Laser terapi er brugen af specifikke bølgelænger af infrarødt og nær-infrarødt lys til at stimulere kroppens naturlige processer. Effekten fra laser hurtigere helingstider, reduktion af smerte, forbedret og øget cirkulation og mindsket hævelse. Her vil vi prøve at gennemgå nogle af de effekter der kommer i forbindelse med laserstimuli af vævet. Dette er kun en let gennemgang, og er ikke et udtryk for alle laserens kapaciteter.

Effekter af laserbehandling

Vævsheling

-Forøget leukocytaktivitet: Hvide blodlegemer er en del af kroppens immunsystem, og dette medfører acceleration af vævsreparation og nedsætter smerteniveauet.

-Forøget makrofagaktivitet: Dette er en slags hvide blodlegemer, de første celler på infektionsstedet. Makrofager er en vigtig mekanisme, der anvendes af immunsystemet til at fjerne patogener og skadelige stoffer for kroppen

-Forøget neovaskularisering: Hvilket resulterere i vækst af nye små blodkar.

-Forøget fibroblast aktivitet: Dette er de mest almindelige celler inden for bindevævsproduktion, og dette øger vævsreparationen hurtigere.

-Keratinocytproliferation: Dette er epidermis celler, hvilket resulterer i nedsat helingstid for huden og tidlig epitelisering, dannelse af sårskorpe.

-Forøget tensil styrke i vævet: Dette hjælper med at forhindre re-skade efter endt behandlingsforløb

Smerte reduktion

-Normalisering af ionkanal: Ionkanaler er integrerede membranproteiner, der tillader ioner( forskellige stoffer) at passere ind og ud af cellerne. Disse ionkanaler er kritiske for normal cellefunktion.

-Stigning i beta-endorfiner: Dette er endogene smertelindrende hormoner, som resulterer i reduceret smerteopfattelse.

-Forøget nitrogenoxidproduktion: Dette er et af de vigtigste molekyler for blodkarets sundhed og er en vasodilatator. Den spiller en rolle i mange biologiske processer både inde- og udenfor cellerne, hvor at det hjælper med at reducerer smerter.

-Sænkede Bradykinin niveauer: Reducerede niveauer som resulterer i mindre smerte.

-Blokeret de-polarisering af C-fiber: Dette kan påvirke skader på nervefibre, der forårsager neuropatiske smerter.

-Normalisering af cellens mebrampotentiale: Hvilket er med til at reducere smerter

-Øget frigivelse af acetylcholin: En væsentligt neurotransmitter.

-Axonal spiring og regenerering af nerveceller. Dette kan hjælpe med gendannelse af funktioner ved beskadiget nervevæv.

Michael Strøm Administrator
Sportsterapeut , MS Insight

Michael Strøm Specialer: Erektil dysfunktion, Shockwave, Laser behandling, Ultralydsscanning, medlem af The International Society for Sexual Medicine (ISSM) 

follow me
Skriv til mig

Kontakt

Har du spørgsmål? Så udfyld nedenstående formular, og jeg vender tilbage til dig snarest!

Kontakt

Har du spørgsmål? Så udfyld nedenstående formular, og jeg kontakter dig hurtigst muligt!