fbpx

Behandling af Bakers cyste med laserterapi

En bakers cyste er en stor væskefyldt “kugle” som sidder på bagsiden af knæet og giver smerter. Vi hjælper dig med at få fjernet smerterne i knæet, ved at bruge laserbehandling med en K-laser. For at fastslå årsagen til smerterne, laver vi en grundig klinisk undersøgelse, så vi laver en behandling der både tager hånd om symptomerne, samtidig med at vi arbejder på at fjerne årsagen til dine smerter. Vi supplerer altid de kliniske undersøgelse med en ultralydsscanning, og det er uden ekstra omkostning for dig, det er blot god service fra vores side. En førstegangsbehandling koster kun 550,- inkl ultralydsscanning.

Du kan booke direkte ind til behandling via vores online system herunder, eller du kan ringe på 4140 0858, for at tale med en behandler omkring din problemstilling, så guider vi dig til den bedste løsning.Online booking

Når vi laver en ultralydsscaning kan vi se omfanget af problemet og hvilke strukturer i knæet der præcist er ramt. Vi kan derved identificere hvorvidt om cysten fremkommer grundet skadet væv, gigt eller noget helt tredje. Når vi har fundet årsagen, starter vi direkte med behandlingen. Det vil være en kombination af laserterapi, korrektion af knæets stilling og genoptræning af vævet omkring knæet. Vi kan i enkelte tilfælde også supplere med en knæ bandage, for at aflaste yderligere i hverdagen.

Hvad gør K-laser for dit smerterniveau ved bakers cyste

Med en level 4 K-laser som vi bruger i klinikken, kan vi med de 4 bølgelængder gå ind at stimulere følgende:

 • 660-nm (Stimulerer alt i huden såsom: sår, acne, psoriasis osv.)
 • 800-nm (Stimulerer ATP produktionen i cellerne)
 • 905-nm (Stimulerer til en mere effektiv frigivelse af ilt til cellerne)
 • 970-nm (Stimulerer til en øget blodcirkulation)

I forbindelse med der er en større væskeansamling på bagsiden af knæet, så ønsker vi særligt at øge cirkulationen. På denne måde kan vi få noget af den uønskede ledvæske til at forsvinde for området. Det vil resulterer i mindre hævelse  på bagsiden af knæet og en reduceret smerte.

Samtidig går laserbehandlingen ind at stimulere på de helingsprocesser der er i vævet, og vi kan bearbejde nogle af de strukturer som er skadet og er årsagen til problemet. Skyldes væskeansamlingen i cysten slidgigt, så vil laseren også virke symptomdæmpende herpå. Hvis du kommer hurtigt efter du får symptomerne, vil de fleste kunne blive hjulpet til et tilfredsstilende resultat med et sted mellem 3-5 behandlinger.

Genoptræning af Bakers cyste

Da Bakers cysten er et smertegivende symptom på en underliggende problematik inde i knæet, vil genoptræningen rette sig imod at styrke og kontrollere knæet så det bevæges hensigtsmæssigt i henhold til dit knæproblem. I klinikken vil vores fysioterapeut følge dig løbende igennem forløbet, for at kunne vejlede og hjælpe dig med at få iværksat de rette øvelser på det rette belastningsniveau. Alt dette er vigtigt for at undgå tilbagefald, og dermed på ny, en opblusning af Bakers cysten og de medfølgende bevægebegrænsninger og smerter.

Hvad er en bakers cyste

En bakers cyste er en væskefyldt udposning af ledkapslen på knæets bagside. Det kan kobles sammen med tilstande som leddegigt, slidgigt eller  beskadiget menisk eller brusk i knæet. Mange cyster vil være så små, at man ikke kan mærke dem, og man blot opdager dem ved et tilfælde. Men når cysten vokser sig så stor, at man kan mærke hævelse, stramning og måske smerter i knæhasen.  Senere vil du kunne se en hævelse bag på knæet, som ses lettest, når knæet er helt udstrakt.

Med tiden vil cysten forsvinde, når knæet holdes i ro og aflastes, for så at komme tilbage igen. Hos voksne kan cysten udvikle sig gradvist og i sene stadier, kan den strække sig langt ned på læggen. Cysten forsvinder normalt, når sygdomsårsagen i knæet helbredes. Den kan briste og give pludselige smerter i underbenet.

Hvad skyldes en bakers cyste?

Bakers cysten kommer som følge af en irritation af slimhinden i knæet, dette ses ved at den ledvæske som normalt findes i knæleddet presses ud i cysten. Det kan kobles sammen med tilstande som leddegigt, slidgigt eller  beskadiget menisk eller brusk i knæet. I disse situationer danner knæet ofte mere ledvæske end normalt, fordi skaden skaber en irritation i knæet. Så det er også vigtigt at finde den reelle årsag til selve problemet, således at vi behandler årsag og ikke blot symptomet. Udover selve cysten findes der også en række små slimsække i knæhasen.

Normalt vil en bakers cyste gå i sig selv med tiden (nogle år) , men særligt i forbindelse med et højt aktivitets niveau, så har vi muligheden for at kunne speede processen op, ved hjælp af behandling med laserterapi. Særligt i forbindelse med sport, er det vigtigt med en hurtig og præcis afklaring omkring årsagen til problemet. Ved børn går tilstanden normalt i sig selv inden for 2-3 år og kan komme uden nærmere årsag.

Det siger vores klienter

 • En stor tak for hjælpen. Laserbehandlingen af min albue gjorde en stor forskel og jeg var hurtigt i gang med at arbejde igen:-)


  John Harry

 • Hold i nakken, der har plaget mig i flere dage klaret på 25 min. Nu har jeg bevægelighed i skulder og nakke igen 😊
  Tusind tak Michael 👍


  Susanne Olling

 • Fantastisk sted at komme, hvis der er lidt problemer med kroppen. Michael er yderst kompetent og dedikeret. Derudover er han super god med mange flexible tider, man ikke kan få mange andre steder.


  Thor Bendix Madsen, Elite triathlet

 • Utrolig faglig kompetent person, med en særlig evne for at “læse” hvad sportsudøveren har brug for. Fedt der både er blik for det kortsigtede, og det lange seje træk og de langsigtede mål.
  Vores to elite svømmere har haft enorm gavn af behandlinger hos MS Insight


  Michael Rasmussen

 • Dygtige folk, med gode ambitioner om at “helbrede” deres kunder. Michael får hverdagen til at fungere, hvis man døjer med noget langvarigt, og så er han altid god for en anbefaling af what to do, for at forbedre ens skavanker fremover. Nem hjemmeside at finde rundt i, og med nem online booking.


  Esther Holm

 • Jeg kan kun anbefale Michael, han er en fantastisk coach og virkelig dygtig. Jeg har kun rosende ord at sige og vil klart anbefale andre at bruge MS Insight.
  Man kan virkelig mærke hans passion for sporten, så uden tøven ***** (5 stjerner).


  Kenneth Popp

 • Fantastisk massage…


  Martin Hein

 • Her har jeg fået en del skavanker fjernet. Både kroniske, såvel som akutte skader, kan klares her. da jeg kom hertil havde jeg et såkaldt slatter knæ, og efter nogle behandlinger var problemet næsten helt væk, selvom det havde fulgt mig i årevis


  Laurits Holm

 • Super kompetencer som både coach og som behandler.


  Ole Kristian Saltnes

Skriv til mig

Kontakt

Har du spørgsmål? Så udfyld nedenstående formular, og jeg vender tilbage til dig snarest!

Kontakt

Har du spørgsmål? Så udfyld nedenstående formular, og jeg kontakter dig hurtigst muligt!