Atletscreenings test til skadesforebyggelse

I klinikken tror vi på, at det er bedre at arbejde med forebyggelse end skadesbehandling. Det gør at vi tilbyder muligheden for at få udført en atletscreeningstest, som afdækker de helt små svagheder som du kan have i kroppen. På den måde hjælper vi dig, til at få en bedre forståelse for din krop, og hvordan svagheder i de forskellige muskelkæder, kan påvirke din præstation og skadesrisiko.

Samtidig får du et skræddersyet program til træning af de svagheder der findes under testen, så du kan sætte ind med den rette coretræning i hverdagen, som supplement til den normale træning. Testen koster 800 kroner, og tager samlet 60 min, incl du får dit specifikke core og stabilitetsprogram sendt på din mail samme dag.

Du kan booke direkte ind til testen via vores online system herunder, eller du kan ringe på 41400858 for at høre mere om mulighederne med screeningen.
Online booking

High load stabilitetstest

Det gør vi via en high load stabilitetstest. Den består af 7 specifikke øvelser, som får afdækket kroppens styrker og svagheder. Testen bruges til hverdag til screening af Team Danmark atleter, for at sikre at de får lavet den rette træning, af deres krops svagheder. Alle øvelserne udføres 10 gange og har 3 niveauer og har forskellige fokusområder. På den måde får vi kortlagt hvor i kroppen, dine styrker og svagheder er. Øvelserne kan være både med og uden vægtbelastning, alt efter dit niveau, men fælles for alle, er at de starter uden vægt. Dette er for at sikre at du kan aktivere de rigtige områder af dine muskelkæder, på rette tid.

Udover selve testen, tager vi samtidig en snak med dig omkring din hidtidige skadeshistorik, således at vi kan hjælpe med de korrekte tiltag i forhold til progression i træningen.

Selvom øvelserne ved første øjekast kan virke simple, så handler det om at lave øvelserne med kvalitet. Derfor er det 10 kvalitets gentagelser der skal udføres, før at man får lov at lave dem på næste niveau. Vi guider dig sikkert igennem øvelserne så du udfører dem korrekt med fokus på kvalitet. Testen inklusiv samtale og gennemgang af resultaterne tager ca 60 min.

Specifikt program

Når vi har kortlagt dine styrker og svagheder, gennemgår vi i fællesskab med dig resultaterne, så du får en forståelse hvad det betyder for dig. Det er vigtigt at du forstår hvordan at de enkelte svagheder påvirker din krop i den træning du laver. Ud fra de svagheder vi har fundet via testen, vil vi lave et specifikt core og stabilitets træningsprogram. Det vil have fokus på din svagheder og sikre at du får lavet den korrekte træning for din krop, og ikke bare det som alle andre gør. De helt små stabiliserende muskler, er kroppens vigtigste fundament, når de store skal aktiveres til hårde præstationer på en god og sikker måde.

Programmet anbefaler vi at du laver 3 gange om ugen, således at du får den mest optimale træning af dine svagheder, sammen med din øvrige træning. Programmet vil blive sendt direkte til din mail, så du nemt kan have det med overalt. Herudover vil der på alle øvelserne være en video, der viser hvordan du skal udfører dem korrekt.

Øvelserne i testen

  1. Situps
  2. Squat
  3. Legcycle
  4. Sidebridge
  5. Super Lounge
  6. Wallpress
  7. Active Hip Flexion test
Michael Strøm Administrator
Sportsterapeut , MS Insight

Michael Strøm Specialer: Erektil dysfunktion, Shockwave, Laser behandling, Ultralydsscanning, medlem af The International Society for Sexual Medicine (ISSM) 

follow me
Skriv til mig

Kontakt

Har du spørgsmål? Så udfyld nedenstående formular, og jeg vender tilbage til dig snarest!

Kontakt

Har du spørgsmål? Så udfyld nedenstående formular, og jeg kontakter dig hurtigst muligt!