Behandling af fibersprængning med laserterapi

Ved mistanke om en fibersprængning i en muskel, bruger vi den kliniske undersøgelse til at afgrænse området. Men grundet at tilstanden kan være let at forveksle med en forstrækning, så bruger vi avanceret ultralydsscanning i undersøgelsen. Det gør vi for at kunne præcisere hvor skaden er, samt at at se omfanget heraf. Det har meget at sige for behandlingen, om det er en delvis eller fuld overrivning af en muskel. Når vi ultralydsscanner, har vi mulighed for at se aktiviteten af flow / blødning omkring skaden. Ultralydsscanning er en del af undersøgelsen og giver ikke en merpris for dig som klient.

Du kan booke direkte ind til behandling via vores online system herunder, eller du kan ringe på 41400858 for at tale med en behandler omkring din problemstilling, så guider vi dig til den bedste løsning.
Online booking

Effekt af K-laser

Med en level 4 K-laser som vi bruger i klinikken, kan vi med de 4 bølgelængder gå ind at stimulere følgende:

  • 660-nm (Stimulerer alt i huden såsom: sår, acne, psoriasis osv.)
  • 800-nm (Stimulerer ATP produktionen i cellerne)
  • 905-nm (Stimulerer til en mere effektiv frigivelse af ilt til cellerne)
  • 970-nm (Stimulerer til en øget blodcirkulation)

Særligt evnen til at øge blodcirkulationen og stimulere cellernes helingsproces og smertedæmpe, er noget vi vægter højt i behandling af en fibersprængning. Behandling med laser er smertefrit og uden bivirkninger. De celler som allerde har gang i en helingsproces, vil få tilført energi udefra. Hvilket gør at kroppens naturlige heling styrkes og accelereres. Samtidig vil vi bruge kinesiotape til at aflaste området, samt forlænge effekten af laserbehandling.

Da skaden kommer af en overbelastning som fører til et akut traume, vil et behandlingsforløb med laserterapi strække sig over 1-6 uger, alt efter hvor hurtigt musklen responderer på laserbehandlingen. Det præcise interval mellem behandlingerne vil være omkring 1 til 3 dage mellem hver behandling. Det forventes at der bookes minimum 4 behandlinger ind efter en akutskade, for at give de mest optimale forhold for helingen.

Hvad er en fibersprængning?

En fibersprængning, kommer som følge af en overbelastning af en muskel, i en grad hvor at muskelfibre rives over. Det vil som oftest komme som følge af en eksplosiv bevægelse, eller en kraftig opbremsning i bevægelsen. Når det sker vil man mærke et kraftigt smæld i musklen, og der vil ofte komme misfarvninger i huden omkring området, hvor skaden er sket. Det kan komme flere steder i kroppen, men ses primært i benene, men kan også ses i ryg, hofte, arme og bryst.

Normalt vil behandling af den akutte fibersprængning være ro, men med laserbehandling, kan vi speede helingsprocessen kraftigt op. Musklen kan være overrevet fuldt eller delvist, og dette vil have betydning for valg af behandling. Samtidig skal der aflastes i forhold til sport og hverdagsaktiviteter, for at give området ro og tid til at restituere. Ved fibersprængning i læg eller baglår, kan vi også gå ind og aflaste med kiler i skoen. Ved eliteudøvere har vi muligheden for at kunne behandle dagligt med K-laser. Dette vil gøre at return to sport vil gå meget hurtigere end normalt.

Når skaden først er sket, øges risikoen for den næste fibersprængning til over det dobbelte. Er du i tillæg over 23 år, kan du regne med en øget risiko på 40% for hvert år derefter. Der er derfor vi i klinikken tilbyder at hjælpe dig igennem hele dit genoptræningsforløb hos vores fysioterapeut, så du kan komme tilbage til den sport/aktivitet som du elsker, så hurtigt som muligt.

Hvad skyldes en fibersprængning?

Skaden kan opstå på forskellige måder. I de fleste tilfælde sker det i forbindelse med en stor belastning på muskulaturen i forbindelse med sport. Det vil typisk være i læg eller baglår, men overkroppen kan også blive udsat for fibersprængninger. Typisk forekommer det i sport, hvor spændstighed og hurtighed er  primærer faktorer. Det kan være som sprint, spring, tennis, håndbold, løb, fodbold, basketball og volleyball. Men skaden er ikke begrænset hertil.

Alle aktive mennesker har risiko for at få skaden, og den kan opstå både akut, eller grundet manglende restitution. Særligt hvis musklerne er stive og trætte, så vil de ikke være klar til samme hårde belastning som normalt. Når skaden først er sket, så er processen med return to sport en proces som skal tages seriøst. Det er vigtigt at gå 2 skridt tilbage og bygge træningen langsomt op igen. Ellers er risikoen for en ny skade stor. I klinikken kan vi hjælpe dig med et træningsprogram, som får dig tilbage til den sport du elsker.

Genoptræning efter en fibersprængning

Genoptræning af en fibersprægning bør fokuserer på smertelindrende øvelser, træning af muskelstyrken samt musklernes evne til hurtig og effektiv kraftudvikling. Alt dette med forsigtig øgning i intensitet og belastning, for at hindre tilbagefald og optimere helingshastigheden. Da skaden er varig, og aldrig vil blive så god som tidligere, er det vigtigt at få målrettet træningen på den resterende del af musklen, så denne bliver i stand til at overtage belastningerne fra de nu ødelagte muskelfibre.

Klinikkens fysioterapeut vejleder dig sikkert igennem genoptræningen, og tester dig løbende for at følge hvor langt i processen du er, og ikke mindst hvor langt der er tilbage. Træningen vil være en blanding af øvelser til hjemmetræning, træning i fitness-center eller i klinikken. Vores mål er at få dig tilbage så hurtigt som muligt, uden at du får den næste fibersprængning.

Michael Strøm Administrator
Sportsterapeut , MS Insight

Michael Strøm Specialer: Erektil dysfunktion, Shockwave, Laser behandling, Ultralydsscanning, Manipulationer

follow me
Skriv til mig

Kontakt

Har du spørgsmål? Så udfyld nedenstående formular, og jeg vender tilbage til dig snarest!

Kontakt

Har du spørgsmål? Så udfyld nedenstående formular, og jeg kontakter dig hurtigst muligt!