevis


  Laurits Holm

 • Super kompetencer som både coach og som behandler.


  Ole Kristian Saltnes

Skriv til mig

Kontakt

Har du spørgsmål? Så udfyld nedenstående formular, og jeg vender tilbage til dig snarest!

Kontakt

Har du spørgsmål? Så udfyld nedenstående formular, og jeg kontakter dig hurtigst muligt!