Ømhed i achillessenen

Vi hjælper dig tilbage til din sport, ved behandling med shockwave, EMTT og laser, samt effektiv genoptræning.

Smerter i achillessenen eller achillessenebetændelse er en meget almindelig problematik for særligt sportsudøverer. Dette kan skyldes de mange afsæt og spring, kombineret med en for høj træningsmængde. Dog er det ikke kun i forbindelse med sport, at ens akillessene kan blive øm. Ved mange ensformige belastninger af lægmuskelen, i en kombination med manglende  restitution og styrke i vævet, kan overbelastning af lægmuskulaturen forekomme. Dette kan og i er i mange anledning til smerter i achillessenen.

Smerterne i achillessenen kan komme til udtryk på flere måder. Den kan ligge direkte på achillessenen omkring hælknoglen eller omkring achillesenen. VI hjælper med at finde årsagen til din skade gennem test og ultralydsscanning, inden vi begynder behandling med shockwave, manuelle teknikker og træning, så du kan genvinde funktion og livskvalitet. Vi råder over en af Købehavns mest avancerede ultralydsscannere og kan dermed give dig et krystaltklart billede af din senens tilstand.

Klient udtalelser


Da der er flere forskellige typer af diagnoser til achillessenesmerter, så bruger vi en række kliniske test for at afklare problemstillingen. Samtidig supplerer vi altid de kliniske undersøgelse med en ultralydsscanning. På den måde kan vi sikre at vi får iværksat det korrekte behandlingsforløb. På ultralydsscaningen kan vi se hvilke strukturer der præcist er ramt. Er der tale om inflammation i eller omkring senen, er det hævelse eller hævelse med blødning ind i senen eller er det relateret til selve fæstet på hælknoglen.

Smerterne i akillessenen kan komme til udtryk på flere måder. Den kan ligge direkte på akillessenen, omkring hælknoglen eller omkring achillesenen. Hvor smerten kommer til udtryk, afhænger af hvilken bevægelse der udløst belastningen, kombineret med fodens stilling.

Oftes kan pause give anledning til at smerterne forsvinder, men det fjerner dog kun sjældent årsagen til problemet. Hvis du skal have bugt med din skade, så bør hele kroppen tjekkes. Smerterne og irritationen i  akillessenen kan ofte være et tegn på, at du bevæger dig forkert, hen over et eller flere led.

Et normalt behandlingsforløb i den subakutte fase af en achillesseneskade vil kræve 4 til 6 behandlinger, men kan dog variere en del. Ved mere kroniske problemstillinger kan det forventes at skulle have mellem 8 til 12 behandlinger eller mere, dette kan eksempelvis være ved forkalkninger af selve senen eller kraftig inflammation

Det afhænger af hver enkelt situation, men de fleste vil mærke forbedringer allerede efter er par behandlinger. En behandling varer 20-30 minutter og kan kombineres med andre teknikker fra klinikkens værktøjskasse. Efter shockwave behandling, kan man forvente at mærke en smertelindring og øget mobilitet og funktion. Hele vejen igennem shockwave behandling følger vi op med ultralydsscanning, for at at kunne justere behandlingen og intensiteten. Behandling med shockwave er dog kun en del af behandlingen, den vigtigste del er hele genoptræningsprocessen.

Fokuseret shockwave behandling hjælper med at øge den proinflammatoriske proces og stimulerer dannelsen af collagene fibre, som sidder i senevævet. Disse faktorer er alle med til at fremskynde den naturlige helingsproces.

Herudover er der en meget overset problemstilling, i kraft af forkalkninger i senevævet. Dette ses hyppigst omkring hælknoglen og kan med tiden føles som en bule på hælen. Dette kan give gener ved fortøj hvor der er en høj hælkappe. Derfor bruger vi altid ultralydsscanning til at kunne be- og afkræfte forskellige diagnoser. Når vi har stillet diagnosen kan vi iværksætte behandling med shockwave og EMTT, for at nedbryde forkalkninger.

Forkalkning
Forkalkning

Når vi har fået stillet den rette diagnose og iværksat behandling, så starter genoptræningen naturligt sideløbende. Her vil vi iværksætte forskellige former for træningøvelser, som gradvist øges i belastning og intensitet. Øvelserne kan variere fra nogle du kan udfører der hjemme, til tung styrketræning i et fitness center eller i klinikken. Ved alle former for seneskader er optimal loading og belastning altafgørende for et succesfuldt forløb. Denne periode kan tage op imod 9 til 12 måneder, hvor du træner selv og sammen med os.

 

Personlig behandling
Du modtager altid personlig behandling
Kort ventetid
Vi giver hurtig adgang til behandling
Stor erfaring
Vores behandlere har mange års erfaring

Skal vi kontakte dig?