Ømhed i achillessenen

Vi hjælper dig tilbage til din sport, ved behandling med shockwave, EMTT og laser, samt effektiv genoptræning.

Effektiv behandling af achillessenen med shockwave

Vi giver dig effektiv diagnose og behandling af smerterne i achillessenen. Det kan komme til udtryk på flere måder, det kan være direkte på achillessenen omkring hælknoglen eller omkring achillesenen. VI hjælper med at finde årsagen til din skade gennem test og ultralydsscanning, inden vi begynder behandling med shockwave, EMTT og træning, så du kan genvinde funktion og livskvalitet. Vi råder over en af Købehavns mest avancerede ultralydsscannere, og kan dermed give dig et krystaltklart billede af din senes tilstand.

 

Behandling ved specialist i shockwave

Når du møder Michael i klinikken, er du i trygge hænder. Han har specialiseret sig i shockwave behandling og har derfor en meget stor specialviden, forståelse og erfaring på området, som ikke ses andre steder. Som en af de få kliniker i Danmark, arbejder Michael direkte sammen med Storz Medical i Schweiz, i forhold til udvikling og undervisning inden for shockwave teknologien i Danmark og udlandet. De er markedsledende inden for produktion og udvikling af shockwave udstyr.

Hurtig adgang til behandling af smerter i achillessenen

Du kan booke direkte ind til behandling via onlinesystemet herunder, vælg blot “førstegangsbehandling skader” og du vil blive præsenteret for første ledige tid helt automatisk. Ellers du er velkommen til at ringe, eller skrive en besked for at få mere information om behandling.

Behandling og undersøgelse af akillesenen

Klient udtalelser

FAQ om akillessenen


Da der er flere forskellige typer af diagnoser til achillessenesmerter, så bruger vi en række kliniske test for at afklare problemstillingen. Samtidig supplerer vi altid de kliniske undersøgelse med en ultralydsscanning. På den måde kan vi sikre at vi får iværksat det korrekte behandlingsforløb. På ultralydsscaningen kan vi se hvilke strukturer der præcist er ramt. Er der tale om inflammation i eller omkring achillessenen, er det hævelse eller hævelse med blødning ind i senen eller er det relateret til selve fæstet på hælknoglen.

Smerterne i akillessenen kan komme til udtryk på flere måder. Den kan ligge direkte på achillessenen, omkring hælknoglen eller omkring achillesenen. Hvor smerten kommer til udtryk, afhænger af hvilken bevægelse der udløst belastningen, kombineret med fodens stilling.

Oftes kan pause give anledning til at smerterne forsvinder, men det fjerner dog kun sjældent årsagen til problemet. Hvis du skal have bugt med din skade, så bør hele kroppen tjekkes. Smerterne og irritationen i  akillessenen kan ofte være et tegn på, at du bevæger dig forkert, hen over et eller flere led.

Et normalt behandlingsforløb i den subakutte fase af en achillessene skade vil kræve 4 til 6 behandlinger, men kan dog variere en del. Ved mere kroniske problemstillinger kan det forventes at skulle have mellem 8 til 12 behandlinger eller mere, dette kan eksempelvis være ved forkalkninger af selve senen eller kraftig inflammation

Det afhænger af hver enkelt situation, men de fleste vil mærke forbedringer allerede efter er par behandlinger. En behandling varer 20-30 minutter og kan kombineres med andre teknikker fra klinikkens værktøjskasse. Efter shockwave behandling, kan man forvente at mærke en smertelindring og øget mobilitet og funktion. Hele vejen igennem shockwave behandling følger vi op med ultralydsscanning, for at at kunne justere behandlingen og intensiteten. Behandling med shockwave er dog kun en del af behandlingen, den vigtigste del er hele genoptræningsprocessen.

Fokuseret shockwave behandling hjælper med at øge den proinflammatoriske proces og stimulerer dannelsen af collagene fibre, som sidder i senevævet. Disse faktorer er alle med til at fremskynde den naturlige helingsproces.

Herudover er der en meget overset problemstilling, i kraft af forkalkninger i achillessenen. Dette ses hyppigst omkring hælknoglen og kan med tiden føles som en bule på hælen. Dette kan give gener ved fortøj hvor der er en høj hælkappe. Derfor bruger vi altid ultralydsscanning til at kunne be- og afkræfte forskellige diagnoser. Når vi har stillet diagnosen kan vi iværksætte behandling med shockwave og EMTT, for at nedbryde forkalkninger.

Forkalkning
Forkalkning

Når vi har fået stillet den rette diagnose og iværksat behandling, så starter genoptræningen naturligt sideløbende. Her vil vi iværksætte forskellige former for træningøvelser, som gradvist øges i belastning og intensitet. Øvelserne kan variere fra nogle du kan udfører der hjemme, til tung styrketræning i et fitness center eller i klinikken. Ved alle former for seneskader er optimal loading og belastning altafgørende for et succesfuldt forløb. Denne periode kan tage op imod 9 til 12 måneder, hvor du træner selv og sammen med os.

 

Shockwavebehandlinger

Vi tilbyder unik kombinationsbehandling med fokuseret og radierende shockwave som de eneste i Danmark, for at hjælpe dig til mindre smerte og bedre funktion, sikkert og effektivt.

Vi kan hjælpe dig med meget andet end smerter i akillessenen.

Bliv kontaktet af specialist