Manu Sareen - The transition men don't talk about

Learn what men don't talk about and how shockwave can help

The transition men don't talk about - Michael's contribution to the book.

In the summer of 2022, I sat and talked to Manu Sareen at a Friday bar, where he talked about one of his new book projects; Men's Menopause.

I, Michael Strøm, have known and treated Manu for many years, and when he asked if I would contribute a chapter on erectile dysfunction and the possibility of shockwave, I naturally said yes. I'm incredibly proud to have contributed as an expert with a chapter where Manu and I talk about even to erection, or rather the lack thereof, to a book that will help thousands of men.

What you as a man can do to get a better erection through exercise, diet, less stress and of course my specialty, shockwave for erectile dysfunction. Read more about the content of the book and the options for examination and treatment of erectile dysfunction further down the page. The book is available in the clinic. You can also take tests for erectile dysfunction here

The book - The Transition Men Don't Talk About by Manu Sareen

In midlife, something happens to many men: the usual drive fades, moods darken, bodies soften, sex drive (or ability) changes. These changes can affect our careers and relationships, not to mention our perception of who we are. Yet we rarely talk about menopause in men.

In this interview book, Manu Sareen curiously searches for the explanation for the changes he and other men are experiencing. He seeks out everyone from hormone doctors to psychoanalysts to understand how the body and mind change and what we can do to make this next phase of life amazing instead of flat.

Hear ordinary men talk honestly about all the things that suddenly change - job satisfaction, marriage, weight, travel, vision - and their thoughts on being men in midlife. Buy it here

A candid book about a taboo transition we all go through.

The conclusion from Manu Sareen on the treatments in the clinic:

I ended up going to Amager for a total of 5 treatments and the results are striking, quite literally. I don't know if you're familiar with the feeling in your body after a hard run or after you've worked out and used yourself. The body just feels stretched and supple. This is how it feels after the treatments. Harder erections, it's worth it

Kort introduktion og forklaring af behandlingen

Du er ikke alene med problemet

Hør Mads fortælle om hans rejse

Hurtige svar på rejsningsproblemer og undersøgelse i klinikken

Der er mange forskellige årsager til rejsningsproblemer hos mænd, udover alder. Klinikken hjælper dig ved første undersøgelse til at forstå hvorfor du har fået din rejsningsproblematik. Herunder er der de hyppigste der ses

 • Diabetes
 • Overvægt
 • Forskellige typer af medicin (kolesterol, insulin, blodtryksregulerende som de hyppigste)
 • Fysisk inaktivitet
 • Hjerteproblemer
 • Alkohol/rygning
 • Stress / manglende søvn
 • Brug af steroider.
 • Efter prostata operation, grundet nervebeskadigelse
 • Spændte muskler i bækkenbund grundet hyppig cykeltræning
 • Præstationsangst
 • Selvværdsproblemer
 • Manglende sexlyst
 • Overgreb
 • Skyld og skam
 • Parforhold
 • Manglende viden

Generelt vil en eller anden grad af rejsningsproblematik ramme ca. 50 % af alle mænd over 50 år, og stiger i takt med alderen herfra. Men der er også mange unge i alderen 20 til 40 som lider af rejsningsproblemer, og den gruppe står for ca 30 % af dem klinikken hjælper. Så det er ikke kun et spørgsmål om "høj" alder.

 1. Ved første undersøgelse laves en grundig screening af graden af dit rejsningsproblem, fysiske og psykiske sundhedsstilstand. Vi taler om det åbent om det og eventuelle livsstilsproblematikker.
 2. Michael afdækker sammen om det er konstant fravær af rejsning, eller det er mere situationsbestemt (psykiske faktorer). Vi anbefaler at du har din læge med i forløbet, da vi skal sikre at alle blodværdier og evt følgesygdomme er under kontrol
 3. Han laver en ultralydsscanning af penis og bækkenbunden, samt en kort screening af hjertets pumpefunktion.
 4. Avanceret kropssammensætningsmåling og screening af kroppens balancer og sundhedstilstand med Inbody770 system. Læs mere længere nede.
 5. Du bliver vejledt i hvilken træning for bækkenbunden du skal gå i gang med.
 6. Vi laver sammen en forventningsafstemning for behandlingen, og hvilket niveau vi forventer at kunne rykke dig til, ud fra undersøgelsens resultater.
 7. Dit forløb planlægges
 8. Du modtager første behandling med shockwave og EMTT, hvis du ønsker det.

