Behandling med Shockwave mod kroniske smerter

Har du kroniske smerter i kroppen som du ikke kan slippe af, så hjælper vi dig hurtigt og effektivt

Fokuseret og radierende shockwave være en effektiv behandlingsform til at blive dine smerter kvit, sædvanligvis inden for 6-12 behandlinger, alt efter hvor længe du har gået med din problemstilling.

Du kan booke direkte ind til behandling via vores online system herunder, eller du kan ringe på 4140 0858 for at tale med en behandler omkring din problemstilling, så guider vi dig til den bedste løsning. Det koster 600 kroner for en behandling, inkl ultralydsscanning.
Online booking

For at sikre den rette behandling med shockwave, så bruger vi altid ultralydsscanning som et støttende redskab, for at sikre at vi behandler det rette område mest effektivt. Vi ser også en rigtig god effekt af shockwave, når vi kombinerer behandlingen med laserterapi med K-laser.

I MS Insight arbejdes der med udstyr fra Storz Medical. Herudover arbejder vi sammen med leverandøren Secma Medical i forhold til undervisning og udvikling af nye protokoller til behandling.

Behandlingsforløb med fokuseret shockwave

Et normalt behandlingsforløb i den subakutte fase vil kræve 3 til 5 behandlinger, men kan dog variere en del. Ved mere kroniske problemstillinger kan det forventes at skulle have mellem 8 til 12 behandlinger. Det afhænger af hver enkelt situation, men de fleste vil mærke forbedringer allerede efter er par behandlinger. En behandling varer 20-30 minutter, og kombineres med eksempelvis K-laser, og andre teknikker fra klinikkens værktøjskasse. Efter shockwave behandling, kan man forvente at mærke en smertelindring og øget mobilitet og funktion.

Man vil også kunne mærke at kroppen arbejder i pågældende område og det kan føles som en let muren. Efter hver behandling anbefaler vi at du drikker 1 liter vand, således at du kan få skyllet frigivne affaldsstoffer ud af kroppen, samt sikre et sundt miljø for dine celler.

Fokuseret Shockwave

Behandlingen med fokuseret shockwave, der også går under navnet ESWT (Ekstracorporel ShockWaveTherapy), foregår ved, at højfrekvente lydbølger via et applikationshoved “skydes” ind i det skadede væv og løsner det. De højfrekvente lydbølger øger blodgennemstrømningen og dannelsen af nye blodkar, ligesom de nedbryder tilkalkning i sener og væv. Samtidig stimuleres cellerne til at danne nye collagene fibre, som findes i muskler, sener, knogler og bindevæv. Fokuseret shockwave-behandling hjælper også med at øge den proinflammatoriske proces og stimulere ny knoglevækst. Disse faktorer er alle med til at fremskynde den naturlige helingsproces. Derfor bruges shockwave behandling også effektivt til træthedsbrud / Stressfrakturer for atleter , så man hurtigt kan returnere til sin sport.

Fokuseret shockwave er effektivt blandt andet på grund af intensiteten i chokbølgen, og fordi energien fra bølgen kan lægges netop dér, hvor skaden er, og med fokuseret shockwave kan der arbejdes helt op til 12,5 cm ind i vævet med en terapeutisk effekt. Selve behandlingen foregår ved, at der smøres en gel på huden i det ønskede område, og det behandles efter forudbestemte forløb. Behandlingen føles som stikken og prikken eller lettere smerte. Der findes en stor række studier med forskellige protokoller og fremgangsmåder i forhold til intensiteten, men det justeres altid efter din smertetærskel, for at få den størst mulige effekt.

Radierende Shockwave

Behandling med radierende shockwave, der går under navnet rESWT, foregår ved at man genererer en trykbølge med et projektil i et kammer, som overfører energien via en transmitter til hudoverfladen. På den måde kan vi arbejde henover større muskelområder og triggerpunkter, og kan effektivt nå en dybde på ca 5 cm, med de transmittere vi har. Herudover råder vi over en række special transmittere som kan løsne op for Fascia systemet (bindevæv) i kroppen. Dem bruger vi til en holistisk behandling af muskelkæden til det berørte område. Det kan eksempelvis være til at løsne op i svangsene, læg og baglår i forbindelse med en hælspore. Radierende shockwave er også en effektiv behandlingsform i forbindelse med trætte muskler, i forbindelse med hård træning og overbelastning.

