Behandling af inkontinens med shockwave

Inkontinensbehandling med fokuseret chokbølge

At leve med inkontinens kan føles begrænsende og påvirke dit daglige liv og din selvtillid. Men forestil dig et liv, hvor du igen har fuld kontrol og frihed. Jeg, Michael, vil hjælpe dig med at genvinde denne kontrol og forbedre din livskvalitet.

Ved at kombinere avancerede teknikker som EMTT (Extracorporeal Magneto Transduction Therapy) og Shockwave-terapi med specifikke bækkenbundsøvelser tilbyder jeg en holistisk behandling, der tager fat om roden på problemet. Det gælder, uanset om det er stress-, trang- eller neurologisk inkontinens. Behandling af nervebanerne og bækkenbundsmusklerne er en nøglekomponent i denne tilgang, da det stimulerer de muskler og nervesignaler, der er afgørende for blærekontrol. Med støtte fra ultralydsscanning sikrer jeg, at hver behandling og de relevante øvelser er præcist tilpasset dine behov.

Jeg tilbyder en behandlingsløsning, som ikke ses andre steder i Danmark. Et forløb består normalt af 4-8 behandlinger. Ved hjælp af chokbølger og EMTT har vi mulighed for at stimulere de biologiske processer, genopbygge og reaktivere cellerne. Det vil også stimulere nerveaktiviteten og øge muskelkontrollen, så du kan genvinde fuld kontrol. Jeg er internationalt anerkendt og kendt for min dybdegående viden. Derfor behandler jeg dagligt klienter i alle aldre fra hele Norden, og hver eneste patient bliver behandlet med omsorg og respekt. Så du kan føle dig tryg.

Nedenfor kan du læse meget mere om inkontinens, test og behandlingsmuligheder.

Inkontinensbehandling uden tabu eller kirurgi for mænd og kvinder.

Når du ankommer første gang, har vi en grundig og dybdegående samtale og undersøgelse sammen for at finde årsagen til din inkontinens. Vi gennemgår din livsstil og ser på eventuel medicin og andre ting i dit liv, der kan påvirke din vandladningskontrol. Vi udfører en kropssammensætningsmåling for at give dig et indblik i din krops sundhed og til sidst en række detaljerede ultralydsscanninger af bækkenbunden. Scanningerne danner grundlag for at identificere de mest optimale behandlingsmuligheder og mulige tiltag for at træne din bækkenbund.

Selv om inkontinens ofte opfattes som tabu eller svært at tale om, er det ikke tilfældet i klinikken. Her er du helt tryg, og du mødes i en afslappet atmosfære, når du kommer til mig til din første undersøgelse og behandling. Der er intet forkert eller pinligt her.

Jeg tilbyder dig en banebrydende og smertefri kombination af EMTT og chokbølgebehandling for at genvinde kontrollen over din vandladning. I oktober 2023 præsenterede virksomheden disse resultater på en stor konference om chokbølgeterapi i London. Og det bedste er, at der ikke er nogen bivirkninger, og at kirurgi og piller ikke er den eneste løsning til at genvinde fuld kontrol.

Udover at specialisere mig i chokbølgebehandling er jeg også certificeret sexolog. Ud over klinikken underviser jeg andre behandlere og specialister for chokbølge- og EMTT-producenten Storz Medical over hele verden.

Hvad siger andre klienter?

Inkontinens behandling

FAQ om behandling af inkontinens

 1. Den første undersøgelse er en grundig screening af graden af inkontinens, dit fysiske og mentale helbred. Vi taler åbent om det og om eventuelle livsstilsproblemer, der kan have indflydelse.
 2. Jeg laver en ultralydsscanning af bækkenbunden og blæren for at se, hvor meget kontrol du har over dine muskler og din evne til at tømme blæren. Vent derfor med at gå på toilettet til den første behandling.
 3. Her identificerer vi også, om det er stress-, trang- eller neurologisk inkontinens.
 4. Avanceret måling af kropssammensætning og screening af kropsbalance og sundhed med Inbody770-systemet. Læs mere nedenfor.
 5. Du vil blive guidet til, hvilken bækkenbundsøvelse du skal starte med.
 6. Sammen opstiller vi forventninger til behandlingen og det niveau, vi forventer at kunne flytte dig til, baseret på resultaterne af undersøgelsen og de tiltag, vi bliver enige om.
 7. Dit program er planlagt, så du kan føle dig tryg ved processen.
 8. Du vil modtage indledende behandling med chokbølge og EMTT.