Der vil blive gået i dybden, for at sikre at vi kan iværksætte den rette behandlingsstrategi, så du igen får kvalitet i dit sexliv. Hvis der er behov for justeringer omkring kost og livsstil, så bruger vi eksterne partnere.

 • Ved brugen af shockwave dannes der nye små blodkar i penis og renser for "snavs" i i svulmelegmerne. Mellemgulvets nerver, muskler og blodkar stimuleres ligeledes, hvilket giver dig en kraftigere og bedre rejsning igen. Helt uden ubehagelig bivirkninger, som ses ved andre behandlinger.
 • Forløbet strækker sig normalt over 6 uger, og tilpasses de behov du har, og graden af problematikken, i forhold til det sexliv du ønsker. Alt sammen med formålet om at du har en høj livskvalitet og godt selvværd. Du får redskaberne, til at gøre en forskel for dig selv, din følelse som mand og ikke mindst din rejsning, så du undgår problemer igen i fremtiden. Et behandlingsforløb er består normalt af 6, 9 eller 12 behandlinger, hvor 90 % af vores klienter oplever en bedre og mere kraftfuld rejsning.
 • Vi klarlægger hvad der er de udløsende faktorer for dig, første gang du kommer i klinikken til undersøgelse. Seneste forskning og erfaringer fra vores tyske kollegaer viser, det det kan anbefales at supplere med et ekstra forløb på 6 behandlinger efter 6 måneder. Dette har vist sig at give en mere længerevarende effekt (flere år, på det opnåede niveau). Andre vælger at få regelmæssig vedlighold med et par enkelte behandlinger henover året, for at have en høj nerveaktivitet.
 • En enkeltstående behandling med shockwave i kombination med EMTT koster fra 1.200 kr. Som de første i Danmark arbejdede vi med kombinationen af Shockwave og EMTT , hvor vi ser en højere effekt, end shockwave alene, og har sat standarden for ED behandling både i Danmark og udlandet.
 • Ved første konsultation kan du vælge om du kun vil have samtale og undersøgelse, som koster fra 1.500 kroner eller gå igang med det samme.
 • Hvis du vil se en gennemgang af forskellige studier, så kan du se dem her: Studier på ED

 • Behandlingen af rejsningsproblemer (Erektil dysfunktion) med fokuseret shockwave foregår ved, at mellemkødet og skaftet af penis behandles med shockwave. Her vil lydbølgerne øge blodgennemstrømningen, og dannelsen af nye blodkar, ligesom de nedbryder evt tilkalkninger og ophobninger af kolesterol i svulmelegmener. Det løsner op for spændt muskulatur, så der igen kommer god blodgemmenstrømning til penis fra bækkenbunden.
 • Selve shockwave-behandlingen varer ca 15-20 minutter, ud fra de forskningsbaserede protokoller, og det udstyr klinikken råder over, som er det nyeste tilgængelige.
 • Behandlingen er smertefri for dig, og kan ikke sammenlignes med hvis du tidligere har fået det i eksempelvis en skulder. Du mærker kun en let prikken. Du er selvfølgelig velkommen til at tage din partner med til behandlingen, hvis det giver mere tryghed for dig.
 • Der er ingen risiko og bivirkninger ved behandlingen. Du vil også kunne have seksuel aktivitet som vanligt igennem behandlingsforløbet. Dog kan det påvirke positivt i forhold til blærekontrollen, samt kvaliteten i manglende sædafgang.

Ved ED Plus, arbejdes der med mere en blot den traditionelle shockwave, suppleret med EMTT til rejsningsproblemer.

Ved ED Plus behandles der med EMTT, laser og Shockwave via en intensiveret protokol, i forhold til de gængse protokoller der anvendes i norden. På den måde øger vi dannelsen af blodkar og stimuli på nervebaner betydligt, i forhold til standard behandlingen.

Samtidig sættes der et øget behandlingsfokus på centralnervesystemet (CNS), som også har en vigtig indvirkning på vores rejsningsevne. Det er med til at gøre der kommer en højere kvalitet i nervesignalet til penis fra CNS.

ED Plus er målrettet særligt de kraftige rejsningsproblematikker, hvor der sideløbende er andre sygdomme i kroppen, som kan modvirke traditionelle tiltag.

Ønsker du mere information om denne type af behandling, vil du blive vejledt første gang du er til undersøgelse i klinikken.

En mands selvværd er kilden til hans potens, og hvem han er. Hvis hans selvbillede eroderer, og han føler, han ikke har nogen større værdi på den, han er, eller det han kan præstere, så kan det føre til en lang række forskellige psykologiske problemstillinger. Det kan komme til udtryk som skam og præstationsangst og i de svære tilfælde depression og stress. 