Radierende vs fokuseret shockwave

Lydbølger og trykbølger adskiller sig ikke alene med hensyn til deres egenskaber og måden energien laves på, men også når det kommer til de anvendte protokoller og de opnåede terapeutiske dybder i vævet.
Virkningerne og de terapeutiske mekanismer der opnåes, på trods af de fysiske forskelle og de forskellige anvendelsesområder (overfladiske eller mere dybt), har visse ligheder. Radiale trykbølger er for eksempel målrettet til behandling af overfladisk smerte. Ved behandling af muskelsmerte kan radiale trykbølger blødgøre muskler og/eller fascia før eller efter brugen af fokuserede chokbølger i et mere specifikt område. Lokale smertefulde områder, kroniske seneproblematikker omkring udspringet på knoglen og dybe og komplekse problemstillinger derimod, bør behandles med fokuserede chokbølger.

Cerebreal parese

Som et speciale hos MS Insight arbejder vi også med behandling af cerebral parese med fokuseret shockwave. I denne sammenhæng bruger vi de fokuserede lydbølger til at give øget bevægelighed i muskulaturen og vævet. Det gøres ved at stimulere nervesystemet lokalt i musklerne, til at stoppe med at mindske mængden af signaler fra nerverne. På den måde kan de funktioner, man ønsker at træne, øges betydeligt. Samtidig går vi ind og arbejder med de forskellige muskelkæder, med radierende shockwave for at løsne op i bindevævet. Ved 3 behandlinger i løbet af en måned, opnår man en positiv effekt, som holder i 2-3 måneder. I denne periode, kan man så arbejde mere effektivt med træning af specifikke funktioner, og man opnår et mindre smertebillede i hverdagen.

Det siger vores klienter

 • En stor tak for hjælpen. Laserbehandlingen af min albue gjorde en stor forskel og jeg var hurtigt i gang med at arbejde igen:-)


  John Harry

 • Hold i nakken, der har plaget mig i flere dage klaret på 25 min. Nu har jeg bevægelighed i skulder og nakke igen 😊
  Tusind tak Michael 👍


  Susanne Olling

 • Fantastisk sted at komme, hvis der er lidt problemer med kroppen. Michael er yderst kompetent og dedikeret. Derudover er han super god med mange flexible tider, man ikke kan få mange andre steder.


  Thor Bendix Madsen, Elite triathlet

 • Utrolig faglig kompetent person, med en særlig evne for at “læse” hvad sportsudøveren har brug for. Fedt der både er blik for det kortsigtede, og det lange seje træk og de langsigtede mål.
  Vores to elite svømmere har haft enorm gavn af behandlinger hos MS Insight


  Michael Rasmussen

 • Dygtige folk, med gode ambitioner om at “helbrede” deres kunder. Michael får hverdagen til at fungere, hvis man døjer med noget langvarigt, og så er han altid god for en anbefaling af what to do, for at forbedre ens skavanker fremover. Nem hjemmeside at finde rundt i, og med nem online booking.


  Esther Holm

 • Jeg kan kun anbefale Michael, han er en fantastisk coach og virkelig dygtig. Jeg har kun rosende ord at sige og vil klart anbefale andre at bruge MS Insight.
  Man kan virkelig mærke hans passion for sporten, så uden tøven ***** (5 stjerner).


  Kenneth Popp

 • Fantastisk massage…


  Martin Hein

 • Her har jeg fået en del skavanker fjernet. Både kroniske, såvel som akutte skader, kan klares her. da jeg kom hertil havde jeg et såkaldt slatter knæ, og efter nogle behandlinger var problemet næsten helt væk, selvom det havde fulgt mig i årevis


  Laurits Holm

 • Super kompetencer som både coach og som behandler.


  Ole Kristian Saltnes

Skriv til mig

Kontakt

Har du spørgsmål? Så udfyld nedenstående formular, og jeg vender tilbage til dig snarest!

Kontakt

Har du spørgsmål? Så udfyld nedenstående formular, og jeg kontakter dig hurtigst muligt!