Der vil blive foretaget en dybdegående vurdering for at sikre, at vi kan implementere den rigtige behandlingsstrategi for at genoprette kvaliteten af dit sexliv. Hvis der er behov for at justere kost og livsstil, bruger vi eksterne partnere.

Jeg tilbyder dig et effektivt behandlingsforløb for inkontinens med shockwave & EMTT uden bivirkninger. Efter behandlingen vil du genvinde en højere livskvalitet gennem større kontrol over din vandladning og større selvtillid end før.

Ved hjælp af chokbølger og EMTT stimulerer vi frigivelsen af forskellige vækstfaktorer i blæresystemet, bækkenbundens nerver, muskler og blodkar. Det er alt sammen processer og væv, der giver dig større kontrol over din vandladning. Der er ingen ubehagelige bivirkninger, som man kan se ved visse typer medicin eller kirurgi.

Et standardbehandlingsforløb består af 4-8 behandlinger. Tallet er baseret på sværhedsgraden af din inkontinens, og hvor længe den har stået på.

Klinikken er den eneste i Danmark, der tilbyder denne innovative kombinationsbehandling, hvor både muskler og nervesystem stimuleres i kombination med traditionel træning.

Stressinkontinens: Forestil dig dette: Du griner højt af en sjov vittighed, eller du nyser uventet, eller du løfter en indkøbspose, og pludselig mærker du en lille lækage. Det er stressinkontinens. Det sker, når bækkenbundsmusklerne og lukkemusklerne i urinrøret svækkes. Når der opstår et pludseligt pres fra aktiviteter som hoste, latter eller motion, kan disse svækkede muskler ikke holde urinen tilbage, hvilket fører til lækage. Her er det vigtigt at genoptræne musklerne og stimulere nervesystemet til mere kontrol.

Mulige årsager:

 • Fødsel: Vaginal fødsel kan svække de muskler, der er nødvendige for at kontrollere blæren, og skade nerverne i blæren.
 • Prostatakirurgi hos mænd.
 • Alder: Når man bliver ældre, kan musklerne blive svagere.
 • Fedme: ekstra vægt øger trykket på blæren og de omkringliggende muskler.

Tranginkontinens: Har du nogensinde følt en pludselig, overvældende trang til at gå på toilettet og indset, at du ikke kunne nå det i tide? Det er tranginkontinens, som også kaldes "overaktiv blære". Det er, som om din blære sender en superhastet besked om at "gå nu!", selv når den ikke er fuld. Her arbejder vi med at øge kontrollen over musklerne, men i lige så høj grad nervesystemet, som skal være roligt og afbalanceret. Det er her, EMTT gør en stor forskel.

Mulige årsager:

 • Blæreinfektioner: Dette kan irritere blæren og forårsage stærk trang.
 • Neurologiske lidelser: Tilstande som slagtilfælde eller Parkinsons sygdom kan forstyrre signalerne mellem hjernen og blæren.
 • Diabetes: Højt blodsukker kan forårsage hyppig vandladning og øge risikoen for tranginkontinens.

Neurogen inkontinens: Hjernen, rygmarven og nervesystemet i vores krop arbejder sammen om at kontrollere blæren. Men hvis der er en forstyrrelse i dette system på grund af tilstande som rygmarvsskade, multipel sklerose eller andre nerverelaterede lidelser, fører det til neurogen inkontinens. Det kan vise sig som uventede lækager eller manglende evne til at tømme blæren helt. Her arbejder vi på at genvinde kontrollen over nervesystemet og signalerne.

Mulige årsager:

 • Rygmarvsskade: Skader på rygmarven kan forstyrre nervesignaler, der er ansvarlige for blærekontrol.
 • Sygdomme som multipel sklerose eller Parkinsons: Disse kan påvirke de nerver, der regulerer blærefunktionen.
 • Fødselsdefekter: Tilstande som spina bifida, hvor rygmarven ikke dannes korrekt, kan forårsage denne type inkontinens.

En enkelt behandling med shockwave i kombination med EMTT koster 1.500 kr. Som de første i Danmark har vi arbejdet med kombinationen af Shockwave og EMTT i et hollandsk setup, hvor vi ser en højere effekt på grund af en øget stimulering af hele nervesystemet og flere muskler i bækkenbunden end shockwave alene.

Behandlingen er personlig, diskret og foregår i et aflåst rum. Den første konsultation koster fra 1.700 til 2.400 danske kroner.