Når selvværdet forsvinder, og han føler sig mindreværdig, så vil lysten til sex og i de sværeste tilfælde evnen til sex kunne forsvinde for ham. Det vil kun skabe en yderligere nedadgående spiral, som påvirker selvbilledet og den sexuelle funktion yderligere. Det vil for ham skulle håndteres, for at han igen kan få en succesfuld sexuel funktionsevne. 

Selvværdet kan også være påvirket af barndommen og eventuelle traumer, der kan have påvirket selvbilledet og relationsdannelsen og kan danne grund for et større udredningsbehov for at bearbejde problemstillingen.

Michael hjælper dig sideløbende med shockwave behandling, med redskaber til et øget selvværd.

I forbindelse med sexuel aktivitet ved en følelse af mindreværd hos manden kan der opstå præstationsangst. Det er særligt, hvis du/manden har sat sin partner op på en piedestal og ikke føler sig værende på samme niveau. Eller i daglig tale, at du/han føler at have lavet en overscoring. Det kan være i kraft af følgende spørgsmål:

Er jeg god nok? Er min pik stor nok til hende? Kan jeg tilfredsstille hende? Hvad sker der, hvis jeg skuffer hende? Bliver jeg forladt, hvis hun ikke får en orgasme?

Der er ingen grænser for, hvilke tanker der kan komme op i situationen, men fælles for dem alle er, at det reducerer rejsningsevnen i større eller mindre grad. For nogle mænd betyder det, at de slet ikke har lyst til sex og begynder at trække sig, når de skal til at være intime med deres partner, af frygt for at fejle.

Disse elementer hjælper Michael dig også til at forstå.

En af de seneste behandlings muligheder for rejsningsproblemer er med fokuseret shockwave og EMTT, som bruges i klinikken hos MS Insight.

 • Fysisk aktivitet
 • Vacum pumpe
 • Shockwave/EMTT
 • Sexologisk tereapi
 • Stamceller (tilbydes ikke i klinikken)
 • Injektioner/piller (tilbydes ikke i klinikken)
 • Operation ( med indsættelse af pumpe)

For at kunne give dig endnu mere indsigt i din sundhedstilstand, og se om der er risikofaktorer i forhold til din almene sundhed, tilbydes en avanceret analyse ved første behandling med en InBody770.

InBody 770 er en avanceret kropsanalysemaskine, der anvendes til at måle kroppens sammensætning, muskelmasse, fedtprocent og meget mere. Denne maskine er i stand til at give nøjagtige og detaljerede målinger, hvilket gør den velegnet til analyser som supplement til behandling. Det kan give en øget kvalificering om hvilken respons der kan forventes på shockwave behandling, i forhold til kroppens sundhedstilstand.

Den kan også hjælpe med at spore fremskridt i træning og kostændringer. Derfor tilbyder jeg også at du kan få lavet nye målinger i forbindelse med eventuelle booster behandligner efter det indlende forløb. Så kan du se hvilken effekt dine ændringer i livstilen har, og hvordan det påvirker din rejsningsevne.

Martin's experience with shockwave treatment for erectile dysfunction

"Despite regular exercise, a healthy diet and a continued active sex life, through my fifties I have experienced a gradual deterioration in my ability to achieve a proper and sustained erection. In fact, the process probably began even earlier.

Pills I have never really liked, and although an easy and effective short-term effect is achieved here. I was curious when I read about Michael and MS Insight. I took the test and gave myself a birthday present by buying what in my case was 6 recommended treatments.

You quickly get used to the formless and in no way painful treatment with shockwave therapy of the diaphragm and penis. The treatment is painless and you quickly get used to relaxing with the "tingling" waves from the shockwave machine.

Can you convince yourself that there's not much difference between opening your mouth and dropping your pants in private with your therapist? Then the experience is on a par with a dental cleaning. Michael is very orderly and has always handled the treatments of me and the interaction in the private room in a good and relaxed way.

After my 6 treatments I experienced a noticeable change in both the ability to have and the frequency of having a natural good erection. Cosy when you wake up in the morning, and nice when you're with your girlfriend.

Although it's not cheap, it's been worth it for me and I might go again in 5 or 10 years if I later lose the level I've now regained."

Do you have questions about erection problems?

Get a no-obligation phone consultation for erection problems. Call Michael on 4140 0858.

 

You can also write to the clinic to get answers to your questions.

  Michael Strøm & Manu Sareen