Selve behandlingen af inkontinens med fokuseret shockwave og EMTT involverer behandling af perineum (blære og prostata) med shockwave. Lydbølgerne stimulerer nerver, muskler og blodkar i mellemgulvet, så du får mere kontrol over din bækkenbund. En "bivirkning" kan også være mere hårdhed i erektionen. Selve chokbølgebehandlingen varer ca. 15-20 minutter, baseret på de forskningsbaserede protokoller og det nyeste udstyr, der findes på klinikken. Derefter stimulerer vi hele området og nervesystemet med EMTT for at øge frigivelsen af vækstfaktorer, der stimulerer regenereringen af hele blæresystemet.


Behandlingen er smertefri for dig
og kan ikke sammenlignes med, hvis du tidligere har fået den i f.eks. en skulder. Du mærker kun en let prikkende fornemmelse. Du er selvfølgelig velkommen til at tage din partner med til behandlingen, hvis det gør dig mere tryg.

Der er ingen risici eller kendte bivirkninger ved behandlingen. Men i timerne eller dagene efter kan du mærke, at den "arbejder" i området. Du vil også være i stand til at have seksuel aktivitet som normalt under hele behandlingsprogrammet.

Den egentlige behandling af inkontinens med fokuseret shockwave og EMTT involverer behandling af blæren og bækkenbundsmusklerne. Lydbølgerne stimulerer nerver, muskler og blodkar i bækkenbunden, hvilket giver dig mere kontrol over din bækkenbund. Selve behandlingen varer 15-20 minutter, og der anvendes forskningsbaserede protokoller og det nyeste udstyr, som klinikken råder over. Derefter stimulerer vi hele området og nervesystemet med EMTT for at øge frigivelsen af vækstfaktorer, der stimulerer regenereringen af hele blæresystemet. Så du kan genvinde kontrollen over din vandladning og ikke behøver at kende placeringen af alle toiletter på din vej.


Behandlingen er smertefri for dig
og kan ikke sammenlignes med, hvis du tidligere har fået den i f.eks. en skulder. Du mærker kun en let prikkende fornemmelse. Du er selvfølgelig velkommen til at tage din partner med til behandlingen, hvis det gør dig mere tryg.

Der er ingen risici eller kendte bivirkninger ved behandlingen. Men i timerne eller dagene efter kan du mærke, at den "arbejder" i området. Du vil også være i stand til at have seksuel aktivitet som normalt under hele behandlingsprogrammet.

Behandling med chokbølger og EMTT. Der er gode studier, der viser, at EMTT og chokbølger kan hjælpe på inkontinens hos kvinder (kaldet PEMF). Derudover har jeg præsenteret et gennembrud på området i London i oktober 2023.

EMTT Inkontinens

Vi foretager altid en grundig ultralydsscanning af bækkenbunden i forbindelse med den første behandling. Dette er for at sikre kontrol over bækkenbundsmusklerne. På den måde kan vi hjælpe dig med at igangsætte den nødvendige og korrekte bækkenbundstræning.

Vi måler også evnen til at tømme blæren og tykkelsen af blærevæggen.

Det er også med til at sikre, at vi rammer de præcise strukturer, når vi udfører behandlingen, da vi kan justere dybden af lydbølgerne. Vi har det nyeste og mest avancerede scanningsudstyr på klinikken med sonder, der er rettet mod overfladiske strukturer og kar.

Kvindelig inkontinens

For at give dig endnu mere indsigt i dit helbred og se, om der er nogen risikofaktorer i forhold til dit generelle helbred, tilbydes en avanceret analyse ved den første behandling med en InBody770.

InBody 770 er en avanceret kropsanalysator, der bruges til at måle kropssammensætning, muskelmasse, fedtprocent og meget mere. Denne maskine er i stand til at give nøjagtige og detaljerede målinger, hvilket gør den velegnet til analyser som supplement til behandlingen. Det kan give en øget kvalificering af, hvilken respons man kan forvente på chokbølgebehandling i forhold til kroppens sundhedstilstand.

Det kan også hjælpe med at spore fremskridt i træning og kostændringer. Derfor tilbyder jeg også, at du kan få nye målinger i forbindelse med eventuelle booster-behandlinger efter grundforløbet. Så kan du se effekten af dine livsstilsændringer, og hvordan de påvirker din kontinens.

Har du nogen spørgsmål? Få en uforpligtende telefonkonsultation om inkontinens.

   

  Behandling af inkontinens med shockwave